Osecký Jakub Říský přispěl gólem k překvapivé porážce Hluboké, teď už si brousí zuby na Olešník

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Forvard Oseku Jakub Říský! Šestadvacetiletý hráč už stihl vystřídat několik působišť, s fotbalem začínal v Blatné, aby si pak zahrál za Strakonice, Horažďovice, Čížovou, Sedlici a Bělčice. Teď ale válí v barvách Oseku, se kterým chytá v závěru podzimu formu. Trefí se i v dalším kole?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vy po jihočeských klubech dost cestujete, čím to je?
Řekl bych tím, že jsem Jihočech (úsměv). Tak je pravda, že jsem těch klubů pár vystřídal. Přišlo do toho nějaké zranění i jiné věci, proto jsem v některých klubech dále nepokračoval.
Je nějaký z minulých klubů, který sledujete pečlivě i nadále?
Sleduji výsledky všech týmů, kde jsem hrál. Nejvíce určitě dění v Bělčicích v 1.B třídě, které mám kousek od domova a kterých jsem kmenový hráč.
V Oseku jste teď spokojený? Plánujete zde setrvat déle?
Ano, jsem tam spokojený a vypadá to, že bych tam měl pokračovat i na jaře. V létě, když jsem do Oseka přišel, tak jsme měli dobrou přípravu, ale pak v sezoně to nebylo moc dobré a dostali jsme i dost přídělů venku. Teď se to konečně obrátilo a bodujeme naplno a asi pro všechny překvapivě jsme vyhráli na Hluboké.
Právě na Hluboké jste dal svůj čtvrtý gól v sezóně, když jeden jste vstřelil za B tým. Co říkáte na toto číslo?
Moc spokojený nejsem. Chtělo by to vylepšit a nejlépe hned teď v sobotu.
V sestavě kola jste byl zároveň se spoluhráčem brankářem Chalušem. Proběhly k tomu v týmu nějaké komentáře? Komu ze sestavy kola byste dal hlas vy?
Proběhlo k tomu to, že mě dostanou na první místo, abych přispěl něco do kasy na sobotní dokopnou. Zvlášť jeden spoluhráč, který se o to nejvíce zasloužil, tak toho to vyloženě bavilo a smál se mi jak budu platit (úsměv). Já bych dal hlas naší jedničce, že nám vychytala vítězství a že má taky konečně nulu z venkovního hřiště.
A jak jste tedy zatím v Oseku spokojeni s průběhem sezóny?
Vstoupili jsme dobře vítězstvím, ale pak bohužel vinou zraněních některých hráčů a pracovními povinnostmi se nám delší dobu nedařilo a ven jsme si jezdili pro debakly. Teď se nám podařilo vyhrát dva poslední zápasy, tak je potřeba na to navázat a v těchto výkonech pokračovat i dále.
Teď vás čeká dost možná jeden z klíčových zápasů s Olešníkem, se kterým máte shodný počet bodů. Na jaký zápas se připravujete, co očekáváte?
Bude to pro nás důležitý zápas a na domácím hřišti, tak doufám, že navážeme na poslední zápasy a vyhrajeme. Ale čekám spíš bojovný zápas. Přece jenom terén už je dost špatný, tak to bude hodně o osobních soubojích.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.