Přijmout nabídku od Senomat bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsem mohl udělat, říká Ondřej Kučaba

Ondřej Kučaba sice v rámci 7. kola inkasoval čtyřikrát, z vítězství se neradoval, dlouho ale držel svými skvělými zákroky Berany ve hře o body. Kdyby se dočkal výraznější pomoci od obrany, nemusely Senomaty v Lubné prohrát. I tak stál ale výkon zkušeného brankáře za pozornost a my vám s ním přinášíme tradiční rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za svůj výkon proti Lubné sis řekl o nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Byla nominace očekávaná?
Určitě jsem nominaci neočekával. I když jsem nějaké šance domácích pochytal, přesto jsem obdržel čtyři góly, což není dobré vysvědčení.
Co tě bude stát zisk tohoto ocenění do kabiny?
Samozřejmě do kabiny nějaká ta odměna přistane, jen díky klukům a jejich hlasům jsem se stal hráčem kola, ale jaká odměna to bude, to ještě nevím.
Čtyřikrát jsi inkasoval, Berani prohráli a díky tvým zákrokům to bylo "jen" o tři góly. Jak bys zhodnotil svůj výkon v tomto utkání?
Nerad hodnotím výkon jednotlivce, fotbal je kolektivní sport. Do Lubné jsme jeli s jasným cílem. Chtěli jsme domácí co nejvíce potrápit a urvat nějaký ten bod. První půle si troufnu říct byla vyrovnaná. Bohužel v druhé půli se ukázala kvalita v řešení situací uvnitř šestnáctky.
Další kolo vás čeká rozjetá Kněževes. Budou to právě Senomaty, které ukončí vítěznou šňůru dosud stoprocentního celku?
Jsem přesvědčen a nejen já, ale všichni z klubu, že domácí zápas s Kněževsí zvládneme a ukončíme jejich vítěznou sérii.
Kde jsi s fotbalem začínal a jak se nadále vyvíjela tvá kariéra?
Co se týče mé fotbalové kariéry, tady není moc co zmiňovat. Začínal jsem v Kounově a poté následovaly moje kroky do SK Rakovník. Zde jsem strávil krásných zhruba 6-7 sezón. Nikdy jsem výkonnostně nebyl na úrovni, abych se dostal výše, proto v poslední sezóně dorosteneckého věku jsem změnil působiště a díky dceři našeho současného předsedy přišla nabídka od týmu SK Senomaty. S odstupem času mužů říct, že to bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsem mohl udělat, jak po lidské stránce, tak té fotbalové. Nebudu vypisovat jednotlivá jména, ale jako organizace fungují Senomaty výborně . A právě tyto roky strávené v Senomatech jsou ty nelepší a doufám, že jich ještě spousta bude následovat.
Začínal jsi jako hráč nebo ses postavil rovnou mezi tři tyče?
Začínal jsem jako hráč a zhruba po roce jsem se dostal mezi tři tyče.
Koho aktuálně uznáváš jako nejlepšího brankáře v evropských soutěží a v naší české lize?
Nejlepší brankář za mě i přes aktuální zranění je Manuel Neuer. V české lize není o čem - Peter Vindahl Jensen!
Souhlasíš s tvrzením, že brankáři mají tak trochu svůj svět?
Ano, brankáři mají určitě svůj svět.
Kdo tě zná, tak ví, že jsi srdcař Sparty. Jak často navštěvuješ její zápasy a jezdíš i na venkovní utkání?
Zápasy Sparty navštěvuji pravidelně. Jsem dlouholetý pernamentkář. Když můj milovaný klub odjíždí na venkovní utkání, záleží na destinaci. Jen za letošek jsem navštívil fotbalové stánky ve Zlíně, Jablonci a v Kodani. Nejlepší tým za mě, co navštívil Letnou za posledních deset let, byl OSC Lille.
Jak jsi spokojen aktuálně s výkony svého oblíbeného klubu? Přeci jen pár let zpátky to nebylo úplně ono...
Ještě to není podle mých ideálů, ale Sparta za poslední sezónu udělala velký krok dopředu. Brian přinesl do Sparty svěží vítr, spoustu nových věcí, ať se to týká tréninkové části, stravování, mentální přípravy a spousta dalšího. Doufám a pevně věřím, že Sparta bude ještě silnější! Co se dělo pár let zpět, nehodlám rozebírat. Všichni víme, že tyto roky byly hodně špatné.
V neděli se odehraje 308. derby pražských S. Tip na výsledek?
Tipuji 0:1 a střelec branky Krejčí.
Otázka z kabiny: Sparta nebo Senomaty?
Odmítám odpovědět (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.