Santus se rozstřílel a veze tři body z Bystřice B


0

Jívoví si připsalo první výhru v soutěži, když porazilo Bystřici B vysoko 6:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl čtyři branky

Před začátkem sezóny by si nejspíše ani jeden z aktérů nedělního utkání mezi domácí rezervou Bystřice na Pernštejnem a hosty z Jívoví nemyslel, že půjde o boj ze dna tabulky. Především Santusu šlo v tomto zápase už téměř o vše. V případě neúspěchu by to s ním vypadalo velmi zle a právě jeho nedělní soupeř by se mu vzdálil už na 7 bodů.

 

Utkání na krásném terénu začalo ve svižném tempu a hosté z Jívoví nastolili vysoké tempo od prvních minut a pokutové území domácích atakovali jednou akcí za druhou. Na okresní poměry opravdu velké hřiště dokonale vyhovovalo právě kombinační hře Santusu, kterou v 17. minutě přetavil v první branku zápasu benjamínek hostů Josef Požár. Dobrých pět metrů za velkým vápnem vyslal střelu, která zapadl přímo k pravé tyči Trávníčkovy brány. Stejný hráč mohl hned vzápětí přidat druhý zápis, ale na Trávníčka tentokrát nevyzrál.

 

Domácí si moc šancí nevytvářeli, ale po inkasované brance se zvedli a pár minut okupovali vápno hostů. Nejdříve stoprocentní šanci zlikvidoval perfektním zákrokem Štryncl, po té domácí napálili z malého vápna břevno. Do třetice už se však z rohového kopu dokázali prosadit, když ve 27. minutě srovnal hlavičkou na 1:1 Jaromír Chocholáč.

 

Závěrečná čtvrthodinka prvního poločasu však byla opět plně v režii hostů. Ve 35. minutě si na roh vyskočil nejvýše ze všech Jindřich Horký a přesnou hlavičkou vrátil vedení svému týmu. Po chvíli se sám před gólmanem ocitl Požár, míč však poslal brankáři pouze do náruče. Vše ale napravil ve 38. minutě, kdy jeho střelu nejdříve Trávníček akrobatickým zákrokem vyrazil před sebe, ale k jeho smůle pouze přímo ke kopačkám nehlídaného Požára, který bez problému navýšil skóre zápasu svým druhým gólem v utkání.

Josef Požár si připsal hattrick

V druhé půli působili domácí odevzdaným dojmem a Jívoví tak stále drželo míč na svých kopačkách a kombinovalo na útočné polovině hřiště. Vše umocnilo zranění domácího hráče a v té chvíli již prázdná střídačka a Bystřice tak musela zbytek utkání dohrát s deseti hráči.

 

V 60. minutě poslal ze středového kruhu Miroslav Koukola milimetrový pas na Romana Havlíčka, ten se dostal až na hranici velkého vápna a přihrál před bránu volnému Požárovi, který zachoval chladnou hlavu a do protipohybu brankáře završil tento nejmladší hráč na hřišti, který už měl v nohách ranní zápas jívovského béčka, kde také přispěl gólem k výhře, svůj hattrick.

 

Bystřice už téměř nevzdorovala a smířila se s nepříznivým výsledkem. Santus, který v uplynulých sedmi utkáních dokázal vstřelit pouze 3 branky, však svůj gólový účet ještě nehodlal uzavřít. Následovaly dvě téměř totožné akce ze 78. a 83. minuty. Nejprve po levé straně utekl všem Vojtěch Dvořák a sám Trávníčkovi nedal šanci. O pět minut později se akce opakovala. Tentokrát se však uvolnil Roman Havlíček a v souboji jeden proti jednomu Trávníček opět kapitulovat. Jívoví si tak připsalo veledůležité vítězství a na svého nedělního soupeře se dotáhlo v tabulce na rozdíl jediného bodu.

 



Ohlasy k zápasu


SK Bystřice nad Pernštejnem B
Jiří Dejnožka: Utkání jsme začali dvěma šancemi, které jsme bohužel neproměnili. Soupeř šel do vedení v 17. minutě. Nám se podařilo vyrovnat Chocholáčem ve 27.minutě. Poté soupeř v rozmezí 35. a 38. minuty dal branky a stanovil skóre poločasu . Ve druhém poločase se nám zranil hráč Chocholáč a dohrávali jsme utkání o deseti hráčích. Soupeř trestal naše chyby a zaslouženě si odváží tři body. Z hráčů mohu pochválit jen brankáře Trávníčka, který nás zachránil od ještě většího debaklu.

FC Santus Jívoví
Vít Havelka: Konečně jsme předvedli hru, která nás zdobila celou minulou sezónu. Doufám, že nás to nastartuje k lepším výsledkům ve zbytku podzimu a posunem se tabulkou nahoru. Josef to má za ruma!



Počet diváků: 85. Rozhodčí: MACHÁT Oldřich - SKRYJA Stanislav, SVOBODA Marek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.