Útočník Dvora Králové Filip Machač: Vždy jsem musel dělat vše líp než ostatní

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě, už to vypadalo, že ji ovládne brankář Náchoda Jiří Hladík, ale nakonec je vítězství vaše, víte kdo pro vás hlasoval?
Mockrát děkuji, popravdě jsem o anketě ani nevěděl, dokud to spoluhráči neposlali do skupiny. Jak jste říkal, vypadalo to, že to vyhraje gólman z Náchoda. Nevím, kdo všechno hlasoval, ale myslím si, že určitě pár hlasů bude od spoluhráčů, rodiny a kamarádů a moc děkuji všem, kdo mě podpořil.
V zápase proti Jičínu jste měl skvělý první poločas, dal jste dvě branky, i přesto to bylo drama až do konce, jak zápas hodnotíte?
Byl to tabulkově jasný zápas, ale všichni jsme věděli, že je nesmíme podcenit. Mají tam dobré hráče, a to nám i ukázali. Celkově terén byl proti tomu, abychom hráli “pěkný” fotbal, a to znamenalo, že se o to musíme poprat sílou a srdcem. Jsem moc rád, že jsem týmu pomohl ke 3 bodům.
Je Vám teprve 18 let, takže věkem jste stále dorostenec, ale už pravidelně nastupujete v krajském přeboru, jak Vám vyhovuje dospělý fotbal?
Ano vlastně jsem v A-týmu Dvora třetím rokem, takže jsem měl možnost si zahrát i divizi. Dospělý fotbal je tvrdší a rychlejší. Rozhodně jsem rád, že jsem tuto možnost dostal. Přál bych to každému. Máme super partu, a to je podle mě nejdůležitější část fotbalu.
Patříte mezi nejmladší hráče v kádru, jaká je vaše role a pozice v týmu?
Samozřejmě poslouchat starší (směje se), ale není to nic ve zlém, jak jsem říkal už v odpovědi před tím, máme super partu a nikdo si na nic nehraje, ale mezi aktivity nejmladších patří dělání pití, odnášení míčů ze hřiště apod. Myslím, že je to takhle ve všech týmech.
Máte nějaký fotbalový vzor a co je váš největší fotbalový sen?
Již od dětství je to Lionel Messi. A fotbalový sen? To nedokážu přesně říct, teď se převážně orientuji na školu, protože tento rok maturuji. Pak jestli se vše podaří, bych se chtěl posouvat ve fotbale výš a výš. A třeba si zahrát i vyšší soutěže.
Vzpomenete si na zápas, který se Vám nejvíce povedl?
Bylo to minulý rok proti týmu FC Slovan Liberec B, kde jsem vstřelil svůj druhý divizní gól, bohužel v druhém poločase moji “fazónu” ukončilo zranění (zlomena klíční kost).
Příští kolo vás čeká Solnice, jaký zápas očekáváte?
Bude to určitě těžký zápas. Musíme se na něho dobře připravit a mít také trochu štěstí, ale pevně doufám, že do Dvora ze Solnice nepřijedeme bez bodu.
Co byste poradil hráčům, co jsou stejně staří jako vy a chtějí se dostat do dospělého fotbalu?
Určitě makat víc než ostatní lidi v týmu. Já jsem to měl v tomhle jednodušší, že můj trenér od mládí je můj otec, který mi nikdy nedal nic zadarmo (směje se). Vždy jsem musel dělat vše lip než ostatní, jako malý jsem to nechápal a byl na něho věčně naštvaný, ale průběhem času mi to došlo, že to dělal pro mě. Za to mu chci poděkovat. Kdyby na mě nebyl takový, určitě bych nebyl tam kde jsem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.