ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 19.kolo ČFL A, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Dominik Fišer z FC Viktoria Plzeň B

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste dokázali porazit rozjetý Motorlet 5:0. Jak byste tento zápas zhodnotil? Odpovídal výsledek i předvedené hře?
Na zápas jsme se pečlivě celý týden připravovali, a od začátku zápasu jsme šli za svým cílem, a to zvítězit a posunout se v tabulce výše, což se nám povedlo. Řekl bych, že výsledek odpovídal předvedené hře. Motorlet jsme k ničemu nepustili a byli jsme od začátku zápasu až do konce lepším týmem.
Na jaře jste stále nepoznali pocit porážky a inkasovali jste jedinou branku, může Vám i toto pomoci v dalších bojích, třeba už teď na Vltavínu, kde jsou domácí opravdu silní?
Ano zatím se nám začátek jara docela vydařil, ale máme před sebou ještě hodně zápasů. Na Motorletu nám to tam teď napadalo, ale v předchozích zápasech jsme moc gólů nedávali. Taky nám teď v zimě odešli kluci, co nás gólově táhli, ale věřím, že kluci co teď hrají, je zastoupí a začne jim to tam taky padat. S kluky v obraně už hrajeme delší dobu takhle pospolu a řekl bych, že nám to docela sedlo a proto dostáváme i málo gólů. A když nám to takhle bude klapat i dál a nebudeme dostávat branky a kluci nahoře jich pár dají tak to bude jen a jen dobře.
Soutěž je sice ještě dlouhá, ale jelikož se nyní nacházíte na první pozici, asi je možné mluvit i o postupu. Je to cílem Vašeho týmu a celého klubu?
Tuhle otázku bych nechal na konec sezóny, pak se uvidí, jak to vše nakonec dopadne. Kdyby se to povedlo, pak by nás čekala baráž s vítězem skupiny B, kde zatím bezkonkurenčně vede Viktoria Žižkov, která se chce určitě do 2. ligy vrátit a to by byl velmi těžký soupeř. Postupu do 2 ligy bychom se my hráči, trenéři a ani klub nebránili ale je před námi ještě dlouhá cesta do konce sezóny. Já osobně bych byl moc rád, kdyby se nám to povedlo.
Pro Vás jsou asi největším konkurentem, v honbě za postupem, Domažlice. Vy jste tam ale krátce působil a v Mol cupu jste dokonce nastoupil i proti ligové Olomouci nebo druholigovému Ústí nad Labem. Jak na to vzpomínáte a proč bylo toto angažmá tak krátké?
Domažlicím se také povedl vstup do jara, i když teď naposled jim to se Zbuzany nevyšlo. Mají velmi zkušený tým a určitě mají kvalitu na to, aby bojovali o první místo. Hostování v Domažlicích se zrodilo z důvodu, že jsem v té době byl až 3 stoperem v Plzni. A bylo mi nabídnuto sedět a čekat na lavičce, a nebo jít hrát do Domažlic, které o mě měli zájem. Žádný fotbalista nemá rád sezení na lavičce, takže jsem neváhal a tuhle možnost jít na hostování do Domažlic využil a určitě toho teď zpětně nelituji. Vzpomínky na toto kratičké hostování jsou velice krásné a emotivní, mám tam stále kamarády a nebránil bych se tam někdy v budoucnu, až si splním své fotbalové cíle i vrátit a zahrát si tam znovu. Krátké to bylo kvůli covidu, kdy se soutěž přerušila, a já se pak vracel zpět do Plzně, protože mi skončilo hostování, zápasy v MOL cupu byli pro nás vždy za odměnu a myslím si, že jsme byli vždy rovnocennými soupeři a ostudu jsme Domažlicím neudělali.
Když se člověk podívá na vaší základní sestavu, průměrný věk hráče je lehce přes 20 let, a přesto jste momentálně v čele třetí ligy. Je to důkazem, že v Plzni je práce s mládeží na dobré cestě?
V Plzni jsem od svých 12 let, a za tu dobu jsem si tady prošel skoro všemi mládežnickými kategoriemi až teď po B-tým. Práce celého sektoru, ať už trenérů nebo funkcionářů u mládeže je v FCVP velmi dobrá, kvalitní a na dobré cestě, máme krásný tréninkový areál, který je stále modernizován, aby zde byla práce stále lepší. Teď se v blízkosti hlavního stadionu staví nová budova, která by měla sloužit celé mládeži, což je jen dobře.
Vy nastupujete ve stoperské dvojici s Adamem Čihákem, jenž věkem trošku vyčnívá. Pomáhá vám na hřišti svými zkušenostmi a cítíte v něm oporu?
S Adamem si rozumíme velmi dobře, jsme dobří kamarádi a ono je to pak znát i na hřišti, už spolu hrajeme nějaký pátek, tak víme co jeden od druhého očekávat. Pro nás všechny je jeho přítomnost, jak na hřišti, tak i v kabině, velkým přínosem.
Jako jednadvacetiletý hráč jste stále na začátku své kariéry. Jaké jsou Vaše fotbalové cíle a sny do dalších let? Je možné, že například znovu obléknete reprezentační dres?
Sny už teď momentálně nemám, stojím nohama pevně na zemi. Ale moje fotbalové cíle jsou ty nejvyšší. Samozřejmě bych se momentálně chtěl posunout do vyšší soutěže, než je třetí liga anebo nejlépe se posunout do A-týmu, i když to je tady v Plzni velmi těžké. Jestli ještě někdy obléknu reprezentační dres, to teď nevím, i když z třetí ligy do reprezentace to je trošičku větší krůček.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.