Sestup si nepřipouštíme, musíme zabrat a soutěž udržet, říká Lukáš Dadák

Zápas s Kněževsí byl pro Rynholec důležitý, ostatně jako každý jiný. S Baníkem to nevypadá dobře a potřebuje v každém utkání maximálně bodovat. Díky Lukáši Dadákovi a jeho dvěma gólům to proti Kněževsi dlouho vypadalo na vítězství, o které Baník přišel v samotném závěru. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za svůj výkon v zápase s Kněževsí jste získal nominaci do sestavy kola, kterou jste následně ovládl. Očekával jste nominaci do top jedenáctky?
Vůbec mě nenapadlo, že bych mohl být nominován do sestavy kola.
V zápase jste dal dva góly, ale v závěru jste inkasovali a utkání šlo do penalt. Co chybělo v tomto duelu k vítězství?
Myslím si, že trochu štěstí. Celý zápas to bylo jako na houpačce. Nejdříve jsme dotahovali a potom vedli. V poslední minutě přišla jedna malá chyba a zápas potom nabral úplně jiný směr.
Další důležitý zápas v Lužné pro vás skončil obrovským debaklem. Co stálo za desetigólovou porážkou?
Větší ztráty v sestavě. Ještě v týdnu jsme nevěděli, jestli vůbec přijedeme do Lužné. Nakonec jsme byli poskládáni, jak to šlo. To nás ale neomlouvá.
Rynholec není vůbec v dobré situaci a hrozí mu pád do nižší soutěže. Co je třeba udělat, aby se Baník v okresním přeboru udržel?
Musíme si každý sáhnout do svědomí a začít zase pořádně trénovat. Pokud k tomu budeme přistupovat jako dosud, tak to nikdy nepůjde.
Bavíte se v kabině o možném sestupu, je nepříjemná situace znát na náladě v týmu?
Se situací jsme samozřejmě seznámeni, ale nepřipouštíme si to. Musíme prostě zabrat a udržet to.
Bude vás vítězství v sestavě kola stát něco do kabiny?
Já doufám, že ne, ale asi něco pošlu (smích).
Kdo je v týmu Baníku největším tahounem na hřišti, kdo dělá v kabině srandu, kdo je největší manekýn a kdo chodí neustále pozdě?
Myslím si, že nás tam bude více. Každý se určitě snaží makat jak může, ale mezi ty větší dříče bude patřit třeba Milan Beran, Huzy nebo Pozdňa. V kabině se o srandu starám asi já. Manekýn bude Mára. Určitě se v každém týmu najde někdo, kdo chodí pozdě, že Béco (smích)?
Kdy jste udělal první fotbalové krůčky a kdo vás k fotbalu přivedl?
První fotbalové krůčky jsem udělal už ve třech letech. K fotbalu mě vedla celá rodina, protože skoro všichni hráli fotbal. Neměl jsem ani moc na výběr.
Na jakou část své fotbalové kariéry vzpomínáte nejraději a naopak, na jakou část byste nejraději zapomněl?
Nejraději vzpomínám na žáky. To bylo fajn. A na druhou stranu bych nejraději zapomněl na přechod z dorostu mezi chlapy. Protože to byl výrazný fotbalový rozdíl mezi dorosteneckým a dospělým fotbalem.
Jaký je váš fotbalový vzor a jakého hráče naopak nemůžete v současnosti vystát?
Jelikož mám fotbal spíše jako zábavu, tak asi Julius Lavický (smích). Nebo můj oblíbený bavič Petr Švancara. Přiznám se, že nemám vzor. Dříve se mi líbil třeba Pavel Nedvěd nebo Tomáš Rosický. V současné době se mi líbí hra Ladislava Krejčího mladšího. V opačném případě nic proti nikomu nemám.
Kdo je podle vás nejlepším hráčem uplynulého ročníku české nejvyšší fotbalové soutěže?
Moc to nesleduji, ale mohl by to být Adam Hložek.
Jakému týmu fandíte v české nejvyšší fotbalové soutěži a jakému na evropské scéně?
V české nejvyšší fotbalové soutěži favorita nemám. Sleduji spíše výkony jednotlivců, ale pokud bych měl říct, tak od příštího roku Zbrojovka Brno a na evropské scéně West Ham United.
Věříte českému hokejovému národnímu týmu na právě probíhajícím mistrovství světa na medaile? Sledujete zápasy našich hokejistů?
Určitě ano, finále Finsko - Česko. Letos máme dobrý tým a věřím jim, že to urvou. Sleduji. Ted' jsme přešli trochu na moji krevní skupinu, kdybych měl mluvit popravdě, tak na prvním místě je hokej.
Jaké jsou vaše volnočasové aktivity?
Ve volném čase se snažím věnovat sportu. Mimo fotbal hraju i hokej nebo třeba nohejbal, občas zajdu do nějaké dobré restaurace. Mám rád kulturu, muziku, takže koncerty a různé akce, to je moje. Doma hraju na kytaru nebo bicí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.