V Roztokách jsem začínal, fotbal mě tu nejvíce bavil a jsem rád, že jsem se vrátil, říká Milan Liprt

Čistému kontu v Pavlíkově přispěl Milan Liprt velmi dobrým výkonem. Roztocký stoper eliminoval několik akcí soupeře již v zárodku, cesta přes něj nevedla, byl klidný v rozehrávce a svým výkonem si řekl o místo v top jedenáctce, kterou následně ovládl. Trenér Petr Čáslavský byl s předvedenou hrou středního obránce spokojený, a tak byla nominace do sestavy kola zcela zasloužená. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon proti Pavlíkovu jsi získal nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Byla nominace očekávaná?
Určitě jsem to nečekal, jsem za to neskutečně rád. Hrozně si toho vážím a děkuji všem, co mi k tomu pomohli! Doteď jsem hrál III. nebo IV. třídu, kde zatím nic takového není, o to větší to má pro mě cenu.
Co tě bude stát toto ocenění do kabiny?
Prý podle nové tabulky poplatků 200,- Kč. Ale ještě to tam musí dopsat, tak uvidíme.
V zápase jste čelili hned několika gólovkám a útočné snaze soupeře, podržel vás brankář a utkání jste nakonec zlomili ve svůj prospěch. Co bylo hlavní příčinou vašeho vítězství?
Produktivita. Sice jsme měli méně šancí než soupeř, ale tu jednu důležitou jsme dokázali proměnit. Hůlis (brankář Martin Hůla, pozn.red.) byl opravdu skvělý, tak jako každý zápas. Hlavně díky němu jsme si mohli odvézt všechny tři body.
Jak se slaví v kabině TJR tři body?
V Roztokách jsem chvilku a byla to pro mě bohužel až teď první oslava, ale bouřlivá jak má být!
Kdo tým táhne nejvíce na hřišti a kdo má hlavní slovo v kabině?
Na hřišti se snažíme burcovat vzájemně, hodně to táhne Kuba Nejedlý a Pája Hruška, v kabině určitě trenér Petr Čáslavský.
S jakými cíly vstoupily Roztoky do nového ročníku?
Roztoky sestoupily vloni z kraje a cíl je jasný. Stabilizovat tým po odchodech některých klíčových hráčů a bít se opět o co nejlepší výsledky. Máme i hodně hráčů zraněných. V Roztokách se věnují cca šedesáti dětem v různých kategoriích a díky šikovným dorostencům máme kam sáhnout i v této situaci s úbytkem hráčů. Nyní by se nám mělo povést přivést nějaké kvalitní hráče, kteří nám určitě pomůžou a věřím, že i kluci, co jsou teď zranění, budou brzy zpět.
Kdo je podle tebe favorit soutěže a kdo bude mít potíže se záchranou?
Favorita ani adepta na sestup vyloženě nemám, jsou tu hodně vyrovnané týmy. Pustověty a Kněževes vstoupily dobře do sezony a určitě se budou držet v horních patrech tabulky. Letošní ročník bude hodně vyrovnaný.
Kdo tě přivedl k fotbalu, v kolika letech to bylo a v jakém dresu ses poprvé objevil na hřišti?
Jako malý jsem vyrůstal v Pustovětech a jako kluci jsme si chodili neustále kopat na hřiště. K fotbalu jako takovému mě přivedla tuším asi v jedenácti letech moje starší sestra Romča, která mě vzala do Roztok, kde jsem také obléknul svůj první dres.
Jak se následně vyvíjela tvá fotbalová kariéra?
Do patnácti let jsem kopal v Roztokách, poté jsem přestoupil do Pustovět, kde jsem si přál hrát odmala. S odstupem času vím, že to nebyla správná volba. Měl jsem si projít dorostem, dostával bych více prostoru a hlavně nabral více zkušeností. Do 17-18 let jsem spíše zahříval lavičku v Pustovětech, pak jsem se raději věnoval škole a plánům, co budu v životě dělat dál. Ve dvaceti letech jsem si koupil dům v Panoším Újezdě, kde jsem o rok později také začal hrát zase fotbal až vlastně skoro doteď. V Panošáku jsem dostal nový impuls a fotbal mě (i když výsledky týmu hlavně ze začátku nebyly nijak růžové) zase bavil. Nic ale netrvá věčně a já se potřeboval posunout dál. Poslední tři roky jsem cítil, že musí přijít změna, které jsem se bál a můj patriotismus mě v tomhle ohledu trochu trestal. Letos tomu nebylo jinak, ale já si řekl, že teď nebo nikdy. Roztoky byly pro mě jediná možnost, kam bych šel, kdybych měl v Panošáku skončit. V Roztokách jsem s fotbalem začínal, fotbal mě tu nejvíce bavil, nejlépe jsem se tu cítil a jsem rád, že jsem se na konci července vrátil. A je to zatím supr!
Na jakou část angažmá vzpomínáš nejraději a naopak, na co bys nejraději zapomněl?
Rád vzpomínám na poslední rok ve starších žácích v Roztokách, kde se mnou hráli i dva dobří kamarádi z Pustovět a dařilo se nám. Také budu rád vzpomínat na Panošák, výsledkově se nám ne vždy dařilo, ale když se nám přece jen něco povedlo, ať už v normální soutěži nebo na nějakém turnaji, tak oslavy stály za to. Určitě nerad vzpomínám na angažmá v Pustovětech.
Kdo je tvůj největší fotbalový parťák?
Můj největší fotbalový parťák je moje manželka Verča, která mě vždy podporuje, hecuje a dodává sílu. Plánuje dovolené tak, abych nevynechal jediný trénink a zápas.
Jakému týmu fandíš v české nejvyšší soutěži a komu přeješ na evropské scéně?
Fandím Slavii a na evropské scéně fandím West Hamu s Tomašem Součkem, ale hlavně týmům, které umí překvapit a porazit giganty.
Od kolika let fandíš červenobílým a jak často navštěvuješ zápasy?
Slavii fandím opravdu odmala. Nejvíce jsem začal fandit Slavii právě když jsem začal s fotbalem v Roztokách. Dříve jsme jezdili docela často, nyní jsem rád za jeden zápas za rok. V televizi ale sledujeme každý zápas, hlavně moje žena (smích).
Převládá v roztocké kabině červenobílá nebo je tam spíše rudo? Jak probíhá vzájemné hecování?
Pamatuji si, že tenkrát v Roztokách červenobílá hodně převládala a jednoznačně převládá doteď. Sice se najdou kluci, ať už rudí nebo dokonce něco společného s Baníkem, ale jinak nic hrozného. Hecování bych řekl, že je asi všude stejné, není to nic vážného.
Jak jsi spokojen s výkony českých klubů v evropských soutěžích a kam to dle tebe jednotlivé týmy dotáhnou?
Jako fanoušek fotbalu musím být spokojený, tři týmy v pohárech je úspěch. Věřím, že minimálně dva týmy postoupí ze skupiny a na jaře se bude na co dívat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.