Nejsem ten typ, co by studoval jednotlivé hráče soupeře, říká brankář Dobrušky Marek Pěnička

Hráčem uplynulého kola se stal brankář Dobrušky Marek Pěnička. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste porazili Slavii po penaltovém rozstřelu. Jaký to byl pro vás jako pro brankáře zápas?
Pro mě jako brankáře to byl takový běžný zápas. Během zápasu jsem měl práci, a proto jsem neměl problém zůstat ve hře. Horší jsou zápasy, kdy si za celou dobu na míč pořádně nesáhnete a pak ho třeba dvakrát lovíte ze sítě. Nejtěžší byla asi hned první střela, útočník Slávie vystřelil kousek před šestnáctkou a trefil to tak, že balon neklesal, nestoupal a ani neměl žádnou rotaci. Proto ve vzduchu trochu zaplaval. Škoda, že jsme neudrželi vedení, kdy přišel centr z levé strany a hlavička, na kterou jsem nedosáhl. Hodně prožívám naše zahozené šance a pak, když už branku vstřelíme a přijde takto rychlé vyrovnání, tak mě to hodně mrzí. Chuť jsem si ale spravil při penaltách, kdy jsem hned první dvě hostům chytil a kluci své penalty kopli náramně.
V rozstřelu jste chytil první dvě penalty hostů. Věděl jste přesně, kam budou kopat, nebo jste, jak se říká, „trefil stranu“?
Určitě jsem nevěděl přesně, kam budou kopat. Nejsem ten, co by studoval jednotlivé hráče soupeře, kam kopou penalty. Je to spíš jak říkáte, správně jsem odhadl stranu.
Podle čeho se brankář při pokutových kopech rozhoduje, na kterou stranu udělá svůj zákrok?
To je asi různé, každý brankář bude mít svou metodu. Já jsem jich, za dobu co chytám, vyzkoušel několik. Dá se naznačovat, pokoušet se protihráče rozhodit nebo sledovat jeho pohled, je toho asi dost co se dá vymyslet. Nějakou dobu však zkouším něco nového, a zdá se, že by to mohlo v jistých situacích fungovat. Ale o co konkrétně jde, prozrazovat nebudu ;-)
Dobruška je na třináctém místě soutěže, jak se díváte na týmy, které jsou v tabulce pod vámi?
Týniště i Trutnov B začaly na jaře získávat body, a tak se to pod námi trochu dramatizuje. Škoda naší porážky v Broumově, tam jsme měli vyhrát. Každopádně se musíme zaměřit hlavně na sebe. Pokud začneme získávat body i my, tak se nemusíme ohlížet.
Co vašemu týmu chybí k tomu, aby v zápasech získával více bodů?
Podle mě se nám hlavně nedaří podržet balon v útočné fázi. Většina našich šancí je po brejkových situacích nebo po přečíslení soupeře. Pak se balony rychle vrací zpět na kopačky soupeře, a tím pádem nejsme tolik ve hře, jak bychom si představovali, a dostáváme se tak zbytečně pod tlak.
O víkendu vás čeká zápas s Kostelcem nad Orlicí, co od soupeře a od zápasu očekáváte?
Kostelec, pokud se nepletu, tak na jaře naplno bodoval pouze v prvním jarním kole s Rychnovem. Poslední zápasy se jim nedaří ani s tabulkově slabšími soupeři. O to ten zápas pro nás ale bude těžší. Budou se chtít konečně chytit a navíc před domácím publikem. My chceme jednoznačně navázat na náš výkon a body se Slávií. Pokud budeme hrát zodpovědně dozadu a přidáme ještě trochu víc dopředu, věřím, že uspějeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.