Pro trenéra jsem univerzál, baví mě černá práce pro tým, říká Jakub Kail

Na pozici defenzivního záložníka odvedl Jakub Kail kvantum černé práce. Do ofenzivy si toho moc neužil, naopak úkol bránit Denise Bechnera splnil na výbornou! Právě eliminace tohoto nebezpečného útočníka byla jedním z bodů, které vedly k vyhranému derby. A také k nominaci do sestavy kola, kterou janovský srdcař ovládl a my s ním přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za svůj výkon proti hředelské rezervě si získal nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Byla nominace očekávaná?
Nominaci jsem očekával, vítězství už ne. Děkuji těm, co pro mě hlasovali.
Co tě bude stát zisk ocenení do kabiny?
Tak určitě flaška tequily. Je to takový náš doping, který nesmi do dalších zápasů chybět.
Derby dopadlo ve váš prospěch, soupeře jste ve druhém poločase přejeli. Jak jste se na vyhecované utkání připravovali?
Na utkání jsme se připravovali jako na každé druhé, byla tam o dost větší nervozita než v jiných utkáních. Stačilo zvládnout tlak a nedělat takové chyby jako v předešlých utkání. Vše se povedlo a my jsme za to rádi.
V utkání jsi byl osobním strážcem Denise Bechnera, který vsítil jedinou a hezkou branku soupeře. Jak se ti na nepříjemného útočníka hrálo?
Denise je opravdu těžké bránit. Ještě horší je, když jsme kamarádi, kteří zajdou na pivo, tak do toho nechci úplně zajet. Většinou dostávám na osobní bránění nebezpečné hráče a Denis byl zatím ze všech nejhorší. Je téměř nemožné se přes něj dostat a souboje s ním jsou opravdu těžké. Gól dal krásný a až půjdeme na pivo, tak má jedno za něj u mě schovaný, je opravdu dobrý.
Poslední zápasy nastupuješ na pozici šestky, dříve jsi ale hrával ve středu zálohy nebo na křídle. Na jakém postu se cítíš nejlépe?
Jsem pro trenéra takový univerzál. Kam mě dá, tam zahraju, ale taková ta černá práce pro tým mě baví víc. Takže když můžu nastoupit spíše směrem dozadu, tak jsem rád.
Po derby přidal Janov další cenné vítězství s Městečkem. Co bude třeba, aby se vítězná šňůra příští kolo v Lužné prodloužila?
Aby vítězná šňůra pokračovala, tak budeme muset vynechat chyby v obraně, které jsme dělali minulá kola. Směrem dopředu hrajeme každý zápas dobře, ale vzadu byly problémy. Teď se nám dala sestava dohromady, tak by to mělo šlapat. Věřím tomu, že v Lužné zvítězíme.
Nemůžu se nezeptat na stav janovského hřiště. Co stojí za rapidním zhoršením hrací plochy, která je na vší hranici regulérnosti?
Bohužel se hřištěm my jako hráči ani realizační tým nemáme šanci nic moc dělat. Stav hřiště nás také mrzí, bohužel chybí voda. Všechny týmy si na to stěžují a my to chápeme, ale nikdo nemůže říkat, že díky tomu máme výhodu. Podmínky jsou pro všechny stejné, snažíme se pracovat na tom, aby to bylo lepší.
Jak jsi spokojen s dosavadními výkony českých mužstev v evropských pohárech a kam až to mohou naše týmy dotáhnout?
Já jsem Plzeňák, ale rivality mezi týmy v téhle soutěži musí stranou. Všem přeji to nejlepší, protože je to náš koeficient, který potřebujeme. Plzeň zatím plní povinnost, Slavii bude čekat zkouška teď proti Římu, ale věřím, že postoupí. To samé Sparta. Zatím jsem spokojený a doufám, že budou všichni makat, formu na to teď mají.
Jeden nejmenovaný spoluhráč na tebe práskl, že jsi králem baga. Co ty na to?
Za otázku děkuji komu jinému než mému nejlepšímu kamarádovi Markovi Bradáčovi. Převážně kapitáni jsme my dva a zatím se mu daří, ale věřím tomu, že se jednou dobře vyspím a zvítězím. A když ne v bagu, tak v nočním režimu určitě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.