Při zakončení mi praskla kopačka a místo střely to byl spíš takový lob, který zapadl do brány, popisuje svůj gól hráč kola Karel Trantina

Další bernartický fotbalista hráčem kola! Tentokrát se podařilo anketu ovládnout Karlu Trantinovi, který v rozhovoru mimo jiné vzpomíná na své působení v Písku a Příbrami.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě o hráče kola, asi je zbytečné ptát se, jestli jste to čekal, když vidíme, jak je hlasování v Bernarticích poslední dobou populární?
Děkuji za gratulaci, upřímně řeknu, že sleduju spíš jenom konečný výsledek ankety, než její průběh a klukům bych chtěl poděkovat za hlasování.
Proti Chýnovu jste zaznamenal svůj šestý gól v probíhající sezóně, na obránce hodně slušné skóre, jste se svou bilancí spokojený nebo jste si stanovil ještě vyšší laťku?
Tak já jsem spokojený, když se trefím jednou na podzim a jednou na jaře, tak už mám splněno, i když přiznám, že letos je to výjimečná sezona ve všech směrech.
Vypovídá to o tom, že si rád zaútočíte?
Určitě si rád zaútočím, ale i parťák Novas, se kterým hrajeme spolu na stoperu, velmi rád utočí a má myslím 7 tref do černého, ale chtěl bych říct, že není důležité, kdo se trefuje, ale hlavně, že se daří týmu a vyhrává se.
Můžete našim čtenářům popsat, jak jste se proti Chýnovu prosadil?
Po rohu šel Venca Homolů se dvěma soupeři do souboje, míč se odrazil ke mně, snažil jsem se prostřelit klubko hráčů, při střele mi praskla kopačka a místo střely to byl spíš takový lob, který zapadl do brány.
Vzpomenete si na svůj nejhezčí gól, který se vám podařilo dát?
Velmi těžké na odpověď, ale asi v dorostu za Příbram, když jsme hráli poprvé na hlavním hřišti a po odraženém míči jsem se trefil z první přímo k tyči.
Jaký tip útočníka vám jako obránci nejméně vyhovuje?
Tak jednoznačně menší, rychlý a pohyblivý hráč.
Vypadá to, že Bernartice už si druhou příčku nejspíše pohlídají. Čekali jste před sezónou podobný úspěch?
Před sezónou jsme chtěli hrát v lepším středu tabulky a zkusit vylepšit loňské umístění, to se nám hned od začátku sezóny dařilo a po půli sezóny jsme si řekli, že zkusíme prohnat ještě Protivín na čele tabulky, ale jak podle hry, tak i výsledků zápasů je vidět, že si tento klub postup určitě zaslouží.
Jak až doposud probíhala vaše fotbalová kariéra? V kolika letech a kde jste s fotbalem začínal? Kdo vás k němu přivedl?
Tak fotbal jsem začal hrát ve čtyřech letech v Písku. V dorosteneckém věku jsem působil v Příbrami a následně jsem se po domluvě s panem Starobou vrátil do Písku, kde jsem začal pracovat u hasičů. Po čtyřech letech mě oslovil pan Běloušek, jestli bych pomohl Sedlici v kraji, byla to výzva a rád jsem jí přijal, potom přišla nabídka od kamaráda Honzy Růžičků z Čimelic, po roce stráveném tam mi bylo z Písku ukončeno hostování, jelikož v Písku chtěli zachránit béčko, nadšený jsem z toho vůbec nebyl, ale bylo mi řečeno, že mi nic jiného nezbývá. Soutěž jsme zachránili a v létě, den před startem sezóny mi bylo řečeno, že chtějí, aby hráli mladší hráči, a jestli mi to vadí, což už jsem vůbec nechápal. Poté jsem tedy působil rok v Sedlici a nyní jsem hrozně spokojený v Bernarticích.
Chtěl jste být už od malička fotbalistou nebo jste se rozhodoval ještě i mezi jinými sporty?
Od mala jsem hrál fotbal. Ve třinácti letech jsem koketoval s tím, že bych to spojil s volejbalem, ale fotbal byl vždy určitě na prvním místě.
Jak byste charakterizoval svou roli v bernartickém týmu na hřišti i v kabině?
Tak do Bernartic jsem přišel s tím, že mám zkušenosti z vyšších soutěží a tyto zkušenosti se snažím prodat jak v kabině, tak i na hřišti.
Jak vypadá váš klasický den před zápasem, připravujete se nějak speciálně?
Klasický jako každý jiný den v týdnu, speciálně se nepřipravuji.
Jaký je váš nejoblíbenější druh relaxace?
Nejraději relaxuji s manželkou a při houbaření, kde si hrozně odpočinu.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů na hřišti i mimo něj!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.