Svůj poslední hattrick jsem dal právě Pustovětům, kde nyní působím, říká Petr Holeček

Pustověty si doma celkem zastřílely. Odnesl to Řevničov, který se nenachází v ideálním rozpoložení. Z pravého křídla táhl gólově svůj tým Petr Holeček, který si připsal hattrick. Zápas se mu povedl, nachomýtl se i u dalších zajímavých akcí a za svůj výkon si řekl o nominaci do sestavy kola, kterou následně ovládl. S hráčem patnáctého kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hattrickem proti Řevničovu sis řekl o nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné vítězství?
Nominaci jsem trochu očekával, ale netušil jsem, že v Pustovětech tak poctivě hlasují a díky klukům v hlasování zvítězím.
Co tě bude stát nejvíce hlasů v sestavě kola do kabiny?
Takové věci v kabině neřešíme, ale do budoucnosti se to může změnit.
Hattrick fotbalista nedává každý den. Je to tvůj první třígólový zápis nebo jich máš na kontě více?
Nějaký ten hattrick by se určitě našel. Rozhodně pamatuji na svůj poslední, který jsem vsítil ještě jako hráč Kněževsi proti Pustovětům.
Jak probíhala zimní příprava v Pustovětech?
Zimní přípravu jsme zahájili hned na začátku roku. Po svátcích byla potřeba vypotit nabraná kila navíc (smích). Tréninky byly dvakrát týdně. V únoru jsme odjeli na třídenní soustředění, které kluci poctivě odmakali. Odehráli jsme také čtyři přípravné zápasy s bilancí dvě výhry a dvě prohry.
Nastaly v kádru Pustovět během zimní přestávky nějaké změny?
Nastaly dvě změny v kádru, kdy se nejprve do týmu vrátil Jakub Sixta, který ukázal v zápase proti Městečku, že bude patřit k důležitým hráčům našeho kádru. Druhou změnou jsem já, kdy jsem se vrátil po tříleté pauze zpět na trávník.
Máte za sebou zvládnuté derby s Městečkem. Co bylo hlavní příčinou k úspěchu?
Na malém hřišti s nepříliš dobrým terénem a ještě domácím týmem, který má mnoho zkušených borců v poli, se hraje velice těžce. Hlavní příčinou úspěchu byla určitě bojovnost spoluhráčů, kteří do zápasu šli na sto deset procent a taky trocha toho štěstí. Určitě nám také pomohlo nešťastné zranění Jirky Urbana, který je pro hru domácích důležitým článkem.
Oslavili jste vítězství v jednom z nejprestižnějších zápasů sezóny?
Bohužel se nás moc nesešlo, ale oslava nesmí chybět! Po zápase směr Rakovník, tam se vítězství pořádně zapilo.
V tabulce jste na šestém místě. Je toto umístění důvodem ke spokojenosti?
Určitě se za šesté místo v tabulce nezlobíme, ale bodově je to v tabulce dost těsné a těžké zápasy máme pořád před sebou. Doufám, že naše výkony budou jen stoupat a my budeme sbírat body i proti silným soupeřům.
Kde jsi udělal své první fotbalové krůčky a jaká cesta vedla do Pustovět?
Moje první fotbalové krůčky začaly právě v Pustovětech, kde jsem odmalička vyrůstal. K fotbalu mě vlastně přivedl Vašek Bičovský, který si všiml mého talentu (smích) a přihlásil mě do mládežnického týmu Roztok. Zde jsem odehrál sezónu a poté jsem odešel do Tatranu Rakovník. Na Tatranu jsem si prošel dorostem a chvíli i B-týmem chlapů, ve kterém jsem po chvíli skončil a zamířil do Kněževsi, kde jsem odehrál čtyři sezóny v okresním přeboru.
Na jakou část své kariéry vzpomínáš nejraději a naopak, na jakou část bys raději zapomněl?
Špatnou část nemám žádnou, ale určitě rád vzpomínám na čtyři roky v Kněževsi. Měli jsme parádní partu, se kterou jsme každý rok bojovali o první místo v okresním přeboru a třikrát za sebou vyhráli okresní pohár.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem a naopak, jakého hráče nemůžeš vystát?
Tady to je jednoznačně CR7 a jeho spoluhráč Harry Maguire (smích). Úplně vystát bych to nenazval, ale Neymar není v moji oblibě.
Plzeň, Sparta nebo Slavia?
Slavia! V evropských soutěžích to samozřejmě přeji každému ze zástupců české ligy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.