Hodnocení sezóny: SUŠICE

0

Dva. Takové číslo zůstalo na konci sezóny v kolonce bodů u sušického celku. Jasně poslední tým Divize A v ročníku neoslnil a po roce se vrací zpět do krajského přeboru. Nutno ale dodat, že již dávno ztracenou sezónu dohrál se vztyčenou hlavou.

Se zhodnocením sezóny přišel sušický klub na svém facebookovém profilu„Tento rok jsme zakončili s bilancí dva body a skóre 16:116. Sušický tým se stal velkým terčem kritiky a vděčným tématem pro nepřející sušické občany. Málokdo však vidí, co vše za těmito výsledky stojí. Přesně před rokem jsme slavili postup z jasně prvního místa. Úžasná sezóna. Většina hráčů z týmu i vedení zde divizi chtěla. Ať už to bylo ze sportovního hlediska, z touhy něco dokázat nebo jen ze zvědavosti. Pro většinu lidí sušického fotbalu byla účast v divizi správné řešení bez ohledu na budoucí výsledky. Jsme velké město, které žije sportem a má dokonalé podmínky. Do divize jsme prostě patřili!

 

Bohužel přišlo velké zúžení kádru. Ať už z pracovních či zdravotních důvodů nás během léta opustili Petr Matějka, Jakub Melka a Martin Kalný. Téměř celou sezónu jsme se museli obejít bez zraněného Ondřeje Skrbka, který také podstoupil operaci. Půl sezony chyběl Jakub Szedmák, Jiří Kysilka, Míra Králík a Jiří Skuhra. Jisté to nebylo ani u Lukáše Kodýdka, který se vracel do sestavy po dvou letech problémů a operaci kolena.

 

Filozofie klubu je jasná a sympatická – hrajeme fotbal se svými hráči – a tak v srpnu vstoupil do tohoto ročníku Divize A úplně nový tým, který asi nikdo ani nečekal. Posunulo se celkem pět hráčů z dorostu – Jakub Brabec (99), Tomáš Vichr (98), Jan Čanecký (98), Lukáš Hájek (98) a Jakub Pojar (98). Pro všechny tyto mladíky to byl ohromně těžký test. Celý rok pak ukázal, že to byla dobrá volba než zbytečně kupovat cizí hráče.

 

Naši dorostenci se vypracovali. Získali drahocenné zkušenosti, které v následujících letech zužitkují. Byl to opravdu velký přínos, ačkoliv si to málokdo uvědomí. Do týmu se po letech dřiny a pendlování mezi C, B a A týmy zapojil i hráč rezervy Míra Bachroň, pro kterého to byla velká odměna za poctivost. Tomáš Klíma se prokousal ke svému oblíbenému postu hrota a celé jaro prokazoval vynikající formu.

 

Bereme tuto sezónu výsledkově jako hodně neúspěšnou, leč efektivní, což se projeví v budoucnu. Všem pozitivním fanouškům fotbalu v Sušici děkujeme za přízeň v celém roce. Děkujeme našim ultras. Ostatně, poděkování patří i hráčům, pro které to byly velice těžké chvilky a dlouhé noci přemýšlení, zda se na to nevykašlat. Nic jsme vlastně neztratili, jsme zpět, tam kde jsme byli před rokem. Když zavzpomínáme šest let zpátky, chyběl maličký kousek a spadli jsme do B třídy.“

 

Komentář Fotbalunas.cz: Je jasné, že sezóna byla pro sušické áčko propadákem. Dva body na kontě jsou opravdu málo, ale vzhledem k tomu, čím si západočeský celek prošel a prochází, jsou pochopitelné. Velká čest ale patří všem hráčům i realizačnímu týmu, kteří dotáhli sezónu se ctí!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou