ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Adam Utěšený: O postupu se bavíme po šestém pivu

Jednoznačným vítězem ankety o nejlepšího hráče předešlého kola se stal záložník Adam Utěšený z Oldřišova. Třicetiletý borec nevyniká pouze svalnatou postavou, ale hlavně svými fotbalovými dovednostmi. S informačními technologiemi si sice moc netyká, ale přesto nám prostřednictvím emailu ochotně zodpověděl pár otázek.

 

Adam Utěšený (vlevo) slaví se svými spoluhráči jeden z gólů.

zdroj: SK Moravan Oldřišov

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak velkou radost vám udělalo vítězství v anketě o hráče kola?
Člověka to samozřejmě potěší. Z Oldřišova se to už během sezony povedlo Romanu Wichovi a Radku Kurkovi, takže asi máme v mančaftu výborné fotbalisty. (úsměv)
Kde všude jste sbíral hlasy?
Já sám jsem to vůbec neřešil. O všechno se postarali mí spoluhráči v kabině v čele s Denisem Bořuckým, který touhle stránkou vysloveně žije a je na ní téměř denně. (smích)
Jak vůbec hodnotíte portál www.fotbalunas.cz, který propaguje amatérský fotbal?
Přiznám se, že o tomhle portále jsem se dozvěděl zhruba před měsícem a abych řekl pravdu, navštívil jsem ho poprvé teprve včera. Byl jsem ale mile překvapen, protože stránky jsou na výborné úrovni. Snad to takhle bude pokračovat.
Nominaci do sestavy kola jste obdržel za výkon proti Krásným Loučkám. Byl jste sám se sebou spokojený?
Dá se říct, že ano. Byl to rozhodně můj nejlepší výkon v sezoně. Pevně doufám, že mi to takhle bude kopat i ve zbytku sezony.
Zkuste se ještě vrátit k tomuto utkání. Čekal jste, že to bude podobně jednoznačné anebo vás soupeř zklamal?
Do zápasu jsme šli s tím, že pokud budeme předvádět svoji hru, tak získáme tři body. Krásné Loučky se snažily hrát do doby, než dostaly gól na 3:0. Pak už rezignovaly a my jsme dokonce mohli vyhrát mnohem větším rozdílem.
Hned třikrát jste se zapsal do listiny střelců. Popište prosím vaše góly?
Při prvním gólu mi dal Patrik Žídek z pravé strany krásný centr na hlavu. Druhá branka padla po asi pátém neproměněném nájezdu našeho největšího paliče Denise Bořuckého, míč se odrazil ke mně na šestnáctku a já to trefil k levé tyčce. U třetího zásahu asistoval opět Bořucký, když mi balon přiklepl na šestnáctku a já vystřelil bodýlkem přesně k tyči.
Kdy naposledy jste docílil hattricku?
To si pamatuji přesně. Tři góly jsem vstřelil před čtyřmi lety do sítě Kobeřic.
S Oldřišovem se stále držíte v popředí tabulky. Odpovídá to vašim osobním a týmovým ambicím? Nemyslíte třeba i na postup?
Před sezonou jsme si řekli, že bychom chtěli hrát do pátého místa, což zatím plníme. Uvidíme, co bude dále, protože naše tréninková účast je přímo katastrofální. Sejdeme se sotva jednou týdně, což že je na I. A třídu hodně málo. O postupu se také hodně bavíme, ale až po šestém pivu v hospodě. Někdy dokonce padají slova jako divize. (smích)
K ještě lepšímu umístění chybí kvalitnější výkony venku. Proč se vám mimo Oldřišov nedaří?
Myslím si, že venku nehrajeme zase až tak špatně. Tedy kromě posledních dvou kol, kdy jsme propadli ve Vítkově a v Jakubčovicích. Jinak jsme venku porazili Mokré Lazce a Bolatice, navíc jsme uhráli dvě remízy se Štítinou a Bělou, což není špatná bilance.
V posledním podzimním kole doma přivítáte silné Kravaře. S jakou taktikou půjdete do tohoto víkendového šlágru?
Na tenhle zápas se moc těšíme. Určitě přijde hodně diváků a my nic jiného než tři body nebereme. Budeme se snažit hrát útočný fotbal, tak jak jsme doma zvyklí.
Můžete popsat svou dosavadní fotbalovou kariéru?
S fotbalovými krůčky jsem začínal v šesti letech ve Vítkovicích, kde jsme tenkrát bydleli. Poté jsme se přestěhovali do Opavy a já hrál až do dorostu ve Slezském FC Opava. Od devatenácti let nastupuji v Oldřišově.
Řadu let jste strávil v mládežnických celcích Opavy. Nemrzí vás, že jste to nedotáhl tak vysoko jako třeba váš kamarád Honza Žídek?
O Honzovi Žídkovi by se dala napsat knížka s názvem „Pohádka“. Honza s námi hrával ještě před šesti lety krajský přebor. Potom se přes Lískovec a Frýdek Místek dostal až do Opavy, kde je kapitánem. Před tímhle hráčem smekám klobouk, protože aby něco dokázal, musel radikálně změnit životosprávu a celkový přístup k fotbalu. Pro mnohé hráče v nižších soutěžích může být vzorem. Ukázal, že když člověk opravdu chce a tvrdě si za tím jde, tak to může dokázat.
Nepřemýšlíte i vy nad změnou dresu?
Nad změnou dresu určitě nepřemýšlím. Jsem v Oldově naprosto spokojený. Je to takový rodinný klub, kde se hraje za párek a pivo a na prvním místě je výborná parta. Tahle vesnička mi opravdu přirostla k srdci, dokonce jsme se zde s manželkou přestěhovali z Opavy. Je tady klid a do mé oblíbené hospůdky na hřišti to mám jen pár kroků. (úsměv)
Je známo, že se řadíte mezi velké fanoušky Slezského FC, když nescházíte ani na některých výjezdech. Jak zatím vnímáte druholigové výkony Opavy a co říkáte na skvělé tažení pohárem, hlavně euforii proti Plzni?
Opavě držím palce od svých deseti let a jsem opravdu velkým fanouškem. Jsem velmi rád, že Slezský FC letos předvádí krásný fotbal, troufnu si říct, že nejlepší ve druhé lize. Myslím si, že se Opava vydala správným směrem a konečně se začíná blýskat na lepší časy. Zápas s Plzní toho byl důkazem.
Mezi vaše další koníčky očividně patří posilování. Kolik času týdně strávíte ve fitku?
Kdysi jsem cvičil opravdu hodně často. Dneska už není tolik času a energie, takže si chodím zaposilovat maximálně dvakrát nebo třikrát v týdnu.
Jaké máte další záliby?
Ve volném čase se nejvíce věnuji své manželce a také svému pejskovi. V poslední době mě také chytil badminton, kterému se věnuji v zimním období.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.