Milan Bouzek: "Penaltu jsem poslal k tyči, to se nedalo chytit.", usmívá se hvězda kola

Seznamte se s novou tváří naší soutěže. Sestoupil do ní společně s týmem Sulislavi a určitě o něm ještě uslyšíte, jde o snajpra Milana Bouzka (Sokol Sulislav), který bude letos jistě postrachem všech brankářů v soutěži. Hned po prvním kole mezi jinými týmy se dvěma zásahy zařadil na hrot střelecké tabulky a určitě se neozval naposledy. Hned jste ho také ocenili titulem hvězdy kola. "První dojmy? Třetí třída je daleko tvrdší a rozhodčí to tolerují.", popisuje Milan svůj pohled na jinou soutěž po prvním utkání?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Milane, jak těžké pro Vás je hrát v jiné soutěži, je v tom rozdíl?
Co se týká kvality, tak nějaký extrémní rozdíl to není, alespoň tedy v prvním zápase mi to tak nepřišlo. Možná se to projeví až časem, jelikož soupeř byl dle mého mínění vcelku silný a hodně mu pomohly posily z A-týmu. Každopádně rozdíl byl hlavně v tvrdosti hry, pouštělo se více hraničních zákroků a byly k vidění i nějaké zákroky, které podle mě měly být oceněny i červenou kartou a nebylo to odpískáno ani jako faul.
Některé týmy ale znáte, že? Bude se Vám proti nim hrát lépe?
Většinu asi ano, ale dlouho jsme proti sobě nehráli, takže během té doby se určitě kádry včetně toho našeho hodně změnily. Výhodu v tom ani tak nevidím.
První zápas se tolik nevydařil, čím to bylo?
Asi jsme po sestupu očekávali, že to půjde tak nějak samo a ono nešlo. Jak jsem uváděl výše, také nás zaskočila tvrdost hry. Prvních pár zápasů si budeme muset zvykat, snad se nám další zápas podaří již lépe. Měli bychom být lépe připraveni a s mnohem vyšším nasazením.
Co jste od zápasu čekali, jste s bodem spokojení?
Osobně jsem doufal v jasné vítězství, to se však nepovedlo. Ale vzhledem k průběhu hry a k tomu, že byl soupeř kvalitnější, není bod špatný. Nicméně závěr zápasu jsme měli dobrý a vedení jsme měli udržet. Přišli jsme o něj v poslední minutě zápasu, po faulu na našeho bránícího hráče, kterému se nepodařilo balón, kvůli jasnému šlapáku na něj, odkopnout z vápna a soupeř to potrestal. Škoda druhého bodu při penaltách.
Kopal jste i Vy sám penaltu?
Kopal a proměnil. Dal jsem to k tyči, to se ani nedalo chytit (smích).
Jaké si kladete na začátku sezóny ambice, pomýšlíte na návrat do druhé třídy?
Určitě bychom se rádi vrátili do vyšší soutěže, to je náš cíl. Doufám, že se nám to podaří a také že se fotbalem budeme bavit.
V příštím kole Vás čeká další nováček soutěže, Tisová, jak na ní?
To vůbec netuším. Soupeře neznám a nikdy jsem proti nim nehrál. Ale trenér určitě něco vymyslí. Když půjdeme do zápasu naplno, s vysokým nasazením a budeme všichni v pohybu, tak bychom měli zvítězit.
Prodělal Váš tým nějakou letní přípravu a zasáhly ho nějaké změny v sestavě?
Letní příprava probíhala asi individuálně, jelikož na tréninky nás chodilo po skromnu (smích). "Přátelák" jsme hráli jeden. Já jsem většinu přípravy byl bohužel zraněný. Nicméně pár změn bylo, především došlo ke změně trenéra. Někteří hráči skončili a podařilo se nám ulovit i nějakou tu posilu.
Milane, hned v prvním utkání jste vstřelil dva góly, pomýšlíte na titul nejlepšího střelce roku?
Bylo by to hezké, ale hlavně bych byl rád za postup. Budu se snažit týmu, co nejvíce pomoci.
Letos je v soutěži jen třináct týmů, je to pro ostatní nějaká změna, vyjma volného víkendu?
Myslím, že kromě toho volna, to žádná změna nebude.
Co říkáte na svůj první triumf hned v prvním kole a v nové soutěži? Sledoval jste hlasování?
Hlasování jsem zpočátku sledoval a určitě mne vítězství potěšilo. Všem, kteří mi poslali hlas, bych chtěl tímto poděkovat.
Poslední otázka, máte pro diváky nějaký vzkaz?
Aby dál sledovali portál fotbalunas.cz. Také našim divákům, aby nás dále podporovali a chodili v co největším počtu, minimálně na domácí zápasy. A ještě jednou poděkovat za zaslané hlasy.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.