Chtěl bych někdy navštívit Nový Zéland, prozrazuje Petr Páleník

0

Rozhovor s hráčem 22. kola divize A o jeho pětigólovém počinu i pracovní zkušenosti v USA...

Petře, gratuluji vám k výhře v anketě Hráče kola. Získal jste 61 % hlasů, takže drtivá výhra. Co na to říkáte?

Zápas v Mariánských Lázních je už minulostí. Určitě to potěší, ale musím se soustředit na další výkon v důležitém domácím zápase.

 

Vraťme se ještě k vašemu víkendovému galapředstavení. Popsal byste nám vaše branky?

První a druhý gól mi skvěle připravil Mirďa Vrhel, kdy se dokázal prosadit po straně a já jen doklepával v malém vápně. Na třetím gólu měl velkou zásluhu Tomáš Linhart, který vyvezl míč, dokázal projít asi přes 3 hráče a chytrou přihrávkou mě našel za obranou. Já obstřelil brankáře po zemi na bližší tyč. Čtvrtý gól mi opět připravil před odkrytou branku Mirďa po dalším brejku do otevřené obrany soupeře. Pátý gól vyplynul z nesoustředěnosti domácí obrany, kdy jsem střílel z malého vápna po úniku Míry Králíka.

 

Po velmi dlouhé době se také na hřiště vrátil Martin Kalný (rozhovor s ním zde: http://www.fotbalunas.cz/clanek/328/navratem-po-936-dnech-dojal-pritelkyni-martin-kalny-je-zpet-v-divizi/). Jak jste vnímal tento emotivní moment?

Kalňas je hráč, s kterým jsem hrál od mladších žáků. Je to kluk, který fotbalu dává maximum celý život. Bohužel ho zabrzdilo zranění v jeho kariéře. Nastoupil asi na 30 minut, ale odehrál si to s přehledem. Potřebujeme momentálně hráče takového typu. S jeho důrazem a organizováním obrany by týmu určitě pomohl. Rád bych ho viděl v nejbližší době na tréninku, pokud mu to zdraví dovolí.

 

Po změně trenéra se Sušice zvedla a chce se porvat o záchranu. V čem tkví hlavní změna?

Tým dostal nový impuls. Atmosféra v kabině se zvedla. Myslím si, že každý zápas se herně zlepšujeme, ale všichni vědí, že na sobě musíme ještě hodně zapracovat. Když přichází výsledky, tak i morálka je mnohem lepší.  

 

Věříte, že se dokážete zachránit?

Problém vidím v tom, že za celý podzim se uhrálo pouze 8 bodů. Teď se nám v posledních čtyřech kolech podařilo nasbírat 9 bodů a musíme jít zápas od zápasu s maximálním odhodláním. Já jsem optimista, takže věřím, že se nám to může podařit.

 

Nyní vás doma čekají Rokycany, kterým se venku poslední dobou moc nedaří. Nemůže dojít k podcenění a uspokojení z vašich současných výkonů a výsledků?

Podcenění určitě ne, protože každý tým, který hraje tuto soutěž, má svoji kvalitu. Hrajeme doma a určitě chceme tři body z tohoto zápasu. Rádi bychom navázali na výsledky z posledních kol a doufám, že naši fanoušci přijdou v hojném počtu a podpoří nás v tomto důležitém zápase.

 

Když zrovna nekopete do kulatého nesmyslu, jaké jsou vaše další záliby?

Rád se ve svém volné čase věnuji sportu, protože fotbal není jen o tom být na míči, ale i o aktivitách mimo hřiště. Také rád zajdu s přáteli někam do baru např. na teambuildingové akce a podobně. (smích)

 

Vím o vás, že jste nějakou dobu pracoval v USA. Řekl byste nám víc o této zkušenosti?

V USA jsem byl od půlky května do konce září 2014. Pracoval jsem tam jako plavčík 3,5 měsíce kousek od Washingtonu DC. Poté jsme měsíc cestovali po západě USA, kde jsem navštívil metropole jako Los Angeles, San Diego, San Francisco a pochopitelně Las Vegas. Nejvíce mě však zaujaly národní přírodní parky např. Grand Canyon, Zion, Death Valley, Sequoia nebo Yosemite.

 

Máte nějakou zemi nebo místo, kam byste se rád podíval?

Chtěl bych někdy navštívit Nový Zéland, protože je tam nádherná příroda. Láká mě také Austrálie, především Sydney.

 

Studujete na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích.

Přesně tak. Studuji na katedře tělesné výchovy a sportu s kombinací technické výchovy. Takže jsem rád, že i ve škole se mohu věnovat sportu.

 

Takže jaké je vaše vysněné povolání?

Vysněné povolání Vám asi teď nedokážu říct. Rád bych se pohyboval ve sportu, pokud to bude trochu možné. Klidně i mimo Českou republiku.

 

Slyšel jste už o projektu Fotbalunas.cz? Co na něj říkáte?

Líbí se mi na tom, že sledujete všechny výsledky a události od nejnižších soutěžích v celé ČR. Jen tak dál.

 

Máte na závěr nějaký vzkaz pro naše čtenáře?

Váš web je plný podrobných informací o zápasech a podobně. Doufám, že se čtenáři neuspokojí tím, že si přečtou článek na internetu, ale půjdou se podívat a podpořit svůj oblíbený tým do místa dění. My hráči to nehrajeme jen pro sebe, ale především pro lidi. 

 

Děkuji vám za rozhovor, hodně štěstí nejen do nadcházejícího utkání!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou