Chtěli jsme ukázat, že se s námi musí počítat, říká Václav Zuska

Za Janov může nastoupit na jakémkoliv postu. Během sezony řádil v útoku, ocitl se i v záloze, poslední zápas proti Čisté odehrál na stoperu. Václav Zuska podává stabilně dobré výkony, což předvedl i v posledním kole, po kterém se ocitl v sestavě kola a tu následně ovládl. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po vítězném utkání s Čistou ses na závěr sezony dostal do sestavy kola, kterou jsi ovládl. Byla nominace očekávaná?
Nominaci jsem neočekával po tomhle zápase. Spíše jsem ji čekal v jiných, kde jsem hrál daleko lépe.
Co tě bude stát toto ocenění do kabiny?
Když mě to bude něco stát, tak fakturu pošlu Kubovi „Kailosovi“ Kailovi, protože to on je ten, co to celý zařídil (smích).
Janov skončil na krásném druhém místě, tři body za prvními Mšeckými Žehrovicemi. Berete stříbrnou pozici jako úspěch nebo bylo cílem soutěž vyhrát?
Ano, těší nás to, že jsme skončili na druhém místě, i když jsme ztratili v pár zápasech body zbytečně. Měli jsme v nich zvítězit, ale kdo mohl čekat, že Žehrovice tolik bodů na jaře ztratí... Já jsem rád hlavně i z toho důvodu, že jsme se nemuseli přetahovat s někým o záchranu. Ale to jsme nechtěli dopustit už od začátku soutěže. Chtěli jsme prostě ukázat, že v téhle soutěži nejsme navíc a musí se s námi počítat.
Do soutěže jste šli jako nováček ze III. třídy, nakonec jste měli možnost přemýšlet o posunu do I.B třídy. Přišla taková nabídka a jak jste se případně rozhodli?
Jo, taková nabídka přišla, ale domluvili jsme se, že to nebereme. Pokud vím a mám správné informace, tak postup do I.B třídy nebere nikdo.
Na svém kontě máš devět branek. Jsi se svým střeleckým výkonem spokojený?
Mohl jsem dát daleko více gólů, ale prostě mi to tam na jaře přestalo padat. Ale dost jsem jich připravil, tak alespoň trošku jsem to kompenzoval (smích).
Dáváš si před sezonou konkrétní cíl, kolika gólů chceš dosáhnout?
Nedávám si žádný cíl. Spíše jsem rád, když se daří celému týmu.
Kdo za celou sezonu táhl nejvíce tým na hřišti, na koho jste se mohli vždy spolehnout?
Řekl bych, že celý tým držel za jeden provaz. Ale přesto zmíním jednoho hráče a tím je Lukáš Roubík.
Jak proběhla v Janově dokopná? Byla to velká divočina a jízda do ranních hodin?
Byla to neskutečná divočina, ale jen mladší pokračovali dále. Ale mezi ty já už bohužel nepatřím (smích). Každý ví, že tím myslím Máru „Pitkina“ Bradáče a jeho vrstevníky.
Jaký máš názor na sestupovou a postupovou politiku v amatérském fotbale? Jen z rakovnického okresního přeboru mohlo padnout až pět týmů...
Můj názor je takový, ať si to každý uhraje na hřišti a buď na to máš a nebo nemáš. Ještě jsem tohle nezažil, že by padalo tolik rakovnických týmů z I.B třídy a tím pádem i z okresu. S tím se ta politika vlastně rozrostla. Ale co musím pochválit, tak je zápas Olešná - Senomaty, že na hřišti bylo všechno, jak se říká, čistý.
Zůstane kádr Janova do nové sezony pohromadě nebo ho čekají nějaké hráčské změny?
Nikdo neodchází a o pár posilách se povídá. Ale zda to klapne, to je ve hvězdách, to se časem dozvíme.
Chtěl bys uvést pár slov na závěr?
Chtěl bych poděkovat celému týmu za celou odmakanou sezonu. A hlavně za to, jaká parta tady v týmu je. Poděkování patří i fanouškům, kteří nás podporují. Díky moc.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.