Libáň dokázala srovnat a vyhrát na penalty


Branky


74. A. Sitař (p.) , 76. Z. Pešta - 9. J. Popelka , 22. J. Janata
0

Šestá Libáň hostila sedmý Žacléř a v tomto zápase už šlo do tuhého. Končí první polovina soutěže a oba týmy potřebují body jako sůl. Podle toho vypadalo i utkání, plné zvratů, které nakonec skončilo až penaltovým rozstřelem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase měli hosté navrch

Žacléř nastoupil se čtyřma dorostenci v sestavě a byl v prvním poločase tím aktivnějším týmem. Domácím se nedařilo podržet balón a i jednoduchá přihrávka byl pro ně problém. Žacléř tak zaslouženě trestal. Poprvé se už v deváté minutě trefil hostující Popelka a hosté při svém jednobrankovém vedení byli pořád aktivnější. V 22.minutě překonal domácího gólmana Hampla hostující Janata a hosté vedli 0:2. A to gólman Hampl držel své mužstvo v prvním poločase nad vodou a jen díky němu nebyl brankový rozdíl ještě vyšší. První poločas tak skončil zaslouženým vedením hostí 0:2.


V druhém poločase se obraz hry úplně změnil

Libáň do druhého poločasu jednou vystřídala a hlavně si její hráči uvědomili, že s hrou jakou předváděli v prvním poločase, určitě neuspějí. Domácí tým v 74.minutě dostal výhodu pokutového kopu a možnost snížit stav utkání. K exekuci penalty se postavil Adam Sítař a bezpečně ji proměnil. Bylo sníženo na 1:2 a domácí se i nadále tlačili do útoku. Neuběhly ani dvě minuty a hostující gólman Pelc, tahal míč ze své sítě podruhé. To se prosadil domácí Pešta za pomocí hostujícího beka a bylo srovnáno na 2:2. Poté už byl zbytek zápasu docela divoký a oba týmy mohly otočit skóre ve svůj prospěch. Dokonce na konci padly i dvě červené karty. Jedna pro domácího Kalinku v 90.minutě, po druhé žluté. Červenou kartu po konci zápasu dostal hostující Janata, když se nechal zbytečně vyprovokovat. Zápas tak skončil remízou 2:2 a šlo se na pokutové kopy.

V penaltové loterii Libáň počtvrté brala body

V penaltách se střelci moc nevyznamenali, ale ti domácí byli přece jen úspěšnější a Libáň vyhrála na pokutové kopy 3:1. Druhý bod udržel domácí ve hře o záchranu, ale ani pro hosty ještě není nic ztraceno.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Libáň
Vedoucí mužstva Jiří Pešta: Začátek utkání jsme tradičně prospali a do konce první půle jsme byli horším mužstvem. Střídání v poločase přineslo více klidu do naší hry a převahou v druhém poločase jsme zaslouženě vyrovnali. Hampl opět skvěle vychytal pokutové kopy a tak jsme si ziskem aspoň 2bodů udrželi teoretickou šanci na umístění, které by nám zaručilo účast v 1.B třídě.

TJ Baník Žacléř
Předseda oddílu Dušan Poláček: Se 4 dorostenci v sestavě jsme v první půli byli jasně lepší a zaslouženě vedli o dva góly. Bohužel se nám nepodařilo soupeře dorazit. Po změně stran nás domácí zatlačili, z penalty a poté vlastním gólem jsme náskok ztratili, ale měli jsme čtyři samostatné brejky, které střídající hráči Ondráško a J. Těžký neproměnili. V penaltové loterii uspěli domácí. Výborný výkon podal na kraji obrany Martin Těžký. K incidentu mezi hráčem Janatou a provokatérem domácích se snad nemá cenu ani vyjadřovat.

Počet diváků: 110. Rozhodčí: Frič David - HOFMAN Miloš, ŠLEZINGR Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory

Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data

Zobrazit celou tabulku