JARNÍ SPECIÁL - Lány: Změna trenéra by měla vést k lepším výsledkům

0

Poprvé se Jaroslav Cafourek postavil na lavičku Lán v 8. kole proti rezervě Zavidova. Utkání skončilo domácím debaklem 1:4. Tým nepodával příliš přesvědčivé výkony v podzimní části, a proto se nachází až na 12. místě se 12 body. Mužstvo do sezony vstoupilo rozpačitě. Tři kola a tři prohry. Ve čtvrtém kole ovšem šokovalo celou odbornou veřejnost, když tým dokázala zvítězit na půdě loňského mistra Olympie Rakovník.

3. MÍSTO NA ZIMNÍM TURNAJI

Baník Rynholec znovu letos pořádal turnaj na své umělé trávě a družstvo Lán nemohlo chybět. Z pěti účastníků (Rynhlolec, Pozdeň, Lány, Roztoky a Sýkořice) se tým Jaroslava Cafourka umístil na 3. místě. Mužstvu se nepodařilo obhájit trofej z loňska, ale třetí místo je příslibem do jarní části. Kvalitní utkání bylo zejména s domácím Rynholec (1:1). Dále mužstvo odehrálo ještě dvě přátelské měření a dvakrát zvítězilo. Jinak příprava začala 10. ledna a trénovalo se 2x v týdnu na umělé trávě v Rynholci.

 

TÝM JE DOBŘE PŘIPRAVEN

Hráč Jakub Matějka si změnu trenéra pochvaluje: ,,Jaroslav Cafourek připravil zajímavou přípravu. Všichni jsme s jeho odhodláním, nasazením a přístupem velice spokojeni a strašně rádi, že se k nám přidal. Doufáme, že společným úsilím budou viditelné výsledky." Trenér Cafourek se k týmu připojil v 9. kole. Po jeho příchodu tým získal v 5 kole pět bodů, když jednou prohrál, třikrát remizoval a následně prohrál v penaltovém rozstřelu a porazil Kroučovu. Mužstvu nyní běží série čtyř utkání s bodovým ziskem v řadě. Matějka není s umístěním po podzimní části příliš spokojen: ,,Rozhodně chceme pohlížet na výšší pozice v tabulce. V posledních třech zápasech jsme remizovali, ale následně prohráli na pokutové kopy. Vždy jsme ovšem mohli získat více než jen bod."

 

CHCEME VÍTĚZIT A BAVIT SE

Lány do jarní části vstoupí s cílem, který si dávají na začátku každé sezony. ,,Chceme vyhrávat, bodovat a v neposlední řadě si užívat hru a chvíle s přáteli, které k fotbalu nepochybně patří," nastínil Jakub Matějka cíle do jarní části a dodává: ,,Rádi bychom omladili kádr o mladou krev, ale každý kdo se ve fotbale pohybuje ví, že to není jednoduché."

 

TŘI TRUMFY TÝMU PRO JARNÍ ČÁST DLE REDAKCE:

1) Trenér Jaroslav Cafourek - Tým trénoval sice již koncem podzimu. Nyní měl ovšem možnost mužstvo lépe poznat a připravit mužstvo dle svých představ přes zimní pauzu.

2) Mix zkušeností s mládím - V týmu jsou čtyřicátnici, ale zároveň mladí fotbalisté, kterým již táhne na 30 let a také už mají zkušenosti. Tyto aspekty by Lánům měli přivést poklidnou záchranu.

3) Los - Mužstvo čekají náročnější soupeři v první polovině jara. V případě tuhého boje o záchranu může mužstvo profitovat z toho, že bude mít papírově silnější protivníky již za sebou. 

 

Lány do jarní částí vstupují v sobotu 25. 3. 2017 v 15.00 v Městečku. V tomto zápase se bodový zisk nečeká, ale tým může překvapit. Podzimní duel Ohnivci z Městečka ovládli 5:2.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou