"V obraně jsem si byl jist, že nulu udržíme," říká o minulém zápase s Vrchlabím Martin Zbořil

Hráčem kola se stal obránce a kapitán Třebše Martin Zbořil, který šéfuje nejpevnější obraně A třídy. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste porazili Vrchlabí 1:0 díky brance z 68. minuty. Cítíte za dlouho nerozhodného stavu nervozitu a větší tlak na udržení nuly?
Nervozitu jsem spíše začínal vnímat v tom směru, aby se nám nějaká branka podařila vstřelit, jelikož neproměňování šancí je takový "třebešský fenomén", jak je vidět v našem každém zápase i včetně tohoto. V obraně jsem si byl jist, že nulu udržíme, a jelikož bylo ještě dostatek času do konce zápasu, tak jsem pevně věřil, že i nějakou tu branku vstřelíme.
Proti Vrchlabí jste udrželi deváté čisté konto v sezoně a aktuálně jste inkasovali pouhých čtrnáct branek. Tato statistika je diametrálně odlišná od minulé sezony, během které jste dostali celkem šestačtyřicet branek. Co se vám podařilo změnit?
Obranné fázi určitě prospěl příchod zkušeného (ale stále mladého) Martina Michala. Zároveň s tím jsme podzim odehráli v téměř stejném složení, což byl v posledních dvou sezónách u nás velký problém.
V defenzivě často hrají převážně ti nejzkušenější a tím pádem i starší hráči. Na vaší soupisce jsou obránci s rokem narození 92, 82, 96, 92 a 93, to vše navíc doplněno mladým brankářem Heřmanem (1995). V čem spočívá stabilita a konzistence, se kterou hraje vaše mladé mužstvo?
I když jsme mladé mužstvo, tak spolu hrajeme už nějaký ten pátek, což má na tom podlé mého názoru velký vliv. Zároveň s tím se každý hráč postupně zlepšuje, takže se nám snad podařilo dosáhnout zmíněné stability ve výkonech. Značný podíl na tom má i výše zmíněný příchod nového člena obrany.
Celý tým Třebše je velmi mladý, je těžké dělat takovým hráčům kapitána?
Nemyslím si, že by to bylo nějak těžké. Spíše naopak, jak jsme všichni v rozmezí 5 let (až na dva mazáky), tak si mezi sebou rozumíme a jde to samo.
V letošní sezoně jste odehrál všech šestnáct utkání a ani jednou jste neviděl žlutou kartu. Pro obránce musí být velmi složité hrát po celou dobu tak čistě. Jste umírněným typem obránce?
Neuvědomuji si, že bych byl nějak zvlášť umírněným obránce, zároveň ani nijak zákeřným. Ani jsem nevěděl, že tuhle sezónu jsem neobdržel žádnou žlutou kartu. Vždycky se snažím soupeři odebrat míč čistě, a vypadá to tedy, že to asi vychází.
V soutěži vám patří páté místo, na první místo ale ztrácíte přijatelných šest bodů. Jak nahlížíte na aktuální lídry Libčany a Lázně Bělohrad, jsou to podle vás dosažitelní soupeři?
Tyto dva týmy bude velmi těžké dohnat, ale jelikož 1.A třída je velmi vyrovnanou soutěží, tak si myslím, že je to reálné. Bude se také rozhodovat ve vzájemných zápasech, které si myslím, že budou velmi vyrovnané. Soudím i z toho, že s oběma mužstvy jsme na podzim prohráli až na penalty, které bývají o štěstí. Zároveň s tím ale musíme prolomit naše smolná jara a neztrácet body ve vlastních zápasech.
O víkendu hrajete na hřišti Bílé Třemešné. Jaké utkání očekáváte z pohledu obránce?
Od utkání v Bílé Třemešné očekávám ze strany domácích boj do slova a do písmene. O to víc musíme soupeři vnutit naši hru a nedovolit mu, aby celý zápas byl jeden velký souboj. Doufám, že někteří nahodí bicáky, které nabrali v průběhu přípravy, a nenecháme se od Bílé Třemešné zválcovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.