Hráč kola Tomáš Ježdík o posledním utkání: Všichni jsme předvedli dobrý výkon, nečekal jsem, že bych se mohl dostat do sestavy zrovna já

Všichni už jistě víte, že hráčem osmého kola se stal Tomáš Ježdík (Čechie Hlaže). Hráč z týmu, který proížil v poslední době v podstatě takové zmrtvýchvstání a daří se mu, jak na hřištích, tak v anketě o hráče kola. Maličko překvapivá ale přeci jen jeho výhra byla, jelikož velkým konkurentem mu byl favorizovaný spoluhráč René Mrenka, který vsítil v jednom utkání všech pět branek, čímž v očích divákůp musel Tomáš maličko zastínit, přesto zůstal defenzivní výkon našeho obránce nepominut a Tomáš si zaslouženě odnesl výhru. A o tom všem v našem v našem rozhovoru s Tomášem mluvím, takže si jeho slova rozhodně nenechte ujít. "Sám jsem Reného několika hlasy podpořil, o to cennější pro mě výhra je, nečekal jsem, že bych mohl vyhrát, natož s takovým náskokem."

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, máte za sebou velmi povedené utkání. Jak to vypadalo proti Jiskře z Vašeho pohledu?
Utkaní proti Jiskře pro mě začalo stejně, jako každé jiné. V prvních minutách jsem byl opatrnější a snažil jsem se odhadnout soupeřovu hru, zda budou hrát na brejky, nebo více kombinačně, jak budou nebezpečné jejich protiútoky a podobně. U tohoto utkání to nebylo až tak těžké. Čechie postupně získávala herní převahu na hřišti a dařilo se i střelecky. Výsledek 5:1 odpovídá našemu výkonu odvedenému na hřišti.
Tyto tři body jsou pro Vás asi velmi povzbuzující, že?
Samozřejmě, každá výhra potěší a každý bod nám pomůže. Ze začátku sezóny Jiskra působila velmi silně. Získáním tří bodů na jejich hřišti nás může jedině nabudit do dalších utkaní.
V utkání Váš skvělý výkon možná maličko zastínil René Mrenka, který vstřelil všech pět branek. V hlasování jste ho ale doslova zdrtil, je pro Vás vítězství o to cennější?
Rozhodně máte pravdu. Takový nadstandartní výkon se málo kdy povede. Myslím si, že i sám René, i když je gólově hodně aktivní, tak před zápasem nečekal, že soupeře zlikviduje pěti góly a dožene Čechii k vítězství. Ovšem v nedělním utkaní z mého pohledu každý hráč Čechie předváděl vynikající výkony a téměř celý zápas jsme odehráli bez větších chyb. O to větší překvapení pro mě bylo, když jsem přišel v pondělí z práce, najel na webovou stránku "Fotbalunas.cz" a zjistil, že jsem byl nominován do sestavy kola. Hned jsem se chlubil kolegovi z práce, se kterým se vždy po odehraném víkendu předháníme a pošťuchujeme, kdo je lepší, a kdo je kopyto. Vítězství mě velmi potěšilo. Tušil jsem, že s podporou kluků z Čechie, mojí přítelkyně a kolegů z práce, kteří pravidelně sledují tento web, bych se mohl umístit v Top3, ale takto suverénní vítězství jsem nečekal. Navíc jsem aspoň pro tento víkend kolegovi ukázal, kdo z nás dvou je kopyto (smích).
Vy sám ale, jakožto obránce, asi moc branek nedáváte, že?
Máte pravdu, zatím se mi nepodařilo v této sezóně protlačit míč za brankovou čáru. V tomto utkání proti Jiskře jsem byl ale asi nejblíže k tomu, abych si zapsal první zásah sezóny. Při střele zpoza velkého vápna. Střela měla razanci, byla dobře umístěná k tyči, ale, i přes to, střelu brankář srazil do autu.
Proč myslíte, že se na obránce hodíte a jaká je při utkání Vaše úloha?
Proč obránce? Nebojím se jít do jakéhokoli souboje, umím dobře odhadnout protihráče, předpovědět jeho pohyb s míčem. Vyhrávám většinu soubojů o míč a nenechám se jen tak lehce obejít. Moje úloha v utkaní, jakožto obránce, je, zajistit, aby přese mě neprošel ani míč a ani soupeř. Podle stavu utkaní se snažím vyvážet míč tak, aby naše brána nebyla v ohrožení a zároveň podporovat útok a pomáhat vyvářet gólové šance. Jsou utkaní, kde se soustředím převážně na neprostupnost obrany a jindy chodím na výlety k soupeřovu vápnu.
A Vy jste vždy hrál, jako defenzivní typ hráče?
Od mala jsem hrál v záloze, nejdřív na kraji, potom jako "střeďák". Na obránce jsem se dostal až po tříleté fotbalové pauze, když jsem se vrátil opět do týmu.
Ještě k těm Vašim ofenzivním výletům, podílel jste se Vy sám nějak aktivněji na nějaké brance v podání Reného?
Myslím že přímou asistenci jsem si nepřipsal.
Váš tým je stále více konkurenceschopnější, o tom není po nevydařeném začátku pochyb. V čem je ta náhlá změna?
I když ze začátku sezóny výsledky utkaní nehrály v náš prospěch, nedá se říct, že jsme byly pro ostatní týmy lehké sousto. Ve všech zápasech jsme se mohli se soupeřem herně rovnat, pouze nám chybělo štěstí v koncovce. Právě tohle štěstí k nám přinesl navrátilec René Mrenka, který momentálně zdobí první příčku střelecké tabulky.
Co jste si ale říkal ze začátku sezóny, když se Vám vůbec nedařilo?
Po prvních neúspěších jsem neztrácel hlavu. Věděl jsem, že náš čas přijde.
Jaký ale máte z týmu dojem nyní, na které příčky pomýšlíte?
Osobně doufám, že ke konci sezóny budeme stát na postupových příčkách. Tým bude mít čas se více sehrát a myslím, že by mohl nahánět strach i soupeřům z vyšší soutěže.
Jak vidíte Vaše další utkání, tentokrát v Boru, myslíte, že si pojedete pro tři body?
Pokud Bor nebude posílen A-týmem, vidím naše šance na tři body velmi pozitivně. Přesný výsledek utkaní si ale netroufnu odhadnout, ale věřím že Čechie bude opět při chuti a nadělí soupeři minimálně tři góly.
Přináší Vám místo radostí také i nějaké stinné stránky, například zranění?
Zranění se mi naštěstí vyhýbají, takže jediné, co mě občas trápí je "rýmička", kterou jsem si odnesl z posledního utkaní.
Sledujete náš fotbalový portál www.fotbalunas.cz?
Nepamatuji si, jak jsem na tuto stránku narazil, nebo kdo mě na ní upozornil. Vím jen, že jsem ji začal sledovat koncem minulé sezóny. Zajímavé reportáže z jednotlivých utkaní mě pravidelně na tento portál přivádí zpět.
A hlasoval jste pro někoho?
Samozřejmě jsem podpořil několika hlasy již zmiňovaného Reného Mrenku. Ale těší mě, že jsme obsadili nejvyšší příčky.
Máte ještě na závěr nějaký vzkaz těm, kteří Vás zvolili naším hráčem kola?
Určitě všem děkuji za všechny hlasy a zvu je na nadcházející zápas proti Boru.
Tomáši, já Vám mockrát děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí proti Boru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.