SK Rakovník vyhrál středočeský pohár a podívá se do předkola MOL Cupu!

0

Po prvním utkáním finálového duelu se zdálo, že odveta bude pro SK Rakovník pouhou formalitou. Fotbalisté Sokola Sedlec-Prčice ovšem ukázali, že jsou v domácím prostředí i díky velké podpoře diváků silným protivníkem. Dostatečným varováním pro hosty byl fakt, že Sedlec-Prčice v osmifinále poháru na domácí půdě vyřadil čtvrtý tým krajského přeboru, Poříčí nad Sázavou, a v semifinále dokonce suverénního lídra KP z Ostré! Obsáhlou fotogalerii pro vás připravil Antonín Vydra.

 

Sedlec-Prčice – SK Rakovník 2:1 (2:0), 1. zápas 0:4. 

Hosté do utkání vstoupili přesně podle svých představ, když drželi míč na svých kopačkách. V 6‘ ovšem nastala chyba v rozehrávce a domácí tým se při svém skoro prvním seznámení s míčem dostal do velké šance, když domácí kapitán Davídek šel sám na Peška. Ten jeho střelu brilantně zmařil, ale na jeho následnou dorážku už byl krátký – 1:0. Tato branka s rakovnickými hráči ještě nic neudělala a pokračovali ve své hře. Ve 24‘ ovšem přišly velké zmatky v obraně hostů a Kabíček překonal Peška podruhé – 2:0. Tato branka celý hostující tým znervózněla a naopak domácí tým dostala do laufu. Klid na rakovnické kopačky mohlo přinést vysunutí Červeného. Domácí brankář Chylík ovšem přečetl jeho pokus o lob.

 

Do druhého poločasu vstoupili hosté s cílem vstřelit branku, aby finále definitivně rozhodli. Diváci se snažili domácí hráče motivovat k ještě většímu nasazení. Rozdíl dvou soutěží byl rázem pryč smazán a domácí byli velmi nebezpeční. V 50‘ v čisté brankové šanci po rohovém kopu hlavičkoval nekrytý Prchlík nad Peškovu branku. V 76‘ se Davídek krásně uvolnil ve vápně a ocitl se sám před Peškem, ale při zakončení jej pouze nastřelil. Nervozita na hostujících hráčích stoupala a každý útok domácích byl velmi nebezpečný. V 82‘ trefil domácí veterán Jelen hlavou břevno a při následném závaru musel střelu domácích na brankové čáře vyrazit hostující matador Isteník. Hosté si protrpěli 90 minut strachu, že o svůj komfortní náskok přijdou. Definitivní klid jim přinesl až střídající Mates v 91‘, který se ocitl za domácí obranou a lobem překonal vyběhnuvšího Chylíka – 2:1. Rakovničtí hráči těžkou odvetu zvládli a slaví vítězství v poháru Středočeského fotbalového svazu 2016. Díky vítězství v poháru si zahrají předkolo MOL Cupu.

 

Sedlec-Prčice: Chylík - Raček, Sedláček, Kabíček J.- Pištěk, Prchlík, Jelen, Nousek, Seidel - Davídek Michal (K), Kabíček P

Trenér: Rybka Miroslav.

 

SK Rakovník: Pešek – Beneš, Fojtík, Hornof, Severin – Jirásek (78. Mates), Pucholt (46. Bystřický, 71. Hamouz), Sklenka, P. Tvrz (88. Rohla) – Isteník, J. Červený (70. Kýzl). 

Trenér: Rostislav Hertl.

 

AUTOR: Marek Tvrz

FOTOGRAFIE: Antonín Vydra


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou