FOTO: Jankov v Písku inkasoval sedm branek

0

K prvnímu letnímu přátelskému utkání cestovali fotbalisté Jankova do Písku. S tamním třetiligovým celkem zakončili první náročný týden přípravy vysokou porážkou 1:7. Písek v létě notně posílil, proti Jankovu vyrukoval s nejsilnější sestavou a na hřišti byl pánem. 

Hosté se museli obejít nejen bez trenéra Ivo Čecha, ale také bez několika hráčů. Naopak představili navrátilce z Rakouska Romana Pořádka, mladého Dana Kočera z SKP ČB nebo veterána Petra Holbu.

 

V brance nastoupil další navrátilec Komárek a ten se od samotného úvodu nenudil. V 9. minutě srazil v pokutovém území Presla, jenže vzápětí nařízený pokutový kop Slepičkovi zneškodnil. Za měsíc osmnáctiletý gólman se vytáhl i ve 13. minutě proti tvrdé Milcově střele. Úvodní tlak Písku přinesl gólové ovoce po čtvrthodině hry, kdy si v novém působišti otevřel střelecký účet Antonín Presl, zvučná posila z druholigového Táborska - 1:0.

 

Hosté se dočkali vyrovnání hned o dvě minuty později. Po standardní situaci Kollára a hlavičkách Bürgera s Pořádkem usměrnil míč za záda vlastního gólmana Rendla - 1:1. Komárek předvedl další dobrý zákrok ve 28. minutě, kdy se vytáhl proti Preslově šanci. Z okamžitého protiútoku zahrozili také Jankovští, když po pravé straně utekl Pořádek, vrátil balón pod sebe na Kollára, jenž střelou z první Hajdůškovu branku přestřelil.

 

Svěřenci Ondřeje Prášila byli aktivnější, ale gólově se výrazněji prosadili až v závěru prvního poločasu. Nejprve po faulu Loška na Presla proměnil pokutový kop Aleš Kočí, aby ve 43. minutě navýšil vedení Písku opět Antonín Presl po krásné spolupráci se Slepičkou a následném efektním zakončení - 3:1.

 

Jak první půle skončila, tak ta druhá začala. V 51. minutě Kočího nabídku Antonín Presl jemně tečoval, a ta s trochou štěstí skončila za střídajícím Pavelcem - 4:1. O minutu později utekl po levé straně Presl, nejvýraznější osoba v píseckém týmu, naservíroval míč na malé vápno a Miroslav Slepička neměl problém skórovat - 5:1.

 

Po hodině hry poslal Prášil na plac šestici čerstvých hráčů a jeden z nich, jmenovitě Filip Řezáč, v 66. minutě po pěkné kolmici přidal šestou trefu účastníka ČFL - 6:1. I Jankov měl ale své příležitosti. V 77. minutě měl více než nadějnou šanci Maurer, avšak jeho tvrdá střela mířila příliš vysoko. Přesněji zacílil Holba po Kollárově nezištné přihrávce v 82. minutě, bohužel pro hosty trefil prostředek branky a tam připraveného Rondzika.

 

Na druhé straně pálil hezky a tvrdě Held, svého kamaráda v brance Jankova ale nepřekonal. Když neuspěl ve výrazné šanci ani Lošek, byli hosté potrestáni v 86. minutě ještě jednou inkasovanou brankou, a to z kopačky Michala Rendla, který po rohovém kopu úspěšně dorazil před ním několik neúspěšných pokusů svých spoluhráčů - 7:1. FC Písek potvrdil své nesmírné kvality a divizního soupeře vysoko porazil.

 

FC Písek – SK Jankov 7:1 (3:1)

Branky: 15., 43. a 51. Presl, 40. Kočí z pen., 52. Slepička, 66. Řezáč, 86. Rendla - 17. Rendla vlastní

Sestava Písku: Hajdůšek (46. Rondzik) – Benetka, Rendla, Běloušek, Hrachovec – Milec – Debellis, Kočí, Froněk, Presl – Slepička

Střídali: Grobár, M. Held, Musil, Holub, Kinkor, Voráček, Řezáč

Sestava Jankova: Komárek (46. Pavelec) – Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Zajíc – Bürger, Kollár, Maršán (70. Holba), Beránek (46. Kočer) – Mužík (46. Maurer), Pořádek (46. Šebelka)

Diváci: 60

 

Asistent trenéra SK Jankov Petr Maxa: „Měli jsme za sebou velice náročný týden, navíc jsme postrádali několik hráčů, takže proti tak obrovsky kvalitnímu soupeři jsme nebyli v nejlepším rozpoložení. Kluky můžu pochválit, že zápas jakž takž zvládli fyzicky, a především po taktické obranné stránce, i když výsledek tomu úplně nenapovídá. Dobře se posouvali a vytvářeli minimum prostoru pro nějaké kolmice, které umí Písek praktikovat na jedničku. Udělali jsme za celý zápas asi dvě větší mezery a obě dvě situace přetavil soupeř v gól. O tak vysokém výsledku rozhodly poslední pětiminutovka v prvním, a první pětiminutovka ve druhém poločase, kdy jsme v obou těchto částech dvakrát inkasovali. Méně spokojenosti už panuje ze zbytečných ztrát na vlastní polovině hřiště, k nimž nás samozřejmě také soupeř donutil svým aktivním pojetím hry, ale také z přílišného respektu v útočné fázi. V závěru jsme tam měli několik více než slibných útoků, ale ve velkém procentu jsme je nedokázali ani zakončit. Respekt k soupeři byl zbytečně velký, svoji roli sehrála taktéž kvalita. Písek má výborné mužstvo, Presl, Kočí nebo i Slepička jsou opravdu úplně jinde než my.“

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou