Tomáš Bohánek je v Králově Dvoře benjamínkem. Pomáhá mu i vítězná mentalita kouče Jiřího Saboua

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, s kterým přinášíme rozhovor! Čerstvě dvacetiletý stoper Králova Dvora Tomáš Bohánek zažívá povedený vstup do dospělého fotbalu a se svým týmem zažívá úspěchy jak v ČFL, tak získal cenný skalp v MOL Cupu...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V Králově Dvoře hostujete z Dukly. Jak se zatím zabydlujete v mužském fotbale?
Je to pro mě veliká změna, jelikož jsem přišel z juniorské ligy, kde se nejedná o tak soubojový fotbal jako tady v ČFL. Myslím si, že mě Dukla na toto dobře připravila a jelikož jsem spíš soubojový typ hráče, tak mi to i vyhovuje.
Je vaším cílem do budoucna se do Dukly vrátit a hrát třeba i nejvyšší soutěž? Nebo už tímto směrem nemyslíte?
Věřím tomu, že se ještě mám kam posouvat a nejvyšší soutěž bych si určitě jednou rád zahrál a to klidně i s Královým Dvorem. (úsměv) Na Dukle jsem strávil svých sedm let a rád bych si na Julisce opět zahrál. Hostování mi končí v létě, tak uvidíme, co mě čeká do budoucna.
Chodíte do školy – jaké studium absolvujete? Stíháte to s fotbalem?
Studuji Českou zemědělskou univerzitu v Praze, kde chodím na Technickou fakultu. Záměrně jsem si chtěl vybrat nějakou jednodušší školu kvůli fotbalu, ale překvapilo mě, jak je to náročné. Na druhou stranu pár inženýrů v týmu máme, takže oni jsou důkazem toho, že se škola s fotbalem skloubit dá a jsou pro mě určitou motivací. V týdnu trénujeme obvykle čtyřikrát týdně a scházíme se večer, což mi vyhovuje, jelikož školu mám převážně dopoledne.
Jaký na vás ČFL zatím dělá dojem svou kvalitou?
V české fotbalové lize jsou téměř všechny týmy opravdu hodně vyrovnané. ČFL určitou kvalitu mít bude, protože například my jsme v MOL Cupu dokázali postoupit přes Teplice a Jablonec a dostali jsme se až do osmifinále a to samé platí i o Litoměřicku. Těžko to mohu hodnotit, protože mužský fotbal je pro mě premiéra a jinou soutěž jsem zatím nehrál.
Králův Dvůr letos válí, co je největší předností týmu?
Jako tým jsme schopni nechat na hřišti všechno a zápasy dohráváme až dokonce dokud sudí neodpíská konec. Celý tým dokáže velmi dobře pracovat v obranné fázi v bloku a to nás odměňuje v podobě rychlých protiútoků, ze kterých jsme schopni dávat góly.
Kdybyste měl vybrat osu, na které tým stojí, na koho byste ukázal?
Fotbal je týmový sport a přesně tak to u nás je. Neřekl bych, že máme nějakou osu týmu. Samozřejmě tu máme starší a zkušenější hráče, kteří tomu dají určitý klid, ale na druhou stranu, ti mladší tomu dají tempo a rychlost. Navzájem se doplňujeme a možná to je důsledek toho, že se držíme na špici tabulky.
Tým po dlouholetém trenéru Barátovi převzal Jiří Sabou, jaký je to trenér?
Jelikož Sabi ještě nedávno oblékal královodvorský dres, tak je s námi hodně kamarádský. Jako trenér mluví hodně na rovinu a emoce při zápase rozhodně neskrývá. V tréninku s námi často hraje fotbálek a já jsem rád, když hraji s ním, protože trenér nikdy neprohrává. (úsměv)
Má za sebou bohatou kariéru. Pomáhá vám osobně třeba nějakými radami? Jaká je ta nejčastější?
Hodně hráčů z týmu zná delší dobu a to je i výhodou. Ví, jak každého z nás motivovat k tomu, abychom předvedli optimální výkon. Jelikož jsem nejmladší v kabině, tak mi říká, ať nejsem nervózní a ať na sobě makám. Myslím si, že mi pomáhá i to, jak z něj doslova čiší touha vyhrát.
Jaké je zázemí klubu?
Zázemí klubu se mi líbí. V Apokork aréně máme jedno krásné travnaté hřiště s velikou tribunou a vedle menší hřiště s umělou trávou, kde se trénuje přes zimu. Když je potřeba regenerační trénink, tak jezdíme do Berouna. Tady máme k dispozici vířivku, saunu a bazén na vyplavání.
V dalším zápase hostíte Chrudim, tipéři u nás na webu vám zatím celkem věří. Jaké čekáte utkání?
Víme, že s Chrudimí to nebude jednoduchý zápas, protože v ČFL může vyhrát opravdu každý. Do utkání budeme chtít vstoupit s nasazením a hlavně nedostat rychlý gól. Vzhledem k tomu, jak nyní vypadá naše hřiště, tak si myslím, že se zápas bude odehrávat mezi vápny. Zápas musíme zvládnout, protože do konce zbývají pouze tři kola a každý bod se bude hodit. Věřím, že tento zápas dovedeme do vítězného konce a stáhneme šesti bodový náskok na první Jirny.
Jeden chyták na závěr – vašemu klubu se přezdívá Cábelíci. Víte už, co toto slovo znamená?
Když jsem v létě přišel, tak jsem se na to ptal, ale asi jsem to úplně nepochopil. Všichni se mě na to ptají a já z toho co jsem pochytil, tak jsem říkal, že je to odvozeno z nějakého německého slovíčka. Ve zkratce něco jako týmová práce. Co je na tom pravdy, nevím, ale hned na tréninku se na to zeptám. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.