Fotbalová rodina Hochů. O víkendu se sejdeme spíše na hřišti než doma, přiznává nejmladší Jan

Osecký útočník Jakub Říský se stal podruhé v řadě Hráčem kola. Rozhovor s ním jste si mohli přečíst před týdnem, Jakub tak delegoval tentokrát rozhovor na svého posluhráče, osmnáctiletého záložníka Jana Hocha. Co jsme se dozvěděli?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Výhra nad Olešníkem pro vás byla nakonec posledním zápasem sezóny. Jste rád, že se předehrávka odložila?
Osobně rád nejsem, jelikož jsme v posledních zápasech předváděli velmi dobré výkony. Myslím si, že by pro nás bylo jedině dobře, kdyby se zápas odehrál.
V jakém stavu bylo vaše hřiště v zápase s Olešníkem?
Hřiště bylo velmi dobré a také rozhodčí i delegát se divili, jak dobře bylo připravené vzhledem k počasí. Samozřejmě na pár místech bylo trochu bahnité, ale nebylo to nic, na čem by se nedal hrát fotbal!
Byl to tak jasný zápas, jak napovídá výsledek?
Určitě to tak jasný zápas nebyl. Hlavně v prvním poločase hosté dobře kombinovali, ale nám velmi pomohla první branka. Do poločasu jsme přidali druhý gól, který nás uklidnil. Ve druhém poločase už jsme si zápas pohlídali a vstřelili ještě další dvě branky. Rozhodla tedy spíš naše produktivita.
Jakub Říský dal dvě branky, stal se podruhé v řadě Hráčem kola. Jaká je jeho role v kabině a na hřišti?
Kuba, ačkoliv přišel tuto sezonu, tak je u nás jedním z nejzkušenějších hráčů a taky to dává v kabině najevo. Hlavně na dokopné byl vidět a slyšet (smích). Na hřišti je velmi důležitý pro svoji bojovnost, dokáže podržet těžké míče a hlavně z každé pozice umí dát gól. Jsem velmi rád, že s ním můžu hrát.
V osmnácti letech hrát krajský přebor, navíc na středu zálohy, to není úplně běžné. Jak vnímáte své postavení v Oseku?
Už v minulé sezoně jsem se dostával do hry, ale spíše jako střídající hráč. Tuto sezonu dostávám od trenéra důvěru v základní sestavě a ještě na středu zálohy, kde se mi hraje asi nejlépe a jsem za to velice rád.
Jak to s fotbalem myslíte do budoucna? Chcete třeba ještě do vyšší soutěže?
Nyní jsem v Oseku spokojený a v nejbližší době nehodlám měnit působiště. Samozřejmě, že bych chtěl hrát ještě výš a pokud mi vydrží zdraví, záleží to jedině na mně.
Neměl jste ale úplně jednoduchou půlsezónu, že? Nastupoval jste i za béčko, bylo tam tuším i nějaké zranění…
Máte pravdu. Po druhém zápase sezoně za A-tým jsem šel vypomoci béčku a bohužel jsem si přetrhl postranní vazy v koleni, tudíž jsem byl dva měsíce mimo hru. Naštěstí teď už koleno nezlobí a doufám, že už ani zlobit nebude.
V Oseku za B tým hraje i váš bratr Karel. Už jste se potkali v jednom zápase? Jaký je mezi vámi jako hráči rozdíl?
S bráchou jsme se potkali ve dvou zápasech za béčko a v obou zápasech mi přihrál na gól, takže ta naše klasika. Rozdíl je určitě v rychlosti, brácha je velmi rychlý, a když když dostane přihrávku do běhu, tak ho soupeři zastavují jen těžko, většinou jen za cenu faulu. Já mám radši techničtější hru a přihrávku do nohy, abych mohl vymýšlet přihrávky pro spoluhráče.
Bratr i píská? Jak se vám líbí jeho výkony s píšťalkou? A jak celkově hodnotíte úroveň rozhodčích v přeboru?
Ano, brácha píská KP. Myslím, že jeho výkony jsou velmi kvalitní. Doufám, že se v nejbližší době dostane ještě výš, protože kvalitu na to určitě má! Celková úroveň rozhodčích si myslím, že je dobrá. Samozřejmě se to prostě někdy nepovede, ale každý dělá chyby.
Jsou Hochové fotbalovou rodinou?
Určitě ano, mamka je vedoucí mužstva, taťka ještě občas píská v okrese a je delegátem v kraji. Brácha hraje anebo píská. O víkendu se tedy sejdeme spíše na hřišti než doma.
Co bude hlavním úkolem Oseka pro jaro?
Budeme chtít se dostat ještě výš, kvalitu na to určitě máme. Samozřejmě se budeme ohlížet za sebe, ale věřím tomu, že na jaře budeme ještě mnohem silnější.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.