Po sezóně ve Hředlích končím, říká o plánované pauze od fotbalu Viktor Malinovský

V zápase s Jesenicí se hředelským hráčům nedařilo tak, jak by si představovali. V klíčových momentech, kdy mohl soupeř zelenobílých navýšit své vedení, podržel své spoluhráče několika výbornými zákroky a držel naděje na bodový zisk. Nakonec se stal základním stavebním kamenem k výhře, která se nerodila vůbec snadno. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon proti Jesenici jste byl nominován do sestavy kola, kterou jste následně ovládl. Očekával jste nominaci a následné prvenství?
Tento zápas byl pro nás těžký, nesešli jsme se v úplně optimální sestavě. Nechytili jsme úvod zápasu, kde se mi povedlo něco pochytat. Na druhé straně Flajša odchytal také výborný zápas, takže jsem určitě nominaci neočekával a prvenství už vůbec ne. Každopádně mě to potěšilo a děkuji za hlasy.
V následujícím kole zavítáte do Lišan. S čím do tohoto utkání půjdete?
V Lišanech se nám dlouhodobě moc nedaří. Domácím se navíc vrátili důležití hráči a určitě nás čeká těžký zápas. Pojedeme tam s respektem, ale pokusíme se urvat tři body.
Připravujete se na každého soupeře zvlášť nebo je příprava na všechny duely stejná?
Týmová příprava je většinou na všechny týmy stejná. Občas před zápasem s Rynholcem jsme si zatrénovali na umělé trávě. Ale jinak je to standardní trénink. Osobně se nijak speciálně nepřipravuji. Za ty léta už spoustu hráčů soupeřů znám a snažím se podle toho k zápasům přistupovat.
Kdo by vás v případě neúčasti na zápase mezi třemi tyčemi zastoupil?
V zápasech by mě zastoupil Luboš Koláček. A v případě krajní nouze by to zvládl i Adam Vitner, který již v minulosti párkrát zaskočil a vždy to zvládl velmi dobře.
Kdo vás k fotbalu přivedl a kde jste udělal první fotbalové krůčky?
K fotbalu mě přivedl táta, který sám aktivně hrál. Začínal jsem Mutějovicích, poměrně pozdě, asi v devíti letech.
Jak se vaše kariéra vyvíjela nadále a jak jste se dostal do vašeho aktuálního působiště ve Hředlích?
Prošel jsem celý mládežnický věk na SK Rakovník. Poté jsem se přesunul do Mšece, kde jsem hrál za dorost i občas za A-tým. Pak jsem se vrátil do mateřských Mutějovic, kde se hrála I.B třída. Následoval přesun do Senomat, rovněž I.B třída. Pak jsem se ještě jednou vrátil na jednu sezónu do Mutějovic. Po této sezóně přišla nabídka ze Hředel, které začínaly tvořit zajímavé a silné mužstvo, což mě lákalo, a tak jsem na nabídku kývl.
Na jakou část kariéry vzpomínáte nejraději a naopak, na jakou část byste nejraději zapomněl?
Měl jsem to štěstí, že skoro všude, kde jsem hrál, tak jsem byl v základní sestavě. Nejraději vzpomínám na dorost v SK Rakovník, pod vedením pana Vodrážky. Měli jsme vynikající partu a hráli výborný fotbal v dorostenecké divizi. A samozřejmě Hředle - moje srdcovka. Téměř celou dobu jsme hráli špičku okresního přeboru, takže spoustu výher a s tím spojených spoustu oslav. Negativních zážitků mám minimum.
Hředle mají nakročeno do krajské soutěže. Má současný kádr hředelského FK kvality, aby I.B třídu udržel?
Myslím, že hředelský kádr kvalitu má. Bohužel je velmi úzký a pokud se nám někdo zraní nebo je v práci, tak nemáme kvalitní lavičku a to by v I.B. třídě byl asi problém. V dnešní době je ale velký problém sehnat hráče, kteří umí přijmout občasnou roli střídajícího a po pár zápasech neskončí.
Co je pravdy na tom, že se chystáte po konci sezóny ve Hředlích skončit?
Ano, pravda to je. Fotbal mě stále baví, ale je to čistě z časových důvodů. Není to z mé strany definitivní. Dám si pauzu a pokud bude poté zájem, tak budu pokračovat.
Jaké rukavice aktuálně používáte, s jakými jste byl nejspokojenější a dle čeho vybíráte?
Aktuálně používám rukavice Nike. Rukavice vybírám podle toho, jak mi sedí na ruce a samozřejmě je důležitý i vzhled. Absolutně neřeším značku, tam žádnou oblíbenou nemám.
Jaký je váš fotbalový, resp. brankářský vzor? A jakého gólmana považujete aktuálně za nejlepšího na evropské scéně a jakého na té české?
Vyloženě vzor žádný nemám. Mám pár oblíbených hráčů, mezi které patří CR7, Zlatan nebo Benzema. Dříve to byl Beckham, Ronaldinho nebo Raúl. V Evropě je nejlepší Courtois a Oblak. Na české scéně Staněk.
Jste fanouškem nebo odpůrcem nadstavby v nejvyšší české fotbalové soutěži?
Nadstavba mi nevadí. Letos je to dramatické až do konce, takže pro fanoušky super. V předchozích letech tam bylo rozhodnuto daleko dříve, tím pádem to postrádalo smysl a moc atraktivní to nebylo.
Koho tipujete na mistra Fortuna ligy? Klopýtne ještě Plzeň?
Jako fanoušek Slavie doufám, že ještě klopýtne. Hradec porazí Plzeň 1:0. Slavia dvakrát zvítězí a titul půjde do Edenu.
Do finále jdou i evropské soutěže. Koho tipujete na vítěze Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy?
LM - Real Madrid. EL - Frankfurt. EKL - Feyenoord.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.