Lukáš Kotlár, jako hvězda kola: S bratry fotbal milujeme a hrajeme ho už od malička, tak proč u něj nezůstat?

Opět jste měli od pondělí až do středečního poledne možnost hlasovat v anketě o hráče kola pro svého největšího favorita, se kterým následně naše redakce udělá menší interview. Trochu nečekaně, nikoli však nezaslouženě, jste pro hvězdu sáhli tentokrát do týmu Kladrub, v němž jste našli, jakožto vítěze, Lukáše Kotlára (TJ Kladruby). Nejstarší z bratrské trojice podává dobré výkony velmi pravidelně, ale dočkal se až nyní, po té, co hattrickem sestřelil Brod. S Lukášem jsme mluvili o všem možném, počínaje od utkání, hattricku a sezóně, až k rodině a jeho slovenskému původu. "Do Čech jsem se dostal tak, že jsem přijel jednou na Vánoce ze bratrem a už jsem tu zůstal. Později se zde usadili také mladší Peter a Tomáš.", popisuje Lukáš zajímavé cesty osudu všech bratrů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, Vy jste hráli v neděli proti Brodu a v utkání jste získali všechny důležité body. Jak byste nám zápas ohodnotil, existovalo pro Vás před utkáním něco jiného, než tři body?
Do zápasu jsme nastupovali s jasným cílem, a to získat všechny body. Od začátku jsme také tak začali, soupeře jsme přitlačili, ale dlouho jsme se nedokázali prosadit, protože mužstvo z Brodu velmi dobře bránilo. Když se nám podařilo v prvním poločasu dvakrát skórovat, tak se nám do druhého poločasu nastupovalo výrazně lépe. V druhém jsme přidali další dva góly a zápas jsme kontrolovali s pomocí našeho gólmana, který chytil hned několik dobrých šancí soupeře.
Vy sám jste pomohl k výhře třemi zásahy, ale vzhledem k Vaší formě to žádné překvapení nebylo, také v tabulce střelců jste hodně vysoko. Jak se cítíte, myslíte si, že jste se na sezónu maximálně připravil?
Tak jsem rád, že se mi podařilo třikrát skórovat a pomoci tak týmu k zisku tří bodů, ale je to zásluha celého týmu. Myslím si, že jsem dobře připravený na sezonu, ale to je podle mě celý tým.
Pojďme se rovnou ale zastavit u Vašeho týmu, který letos působí celkem nečekaně vysoko, v čem tkví Vaše velké zlepšení?
Nevím v čem to je. Asi nám trochu pomohla změna na trenérském postu a také příchod mých bratrů.
Jaký máte z týmu dojem a na jaké příčkách pomýšlíte na konci podzimu?
Z týmu mám dobrý dojem. V zápasech ze sebe dává každý maximum, a to je základ úspěchu a především je tu výborná parta. Před sezónou jsme se bavili o tom, že bychom mohli v této sezóně skončit v první polovině tabulky. Na podzim bychom si chtěli udržet to páté místo, i když to bude těžké, protože nás teď čekají náročné zápasy.
Myslíte, že Vám může blížící se zimní přestávka nějakým způsobem uškodit, nebo se naopak vrátíte v ještě větší formě?
Zimní přestávka nám doufám neuškodí, ale pomůže. Na jarní část sezóny se připravíme, co nejlépe.
Nemůžu se nezeptat, hru Kladrub tvoří zejména trojice Kotlárů, v obraně září většinou Peter, v záloze Vy a v útoku pak další ostrostřelec, který válcuje střelecké tabulky podobně, jako Vy, Tomáš. Nepochybně mezi sebou máte nějaký příbuzenský vztah, jaký?
No dá se říct, že jsme taková kostra týmu, hlavně Peter nám hodně sedl do týmu, protože nám zaplnil stoperské místo, kde jsme měli problémy v minulé sezóně, ale i Tomáš je oporou, hlavně vpředu a daří se mu hodně také střelecky. No a já je tam jen doplňuji ve středu (smích). A jsme sourozenci.
Je pro Vás nějakým způsobem důležité, že jsou s Vámi na hřišti právě oni?
Je to důležité hlavně pro celý tým, že jsou opory, jak v obraně, tak v útoku.
Také bych rád zmínil Váš slovenský původ, jak jste se vlastně dostali všichni do Kladrub?
Já jsem sem přijel k bratrovi na Vánoce a už jsem tu zůstal. A po roce jsem sem dostal také mladší bratry (smích).
Všechny Vás zároveň navíc oslovil fotbal, jak jste se k němu dostali?
Tak všichni tři hrajeme fotbal od mala, já ho hraji už dvacet let a miluji ho. A bratři jsou na tom podobně, a to nás u toho drží.
Co pro Vás bylo zatím naprostým vrcholem celé fotbalové kariéry, nebo čeho si v ní vážíte nejvíce?
Vrchol kariéry zatím byl asi postup do páté ligy s A-mužstvem, kde jsem získal mnoho zkušeností, ale ty jsem získával už v dorostu, kde jsem hrál čtvrtou ligu. S A-týmem jsem osobně získal dvakrát pohár OBFZ Prešov, což pro mě také byly velké zážitky a doufám, že také tady s Kladruby dosáhneme na nějaké úspěchy.
Není obtížné jej ale skloubit se zaměstnáním?
S tou prací to není až tak složité, víkendy mám volné a i na trénink mám čas, když nejsem na polední směně.
Teď ale ještě k Vašemu dalšímu utkání, ve kterém Vás čeká Lesná, to není rozhodně snadný soupeř. Co si od utkání slibujete a co bude podle Vás klíčové?
Tak podle mě bude klíčové hrát zodpovědně zezadu, pořádně bránit a ohlídat si jejich opory. Výsledek si tipnout neodvážím, ale doufám, že vyhrajeme.
Sledujete náš fotbalový portál www.fotbalunas.cz?
Sleduji jej pravidelně. Je dobré, když si můžu přečíst alespoň přibližný průběh ostatních zápasů.
Věděl jste, že jste se dostal do sestavy kola?
Ano věděl, protože se na to koukám pravidelně.
Čekal jste, ale že byste mohl vyhrát, nebo jste měl jiného favorita?
Vůbec jsem nečekal, že bych to mohl vyhrát, tipoval jsem, že to vyhraje pětigólový Mrenka.
Chtěl byste na závěr divákům, kteří pro Vás hlasovali, nebo komukoli, něco vzkázat?
Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi dali hlas.
Lukáši, děkuji Vám za rozhovor a přeji mnoho štěstí do dalších zápasů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.