ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Petr Tvrz! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, jak ses o nominaci dozvěděl?
O nominaci jsem se dozvěděl od bráchy a spoluhráčů a jako každého fotbalistu mě ocenění za výkon potěšilo.
Mohl bys ohodnotit utkání proti Jesenici?
Začali jsme dost smolně, když jsme inkasovali z penalty, která se píská možná tak v Semicích na Koštíře (smích). Pak jsme až do druhého inkasovaného gólu drželi to, co jsme chtěli hrát. Míč na zemi, rychlá kombinace ve středu, tím jsme se dostávali do šancí. Bohužel jsme vstřelili jen jeden gól, což beru i na sebe. Po druhé jesenické brance přišla červená (zasloužená) pro Cibulku a než jsme se nadechli k odpovědi, bylo po zápase, protože po další červené a bráchově nuceném odstoupení jsme byli rázem v osmi. Pak už to byl kabaret.
Dost se probíralo chování Hertla, mohl by si nám to okomentovat?
Nic není černobílé. To co Rosťa řekl, na hřiště samozřejmě nepatří. Ale zaráží mě chování rozhodčího Strouhala. Mít u sebe notýsek a zapisovat jeho vulgární a arogantní výroky vůči některým hráčům, asi by se mnozí divili…
Dlouho jste se drželi na vrchu tabulky, teď jste až 4. co to zapříčinilo? Máte ještě ambice na postup?
Problémem je úzký kádr B-týmu a dorostu. Když je souběh s A-týmem je sestava někdy opravdu hodně slepená. A je nesmysl, aby hráči áčka chodili hrát za béčko den před zápasem krajského přeboru. I když někdy taková situace nastane… Samozřejmě, chceme vyhrávat, ale postup do B-třídy by byl nyní nesmysl. Béčko musí stabilizovaný kádr, což v současnosti nemá.
Tento víkend vás čeká Pavlíkov? Jaký předpokládáš průběh utkání?
Navzdory některým spekulacím věřím, že k utkání přistoupíme zodpovědně a připíšeme si povinné tři body. Snad i pobavíme diváky pěknou hrou.
Mohl by si nám krátce shrnout tvojí fotbalovou kariéru?
Začal jsem v sedmi letech na SK, kde jsem prožil celý mládežnický věk. Po přechodu mezi dospělé jsem zpočátku často pendloval po hostováních. Na SK tenkrát nebylo béčko a jiná možnost pro mladé hráče, když chtěli hrát, nebyla. Od jara 2014 až dosud působím opět na SK.
Řešíte s bráchou doma fotbal? Jaký máte mezi sebou vztah?
S bráchou samozřejmě fotbal řešíme. Především SK, kde působí jako vedoucí mužstva a člen výboru. Vztah - si myslím - máme dobrý.
Vzpomněl by sis na svůj nejhezčí zážitek z tvého fotbalového života?
Asi když jsem jako dorostenec měl možnost připravovat se s divizním A-týmem a okusit zápasovou atmosféru. Nezapomenutelná je rovněž euforie po vítězství v Hostouni, kdy jsme si zajistili vítězství v A-třídě a postup do krajského přeboru. A nesmím zapomenout na derby proti Tatranu, tam o motivaci nebyla nouze.
Často chodíte hrát za áčko i za béčko, kde na to berete síly?
Energii samozřejmě musíme dobíjet. Vzpomínám si například na letním tréninkovém kemp na Orlíku, který neměl chybu a rádi bychom ho zopakovali. Tímto bych zároveň srdečně pozdravil majitele statku Louka. (smích)
A teď tradiční otázka na konec, sleduješ portál „fotbalunas“? Jaký na něj máš názor?
Portál fotbalunas.cz je dobrá věc, člověk díky němu má přehled a je v obraze o aktuálním dění v soutěži. Jen je škoda, že podobné úrovně nedosahuje sekce krajského přeboru, kde jsou jen výsledky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.