V Záblatí jsem vyzpovídal Jiřího Pavlíka, který získal ocenění II. stupně Doktora Václava Jíry

0

Jiří Pavlík začínal v Dubu, kde moc dlouho nepobyl a odešel do Záblatí, kde funkcionaří dodnes.  Jiří Pavlík hrál v útoku a obraně Sokola Záblatí, kde se stal nadlouho s 245 góly nejlepším střelcem. Dnes je předsedou domácího Sokola a předsedou okresní disciplinární komise.

Rozhovor s Jiřím Pavlíkem předsedou Sokola Záblatí a DK OFS Prachatice

 

Jiří Pavlík byl v měsíci květnu oceněn Cenou Dr. Václava Jíry, který byl hráčem Boheminas Praha, poté funkcionářem fotbalového svazu a místopředsedou UEFA a předsedou technické komise FIFA. Po jeho smrti byla po něm pojmenována cena udělovaná zejména za rozvoj fotbalového hnutí, práci s mládeží a fair-play.

 

Jiří Pavlík byl oceněn cenou Václava Jíry druhého stupně a převzal ji v nádherných prostorách Břevnovského kláštera v Praze.

 

Co pro Tebe toto ocenění znamená?

-         Já v ní vidím zhodnocení mé práce ve fotbale, kterou mu dobrovolně dávám víc jak čtyři desítky let. Jde o zhodnocení práce zejména na prachatickém okrese, kde celý život působím.

 

Kdo Tě navrhl na tuto cenu a jak si se o tom dozvěděl?

-         Navrhl mně OFS Prachatice, a když mně řekli, že mám jet do Prahy pro tuto cenu, byl jsem hodně překvapen a na druhou stranu potěšen. Cenu jsem dostal já a několik kolegů z celé České republiky v Břevnovském klášteře, byl to pěkný společenský akt v nádherných prostorách.

 

Je ocenění i nová motivace do další práce, ve fotbale v Záblatí i na okrese?

-         Určitě to motivace je, i když věk nezastavíš, tak pro mne to velká motivace je. Není to jen o Záblatí, ale o celém OFS v Prachaticích. Já musím poděkovat všem, spoluhráčům, kolegům funkcionářům, ale i vedení OFS v Prachaticích od pana Stenmayera až po současné, neboť nebýt jich, tak o tom dnes nemluvíme. Pro mne je to víc jak čtyřicet v kopané a tohle je pro mne velké poděkování a uznání.

 

-         Na závěr, kde si s fotbalem začínal a kde v něm působíš dnes?

Já začínal v Dubu, ale brzy jsem přestoupil do Záblatí, kde jsem hrál dlouho v útoku a potom v obraně. Ještě letos jsem držel primát nejlepšího střelce historie Sokola Záblatí s 245 střelenými brankami. Jsem rád, že letos se našel nový střelec a to Míra Kolafa, který jich nyní má již přes 250. Působím dále v Záblatí, kde jsem předsedou klubu a v OFS Prachatice od roku 1991 jsem předsedou DK, takže pamatuji všechny předsedy nové doby a vždy to byla výborná spolupráce, byť někdy je to složité.

 

Co popřeješ fotbalu na okrese a co svým ovečkám v Záblatí?

-         Fotbalistům okresu přeji, aby si jim dařilo, aby kluby vychovávaly mladé a dobré fotbalisty, neboť dnes fotbal již není sportem číslo jedna pro mladé. Přeji kolegům a kolegyním zdraví a pohodu, a aby to se mnou ještě vydrželi. Klukům ze Záblatí v první řadě děkuji za dnešní postup do IB.třídy kraje a přeji si, aby tenhle tým tady pokračoval. V Záblatí jsem rád, neboť zde je solidní kolektiv od správce až po posledního hráče na lavičce.

 

Ladislav Beran

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou