René Táborek o anulování výsledků s Kokašicemi: Celkem mi to vadí, když byl podzim odehrán, měly by body týmům zůstat

Třetí třída již svého vítěze má, a tak jsme si s ním pro Vás opět připravili obvyklý rozhovor. Naše redakce se konečně dočkala zkompletování bratrské čtveřice při tvorbě rozhovorů s vítězi ideálních jedenáctek, až do této doby jí totiž ještě do sbírky chyběl právě ten nejvýraznější ze čtyř bratrů, kapitán René Táborek (Sokol Trpísty). Toho jsme se ptali, jak na hodnocení zápasu, hodnocení týmu, či následující utkání a jeho představy ohledně jarní fáze sezóny, tak právě i na to, jak si vysvětluje svou dlouhodobou absenci ve výpisu vítězů. "Jsem moc rád, že se mi to konečně podařilo, ale bratři byli naštěstí ohleduplní a moc se mi kvůli tomu neposmívali (smích)."

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
René, nezdržujme a pojďme rovnou k věci, konečně jste zvítězil, co na to říkáte?
Je to super, jsem moc rád, že se to konečně povedlo. I když jsem tedy vůbec netušil, že jsem se do sestavy kola dostal. Samozřejmě jsem rád že jsem se dočkal, ale vyhrát není zas tak důležité, už dostat se do sestavy kola je úspěch.
Neposmívali se Vám bratři, že jste jediný, komu se to ještě nepodařilo?
Ne, to ne, neposmívali. S bratry jsem se o tom ani příliš nebavili.
Teď ale k utkání, jak byste nám ho ohodnotil, čekal jste tři body?
Určitě jsem věřil, že všechny body zůstanou doma. Doma se nám proti Dlouhému Újezdu daří, ale naopak u nich jsme už hodně dlouho nebodovali. Každopádně jsem rád, že jsme si připsali tři body do tabulky a udrželi kontakt se špičkou.
Ta dvě kola už jistě napověděla, v jaké formě se tým nachází po přestávce, co čekáte od jarní části sezóny, jste s týmem spokojen?
Myslím, že máme dobrý a celkem mladý tým, tedy až na pár výjimek (smích). Přišlo k nám pár nových chlapů, kteří do týmu hned skvěle zapadli, takže jsem spokojen. Nějaká ta zimní příprava proběhla, ale jen taková lehčí. Od jarní části si slibuji, že se budeme pohybovat pořád v horní části tabulky, ale jsme si vědomí toho, že to tam je celkem dost vyrovnané.
Největší otázkou je samotný postup, které týmy budou v souboji o něm hrát podle Vás tu nejvýraznější roli?
Podle mě mezi největší favority patří Baník Stříbro a Halže, ale všech pět, nebo dokonce i šest, týmů má šanci. A i my se pokusíme do těchto bojů zasáhnout a doufám, že úspěšně. Ale čelo tabulky je velmi vyrovnané a vše je tak otevřené, že se neodvážím nějak přesvědčivěji tipovat.
A co sám se sebou, jak se cítíte?
Tak zatím jsem spokojen, cítím se dobře, herně se mi docela daří, i když by to mohlo být ještě lepší, hlavně tedy v koncovce...
Jak probíhala Vaše zimní příprava?
Jak jsem již říkal, zimní příprava byla taková lehčí, spíše technického směru, tedy dostat míč do nohy a tak podobně. Fyzičku si dělal každý individuálně, nebo tedy spíš nedělal (smích).
René, když už dělám rozhovor s někým, kdo nosí kapitánskou pásku, tak se zeptám, jaké to je, v čem je to jiné?
Pro mě to na utkání nic nemění. U nás v týmu si myslím, že je úplně jedno, kdo ji nosí, vždycky na hřišti necháme všechno, i když to někdy tak nevypadá.
V dalším kole Vás čeká ale Halže, což bude asi ještě silnější soupeř, co od utkání čekat?
V Halži to bude velmi těžké, bude to boj, ale já věřím, že si nějaký ten bod odvezeme, nejlépe tři.
Na co si v utkání dát největší pozor, v týmu Halže je spousty velkých jmen...
Mají velmi silný útok. Budeme muset hrát dobře zezadu a pohlídat si jejich útočníky, kteří jsou velmi rychlí.
Pro jarní část sezóny opustili soutěž Kokašice, co na to říkáte?
Je to škoda, ale když nejsou lidi, tak nemá smysl to držet zuby, nehty. Mě spíše vadí, že anulovali všechny výsledky a většina týmů, tedy až na pár výjimek, přišla o body. Podle mě byla podzimní část odehraná a body měly zůstat nebo měly každému týmu připsat tři body za jarní část a žádný tým by nebyl poškozen.
René, mám poslední otázku, chtěl byste prostřednictvím našeho rozhovoru někomu něco vzkázat?
Určitě chci poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali a umožnili my vyhrát tuto soutěž.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.