U nás je potřeba, aby se dařilo celému týmu a to na jaře zatím vychází, říká Petr Matějovský

Pustověty za sebou mají vítězný zápas s Rynholcem. S kapitánskou páskou na ruce je vedl do boje zkušený Petr Matějovský, který se podepsal pod rozhodující a zároveň uklidňující gól a pomohl svému Sokolu dotáhnout zápas do vítězného konce. Za svůj výkon si vysloužil nominaci do sestavy kola, kterou následně ovládl. S hráčem sedmnáctého kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za svůj výkon proti Rynholci ses dostal do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Abych řekl pravdu, tak nominaci do sestavy kola jsem nečekal. Následná výhra už tolik překvapující není. Máme poctivě hlasující fanoušky a Dušana (smích).
První poločas s Baníkem byl nerozhodný, ve druhém jste rozhodli. Jak se rodilo vítězství v tomto zápase?
Řekl bych, že proti Rynholci jsme byli od začátku lepším týmem, dostali jsme se do vedení, ale pak jsme po chybách a důrazu Berana dvakrát inkasovali. Důležité bylo, že se nám do poločasu podařilo srovnat, o což se krásným gólem z voleje postaral Holeček. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že zápas chceme vyhrát, což se podařilo i díky dvěma slepeným brankám, které hosty definitivně zlomily. Zbytek utkání jsme pak měli plně pod kontrolou.
Čtvrtý a zároveň poslední gól jsi zařídil ty. Dá se říci, že to byla uklidňující branka, po které o vítězi nebyl pochyb?
Už v prvním poločase jsem měl po rohovém kopu loženku, ale s tou si hostující Haužvic ještě poradil. V druhé půli se situace opakovala a to už jsem se se spoluhráči mohl radovat. A jak říkáš, určitě to pro nás byla uklidňující branka.
Petr Holeček má skvělou formu a tým táhne nejen svými výkony, ale i góly. Můžeme ho označit jako klíčového hráče?
Péťa se na trávník vrátil po delší pauze vynucené zraněním a svými výkony ukazuje, že je fotbalista a je schopen pomoci týmu. Pro tým je důležitý, ale na druhou stranu fotbal je kolektivní sport a u nás je potřeba, aby se dařilo celému týmu a to na jaře zatím vychází.
Pustověty se nacházejí ve velmi klidném středu tabulky. Patří Sokol právě do těchto míst nebo bys ho viděl i někde výš?
Máme mladé mužstvo, tedy až na pár výjimek, mezi které už bohužel patřím i já. Vzhledem k tomuto si myslím, že pozice kolem pátého místa je nyní adekvátní. Ale když budeme ještě výš, zlobit se nebudeme. Čím jsme výš, tím se na tabulku dívá lépe (smích).
S jakým cílem jste vstupovali do jarní části?
Konkrétní cíle nebyly stanoveny, ale určitě jsme se chtěli vyvarovat bojům o záchranu, což se nám asi už podařilo. Na podzim nám úvodní kola také vyšly, ale pak jak mávnutím proutku se vše otočilo. Nyní už jsme na tom o tři body lépe, snad to tak bude i pokračovat. Kluci mají chuť hrát, což potvrzuje i fakt, že minimálně jednou v týdnu se sejdeme na tréninku. To si myslím, že je důležité. Jsou však i někteří, co se ještě neukázali, ale s přicházejícím hezkým počasím určitě také dorazí (smích).
Základní část nejvyšší české fotbalové soutěže je u konce a čeká nás nadstavba. Jsi jejím zastáncem nebo odpůrcem?
Nadstavba v naši i ve všech ostatních ligách mi přijde jako nesmysl. Nejsem jejím zastáncem, zápasy nemají atraktivitu.
Koho tipuješ na mistra liga? Kdo myslíš, že nejvyšší soutěž opustí a naopak, kdo se kromě Brna posune o patro výš?
Bohužel jako Sparťan musím říct, že ligu zase nevyhrajme, ale není se co divit. Slavia je na tom prostě lépe, dokáže do klubu přivést hráče, kteří jsou platní, to ve Spartě dlouhodobě nefunguje. Druhou ligu téměř nesleduji, tak ani nevím, jaká tam je situace. Ale určitě by to měly být kluby s dostatečným zázemím.
Jak jsi spokojen s výkony Sparty, svého oblíbeného klubu?
S výkony spokojen nejsem, v utkáních není vidět žádná chuť bojovat a vyhrávat. Za celý rok bylo minimum zápasů, na které se dalo koukat a to je málo, což potvrdily i evropské soutěže.
Udrží Sparta talentovaného Adama Hložka nebo je čas, aby se vydal do zahraničí?
Myslím si, že Hložkovy dny ve Spartě jsou pomalu minulostí. Pro jeho budoucnost je načase, aby se posunul dál.
Jaký klub, popř. jaká evropská soutěž, by nejvíce Adamu Hložkovi seděla?
Těžko říct, ale viděl bych to na německou (Dortmund) nebo anglickou ligu (zde si myslím, jestli jako majitel nezasáhne Křetínský a neposílí Kladiváře).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.