Vítězné kapičky, disco kabina, srdcovka jménem Sparta Lužná aneb rozhovor s Kubou Staňkem

Velmi dobrý zápas odehrál na pozici stopera v luženském dresu Jakub Staněk. Za svůj výkon v prvním mistrovském utkání nové sezony byl odměněn nejen vítězstvím, ale také důležitým gólem. Nemohl tak chybět v sestavě kola, kterou ovládl a my vám s hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon proti Mšeckým Žehrovicím jsi získal nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Byla nominace očekávaná?
Nominace očekávaná rozhodně nebyla, protože spoustu mých spoluhráčů předvedlo také skvělý výkon.
Co tě bude stát toto ocenění do kabiny?
Stoprocentně kapičky - panáky vodky (smích).
V zápase se ti podařilo dát důležitý vedoucí gól. I když soupeř srovnal, utkání jste nakonec zlomili ve svůj prospěch. Co bylo hlavní příčinou vašeho vítězství?
Nějaký podíl na tom mělo určitě štěstí, ale zlomit se nám to povedlo hlavně bojovností a skvělými individuálními výkony spoluhráčů.
Jak se slaví v Lužné vítězství? Slyšel jsem nějaké slova o disco kabině, můžeš to naším čtenářům trochu přiblížit?
Vítězství se u nás slaví ve velkém, oslavy jsou doprovázeny muzikou, která je spojena i s disco kabinou. Do té se jde vždy po zavření hospody. Zapnou se disco světla a pouští se trenérova trojčlenka.
Jak se zrodila branková situace, na jejímž konci jsi byl s přesnou hlavičkou? Přeci jen zase tolik gólů nedáváš...
Je pravda, že jsem sice spíše sváteční střelec (smích), ale tento gól byl i z poloviny zásluhou krásně kopnutého rohu od Kireho. Já už jsem si jen odskočil od obránce a moc práce jsem s tím už neměl.
Jak jste se na utkání proti loňskému mistrovi soutěže připravovali?
Velkou zásluhu na naší přípravě má jednoznačně náš trenér, DJ a předseda Adam Špička, který nás skvěle připravil svými kvalitně naplánovanými tréninky.
S jakými cíly vstoupila Lužná do nového ročníku?
Do nového ročníku jsme vstoupili s cílem umístit se co nejvýše v tabulce. A tuto cestu si chceme co nejvíce zpříjemnit radostnými okamžiky na hřišti i mimo něj.
Kdo tě přivedl k fotbalu, v kolika letech to bylo a v jakém dresu ses poprvé objevil na hřišti?
K fotbalu mě přivedl můj taťka, ale věk si opravdu nepamatuji. Poprvé jsem nastoupil v dresu Sparty Lužné, který nosím hrdě doteď.
Jak se následně vyvíjela tvá fotbalová kariéra?
Vystřídal jsem spoustu postů od brankáře až po nosiče vody (smích). I když jsem nějaké nabídky na přestup měl, nikdy mě nelákalo svůj tým a tento klub vyměnit.
Na jakou část angažmá vzpomínáš nejraději a naoapk, na co bys nejraději zapomněl?
Jelikož jsem nikdy nikam nepřestoupil, tak nemám na co vzpomínat kromě hezkých zážitků v Lužné. Nejraději bych ale zapomněl na svou éru gólmana, která mi ze všech pozic seděla nejméně (smích).
Kdo je tvůj největší fotbalový parťák?
Jeden parťák by se vybíral těžko, jelikož jsme skvělá parta, ale nejvíce času a zábavy trávím s Pepou a Adamem. Mimo hřiště je mou největší podporou a parťákem má skvělá přítelkyně.
Jakému týmu fandíš v české nejvyšší soutěži a komu přeješ na evropské scéně?
Jsem fanouškem nejlepšího klubu SK Slavia Praha. Jinak nemám na sledování fotbalu moc čas.
Jak jsi spokojen s výkony českých klubů v evropských soutěžích a kam to dle tebe jednotlivé týmy dotáhnou?
V evropských soutěžích samozřejmě fandím všem českým týmům, i když jejich výkony jsou občas jako na houpačce. Doufám, že to v soutěži dotáhnou co možná nejdále.
OTÁZKA Z KABINY: Jak jsi v Lužné spokojený a dokážeš říct, že je klub tvou srdcovkou a nikdy ho nezměníš?
V Lužné jsem moc spokojený a s jistotou dokážu říct, že je tento klub mou SRDCOVOU záležitostí. Takovouhle klubovou rodinu bych jinde nenašel. Ještě bych chtěl poděkovat všem svým spoluhráčům a členům výboru za skvělý přístup a chod klubu. Dík borci a v sobotě dáme kapičky na další výhru (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.