SK Sparta Řevničov – SK OLYMPIE Rakovník 0:3 (0:0) Zbytečné chyby domácích rozhodly o výsledku

0

Druhé kolo Okresního poháru proti sobě svedlo soupeře, kteří prvním kolem lehce propluli, ale nyní se již očekával vyrovnanější souboj o postupu do třetího kola.

SK Sparta Řevničov – SK OLYMPIE Rakovník 0:3 (0:0)

Ve druhém kole Okresního poháru se postavil tým SK Sparty Řevničov hostům z SK OLYMPIE Rakovník. Očekával se  vyrovnaný souboj s atraktivním fotbalem pro přítomné diváky. Už od začátku zápasu bylo vidět, že se hráči Olympie budou muset poprat o výsledek utkání s velmi nepříjemným soupeřem, který od první minuty utkání útočil na jejich obranu. Ti se ale nezalekli a přizpůsobili se rychlému tempu a nasazení soupeře.  První poločas přinesl několik gólových šancí, kde hráči Řevničova dvakrát potrápili brankáře B. Kocha. Poté mohlo několik šancí proti brance domácích změnit nerozhodný stav utkání, ale i přes všechnu snahu nebyli hosté schopni proměnit ani jednu ze čtyř střel.  Tvrdé souboje a vypjatost zápasu musel rozhodčí Stibor  usměrňovat, a to hned několika žlutými kartami. Karty obdrželi  Pesl, EmingerPedál a na straně hostů Špimr, Rous a Kokšál.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, a i přes rychlé tempo a razantnost Řevničova, hráči Olympie nepolevili a bojovali o každý balón. V 50. padla první branka, kdy po pěkné kombinaci, útočník Jakub Čihař poslal zkušeně míč do brány. Snaha vyrovnat co nejrychleji stav utkání znamenala, že hráči Řevničova byli o ještě něco více důraznější v soubojích. To si ale vyžádalo další dvě žluté karty na straně domácích a to pro kapitána týmu Jana Urbanoviče. V 65. za držení soupeře za dres při souboji o míč a poté v 75. za podražení soupeře z boku. Zbytečné chyby a vyloučení kapitána domácích napomohlo hráčům Olympie zvýšit tlak a lépe se dostávat za obranu domácího mužstva. Oslabený Řevničov nemohl nadále dlouho vydržet nápor útočících hostů a v 68. dostal druhý gól od záložníka Stanislava Rouse. Po pěti minutách se Rous opět dostal za obranu a třetím gólem tak rozhodl o výsledku zápasu.  Úsilí odevzdané na hřišti hostů přineslo nakonec zasloužený postup, který hráči Olympie oslavili společným pozápasovým posezením.

 

Sestavy

SK Sparta Řevničov: Peterka J. - Tóth M., Eminger P., Urbanovič J., Hanzlík O., Pedál M., Pesl J. (56. Prokop R.), Hošek J., Fujera J. (39. Vait L.)

 

SK OLYMPIE Rakovník: Koch B. - Klátil P., Křováček Z., Eck V., Špimr Z. (80. Řenč J.), Němec M. (39. Sýkora A.), Rous S., Koch T., Kokšál M., Čihař J., Kozák L. (56. Kalfiřt J.)

 

Ohlasy po utkání

Martin Tóth (SK Sparta Řevničov): "Úvod utkání ukázal, že se střetla dvě mužstva, která poprávu prošla do dalšího kola poháru. Na soupeře jsme se na začátku snažili nastoupit aktivně a vytvořit si brankové příležitosti. To se nám také podařilo, ale bohužel jsme je neproměnili. Postupem času se hra vyrovnala a v některých fázích byl soupeř lepší. Byla znát zejména jeho technická vyspělost, což vzhledem ke zkušeným hráčům v týmu nebylo nic překvapivého. Důležitým faktorem v zápase byly dvě naše individuální chyby, které Olympie dokázala potrestat. Po vyloučení už to bylo hodně těžké, soupeř se nemusel nikam tlačit a nakonec to potvrdil svojí třetí brankou. I tak si myslím, že diváci viděli na poměry okresních soutěží velice kvalitní utkání"

 

SK OLYMPIE Rakovník: 

 

-de-


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou