Ondřej Častvaj: Procestoval jsem New York a Las Vegas, během jarních prázdnin jsem strávil 8 dní na Jamajce

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 29. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Většinu jarní části jste strávil na studijním pobytu v USA, kde jste studoval a jak jste si pobyt užil?
Studoval jsem na Colorado State University Pueblo ve státě Colorado. Pobyt jsem si užil, ačkoliv strávení více měsíců bez nejbližších je vždy těžké. Co se týče samotného studia, dalo mi to hodně. Přístup profesorů k žákům je diametrálně odlišný od toho, co znám z ČR.
Měl jste možnost procestovat Ameriku, v jaké části se Vám nejvíce líbilo?
Popravdě jsem myslel, že bude na cestování více času, ale škola byla náročná a zabrala mi hodně času. Procestoval jsem New York a Las Vegas. Během jarních prázdnin jsem strávil 8 dní na Jamajce, tam se mi líbilo asi nejvíce. New York je také krásný, ale já jsem více obdivovatel přírody, než městských zástaveb.
Hrál jste během svého pobytu i fotbal nebo jste navštívil nějaké utkání MLS?
Fotbal jsem nehrál vůbec, před odletem jsem podstoupil artroskopii kolene, takže jsem se soustředil hlavně na rehabilitaci. Zápas MLS jsme neviděl, neboť sezóna začínala kolem zkoušek. Stihl jsem zápas NFL (Americký fotbal), což byl můj splněný sen.
Teď zpátky do Čech, jaký byl navrát do týmu Jaroměře?
Návrat do týmu byl po lidské stránce perfektní. Sranda v kabině mi chyběla hodně. Po fotbalové stránce už to taková pohoda nebyla. V Americe jsem nabral pár kilo navíc, a i když se člověk připravuje sám, tak pohyb a fyzička při zápase je něco úplně jiného. Proto jsem i nastoupil v tomto kole na pro mě zcela nezvyklém postu defenzivního záložníka. Úkol od trenéra zněl jasně - žádné zbytečné běhání (směje se).
Tým se dostal i do finále poháru, kde jste se utkali se Slavii, která na jaře hraje ve velké formě, jaký to byl zápas?
Slavia nás přehrála a zvítězila zaslouženě. My jsme do hry nedali potřebné zaujetí, proto přišla vysoká prohra. O to větší chuť máme uspět v poháru v příští sezóně.
Jaroměř se nachází ve vrchních patrech tabulky, je tým se současným umístěním spokojen nebo byly ambice vyšší?
Cíl byl stejný jako v minulé sezóně - jen ten nejvyšší. Chceme se fotbalem bavit. Do budoucna chceme hrát v Jaroměři divizi, tím se netajíme. Nespěcháme na to, jdeme svou cestou odchovanců a kluků z okolí.
Působíte i jako trenér malých fotbalistů, jak Vás tato práce baví?
Jako trenér jsem si představoval až pozdější nástup do funkce, ale personální situace v našem klubu vyžadovala trenéra ke starší přípravce. Práce s dětma mě bavila, je to zase něco trochu jiného. Bohužel naše výsledky nebyly dobré. Po mém návratu z Ameriky už jako trenér nepůsobím, chci především hrát fotbal. Skloubit pozici hráče, trenéra a sekretáře oddílu je až příliš velké sousto.
Ve kterém směru máte vyšší ambice v hráčské nebo trenérské kariéře?
Pokud bych měl zvolit mezi těmito dvěma, tak určitě hráčské. Trenéřina není pro mě. Do budoucna mě velmi láká možnost působit v managementu fotbalového klubu, nyní se zajímám o práci datového skauta, v čemž vidím budoucnost fotbalu.
Děkuji za rozhovor. Na závěr bych chtěl ještě vzkázat díky všem, kteří mi posílali hlasy. A jaroměřským fanouškům to, že bychom si jako kabina přáli, aby uměli podpořit i v těžších časech.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.