Josef Pařízek o rozhodující brance: "Byl to šťastný gól, ale i takové se počítají."

Stejně, jako po každém předchozím kole i tentkrát jste následně mohli od pondělí do středy hlasovat pro svého největšího favorita z vybrané jedenáctky kola, kterýho tím posunete až k celkovému vítězství, které mimo jiné znamená pro onoho hráče možnost menšího interview s naší redakcí. No, a právě pdíky tomu, si nyní můžete číst tato slova anotace rozhovoru s vítězem Josefem Pařízkem (Sokol Kšice). Josefa jste vybrali pro svělé vystihnutí prvního utkání sezóny Kšic, ve kterém se, jakožto střídající hráč, stal hlavním hrdinou celého zápasu svůj tým dovedl k vítěznému obratu. "Na podzim jsem měl při střílení branek trochu smůlu, tak snad jsme ji tímto protrhl.", přeje si hrdina týdne.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Josefe, do prvního utkání jste naskočil až po přestávce, ale nakonec jste byl rozdílovým hráčem, co bylo klíčové, více sil?
To podle mě ani ne, spíše jsme na sobě cítil, že se mi opravdu chtělo hrát a bojovat, což bylo asi základem. Po tak dlouhé pauze jsem byl na utkání totiž opravdu hodně natěšený, a to nakonec přineslo své ovoce.
A k tomu všemu navíc výhra v naší anketě, napadlo Vás před utkáním, že by jste se mohl dostat do sestavy kola a možná i zvítězit?
To vůbec ne. Já se přiznám, že jsem ani moc nevěřil, že dám nějakou tu branku, protože se mi v této disciplíně vůbec nedařilo a štěstí mi nepřálo, takže už to pro mě bylo překvapením. A i tak mě přesto účast v sestavě kola překvapila.
Jak těžké to pro Vás bylo, naskočit po tak dlouhé přestávce do rozehraného utkání?
Přiznám se, že jsme byl před utkáním nervózní, což pozdější nástup do utkání rozhodě nezklidnil, ba naopak, jen to ve mě více gradovalo. Ale ta nervozita byla si největší překážkou, jinak si myslím, že jsem s tím problém nebyl, ba naopak, jak už jsem zmiňoval, na hřiště jsem se na druhou stranu velmi těšil.
Čekal jste od utkání s Trpísty tři body, obzvláště po tak nepovedené první půli?
To jsem opravdu nečekal. Trpísty jsou velmi kvalitním týmem a po tom prvním poločase to s námi vypadalo dost bledě, ale my jsme se nevzdali a za to jsme moc rád.
Vám byly sice připsány dva zásahy, ale ve skutečnosti jste se postaral pouze o ten první, co přesně se při té rozdílové brance stalo?
Bylo to velmi prosté, náš záložník mi poslal pěkný pas, který jsme si takovou "polopatičkou" v běhu sklepl před sebe, ale jejich obránce se vracel velmi rychle, a když mě doběhl, tak si míč nešťastně srazil kolenem do branky, na což už nemohl jejich brankář zareagovat. Byl to velmi šťastný gól, ale i takové se počítají.
Jak probíhala Vaše zimní příprava?
Moje zimní příprava v podstatě vůbec neprobíhala, ale po prvním utkání se cítím překvapivě dobře, ale až čas ukáže, jak moc mi to netrénování uškodilo.
Užil jste si tedy odpočinku a Vánočních svátků podle představ?
Ano, těm jsme se věnoval na sto procent (smích). Především tedy tomu odpočinku.
Jak jste s týmem utkání tedy spokojen?
To je zatím těžké říct, ale myslím, že špatné to není. Dobrý pocit mám z toho, že jsem tam viděl chlapce, které jsem vloni tak často nevídal, takže jsem rád, že dorazili, ale doufám, že jim to vydrží, a že se do toho s chutí opřou. Zimní přestávka se na nás, alespoň myslím, příliš nepodepsala, což bude nejspíš tím, že kluci pravidelněji trénovali.
Jistě už tušíte, nebo máte alespoň představu, v jaké formě se tým po přestávce nachází, myslíte si, že můžete ještě bojovat o postup?
Stát se může cokoli, ale já teď nedokážu nic takového odhadnout. Teoreticky by to šlo, ale vše napoví až čas. Rozhodně ale nic nevzdáváme.
Když už jsme u toho, které týmy si myslíte, že budou v boji o postup hrát nejvýraznější role?
Velmi silného kandidáta na postup vidím v Halži a myslím, že velmi hladoví budou po dobrém výsledku také Lázně, ale čelo je velmi vyrovnané a je otázkou, komu jaro sedne lépe.
Nyní Vás čeká souboj s dalším těžkým soupeřem, a sice Halží, co od tohoto zápasu čekat?
Já doufám, že v našem podání to bude vypadat minimálně tak, jako to vypadalo doma. Věřím tomu, že si tam pojedeme pro tři body, ale nesmíme nic podcenit a dát do zápasu vše.
Kolikrát byste chtěl minimálně vsítit?
Rozhodně co nejvícekrát. Já doufám, že už jsem tu svou střeleckou smůlu prolomil a od teď už to půjde.
Pokud se nemýlím, pro Vás je to teprve první vítězství, co na to říkáte?
Je to skvělé, o to více, když jsem vůbec nic takového nečekal. Mám z toho velkou radost a je to pro mě hezká odměna. Konečně mě někdo ocenil a něco jsem vyhrál.
Myslíte, že mže hráče taková výhra více motivovat?
Já doufám, že ano. Doufám, že mě to trochu více povzbudí a nakopne, něco mi to dá a bude se mi více dařit.
Josefe, poslední otázka. Je něco, co byste chtěl komukoli prostřednictvím tohoto rozhovoru vzkázat?
Určitě bych chtěl poděkovat týmu, který mi k tomuto vítězství pomohl a zároveň bych chtěl klukům vzkázat, aby si udrželi tu dobrou náladu a dobré výsledky.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.