Jsem rád, že jsem se tímto způsobem zapsal do historie hředelské kopané, říká nejmladší střelec klubu Martin Vitner

Martin ve svém mladém věku neměl žádný problém odehrát celý zápas za dorost a poté druhý poločas za hředelský A-tým. V áčku ukázal, že i přes svůj nízký věk a minimální zkušenost s dospělým fotbalem, je pro svůj tým platným a užitečným. Jeho výkon patřil k tomu lepšímu na hřišti a odměnou nejen jemu, ale celému týmu, byl vítězný gól v početní nevýhodě v závěru utkání. S hráčem kola nyní přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon v jedenáctém kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Nominaci jsem ani trochu nečekal a už vůbec ne prvenství. Prvenství jsem čekal spíše u Dominika Raise, který odehrál dobrý zápas a v posledních minutách vstřelil vítěznou branku.
Proti Řevničovu to bylo náročné utkání, které jste zvládli až v samém závěru, ještě k tomu v oslabení. Jak bys tento zápas zhodnotil?
První poločas byl z naší strany docela povedený a pokazilo ho až zbytečné vyloučení v závěru. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme vedení udržet, což se nám do penalty dařilo. Po vstřelené brance to domácí nakoplo a byla jen otázka času, kdy srovnají. Naštěstí se nám v závěru podařilo utkání zvrátit na naší stranu.
Do utkání jsi nastoupil po celém odehraném zápase za dorost. Očekával jsi, že do zápasu vůbec zasáhneš?
Očekával jsem, že nastoupím na klasických 10-20 minut, ale vinou zranění a vysoké marodky jsem se do hry dostal již ve třicáté minutě. Což pro mě bylo docela náročné, ale jsem rád, že jsem pomohl týmu.
V šestém kole jsi dal gól z penalty proti Jesenici, čímž ses stal nejmladším střelcem v historii hředelské kopané. Co to pro tebe znamená?
Jsem rád, že jsem se tímto způsobem zapsal do historie hředelské kopané a doufám, že mi toto prvenství co nejdéle vydrží.
Další branku jsi přidal do sítě Lišan. Oba góly, které jsi dosud v A-týmu FKH zaznamenal, padly v 88. minutě. Může tě trenér Jan Sklenář využít jako žolíka, od kterého bude čekat v podobných momentech gól?
Jelikož mám většinou před sebou již jeden zápas, takže mi pozice žolíka vyhovuje a doufám, že mi to tam bude padat i nadále.
I přes svůj mladý věk naskakuješ do zápasů v dospělém fotbale. Jaké jsou tvé cíle do budoucna a kam bys to chtěl ve fotbale dotáhnout?
Mým fotbalovým cílem je hrát fotbal na co nejvyšší úrovni a co nejdéle se jím bavit.
Trénuješ s A-týmem nebo se připravuješ s dorostem?
Tréninky absolvuji jak za dorost, tak i s A-týmem. S A-týmem jsou tréninky obecně náročnější a získávám cenné zkušenosti od starších spoluhráčů, které potom využívám v zápasech.
Jaká byla doposud tvoje fotbalová kariéra?
Poprvé jsme fotbal zaznamenal u staršího bráchy, kterému jsem jezdil pravidelně fandit. Při zakládání mládeže ve Hředlích jsem začal v pěti letech i já a s některými spoluhráči hraji až dodnes.
Jaký je tvůj oblíbený post na hřišti a naopak, kam bys nechtěl, aby tě trenér poslal?
Můj oblíbený post je střední záložník a vyloženě nemám pozici, která by mi vadila.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Mezi mé volnočasové aktivity patří trávení času s přáteli, výlety na kole, ale nejvíce času mi zabere fotbal.
Jakému fotbalovému klubu fandíš v naší nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
V naší fotbalové lize oblíbený tým nemám a v evropském fotbalu patří mezi mé oblíbené týmy FC Barcelona a Juventus.
Tvůj fotbalový vzor?
Mezi mé vzory patří Lionel Messi a Paulo Dybala.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.