Postup do vyšší soutěže by mě lákal, říká Adam Vitner

V Pustovětech zažíval střelecké trápení, v dalším zápase si vše vynahradil. Čtyři góly do sítě Olešné a skvělý výkon vynesl Adamovi nominaci do top jedenáctky, kterou hředelský útočník ovládl. Je tak dalším z hředelských řad, kdo v sestavě kola uspěl. S hráčem kola nyní přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon v desátém kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Určitě nečekal. Popravdě jsem tam čekal spíše Denise, jelikož dal o jeden gól více.
V Pustovětech se ti gólově nedařilo, nyní sis to proti Olešné vynahradil. Jsou čtyři góly v zápase tvým rekordem nebo jsi v dospělém fotbale dal za jeden zápas i více branek?
Ano, je to můj rekord, který se mi podařilo vstřelit již podruhé. Bohužel mě trenér vystřídal v 76. minutě, tudíž se mi nepovedlo rekord překonat.
Dáváš si před sezónou nějaký cíl, kolik gólů chceš nastřílet?
Můj cíl je určitě překonat hranici sta gólů v historické tabulce střelců v našem klubu. Zbývají mi čtyři a doufám, že přidám i nějaký ten gól navíc.
Hředle mají našlápnuto na první místo v soutěži. Lákal by tě postup do vyšší soutěže?
Našlápnuto máme skvěle! Uvidíme, zda nám to vydrží do konce sezóny. Postup by mě určitě lákal!
Má dle tebe současný kádr na to, aby se při případném postupu do I.B třídy v soutěži udržel?
Kádr ve Hředlích na okresní poměry nemáme vůbec špatný, ale pro udržení a uhrání dobrých výsledků v I.B třídě bychom potřebovali posílit o pár kvalitních hráčů.
Který tým vás v letošním ročníku nejvíce prověřil?
Myslím, že nás nejvíce prověřil Tatran Rakovník, kde jsme prohrávali již ve 20. minutě o dva góly, ale povedlo se nám vývoj zápasu otočit v náš prospěch.
Koho bys označil za nejvšestrannějšího hráče na okresní fotbalové scéně a v kom vidíš nejkvalitnějšího brankáře?
Za nejvšestrannějšího hráče považuji Jana Slámu a z řad gólmanů bych si vybral Viktora Malinovského.
Jaká byla doposud tvoje fotbalová kariéra?
Mé fotbalové krůčky začínaly v Lužné, kde jsem hrál od svých šesti let. Poté následoval přestup do dorostu SK Rakovník, zavítal jsem také na Tatran, ale tam mé působení netrvalo dlouho a šel jsem hrát za dorost FK Chmel Mutějovice, který své působení po roce v okresní soutěži ukončil a založil se dorost u nás ve Hředlích, kam jsme šli společně s Janem Slámou a působíme tu dodnes.
Jaká je parta ve Hředlích? Kdo dělá v kabině srandu, kdo tráví nejvíce času u zrcadla a kdo chodí pozdě?
Partu ve Hředlích si myslím, že máme skvělou. Za největšího komika bych považoval Davida Kroupu a Denise Bechnera, který zároveň tráví i nejvíce času u zrdcadla. Pozdě asi nejvíce chodím já, jelikož pracuji v Praze a je občas obtížné se dostat včas na trénink.
Na jaký moment své kariéry vzpomínáš nejraději a naopak, na který bys rád zapomněl?
Nejraději vzpomínám na začátky, když jsem poprvé začínal hrát za FKH a hned v mém prvním zápase se mi podařilo vstřelit gól. Za nejhorší bych považoval soutěžní ročník 2018/19, kdy mě trápilo svalové zranění a soutěž jsem si tím pádem vůbec neužil.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Ve volném čase se nejvíce věnuji motorkám a v posledním roce i cvíčení.
Jakému fotbalovému klubu fandíš v naši nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
Abych se přiznal, moc naši nejvyšší soutěž nesleduji a nemám favorita. Ovšem v evropské soutěži mám jedinou srdcovku, kterou je Real Madrid. Tomu fandím celý život.
Tvůj fotbalový vzor?
Karim Benzema.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.