Šlágr kola skončil v Jívoví nerozhodně


Branky


86. J. Horký (p.) - 15. M. Smejkal
0

Souboj dvou prvních celků v tabulce skončil mezi Jívovím a rezervou Hamrů nerozhodně 1:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Smejkal poslal Hamry do vedení

Za krásného fotbalového počasí a za přihlížení téměř 150 diváků se odehrál šlágr kola, mezi prvním Jívovím a druhými Hamry nad Sázavou "B", které před utkáním na svého nedělního soupeře ztrácely pouze bod. Utkání začalo ve svižném tempu a ze hry měli zprvu více hostující hráči a nebezpečně od prvních minut ohrožovali Štrynclovu bránu. Po chybě Jívoví na útočné polovině a následné ztrátě míče museli obránci domácího Santusu hasit brejk pouze za cenu nedovoleného zákroku těsně před pokutovým územím. K přímému kopu se postavil ten nejzkušenější – Miloš Smejkal a nekompromisně přes zeď poslal míč k levé tyči mimo Štrynclův dosah. Po obdržené brance se domácí herně zvedli a začali si rovněž tvořit šance. Ve 26. minutě se po rohovém kopu pověsil do vzduchu Jindra Horký, ale jeho hlavička pouze orazítkovala horní tyč Pinkavovy brány. Brankář hostí chvíli na to skvěle přečetl hru a svým dalekým vyběhnutím zarazil slibně se rozvíjející akci domácích, míč však pouze odkopl na Jakuba Koukolu, který zkusil všechny překvapit a vyslal z půlky hřiště přímou střelu na opuštěnou bránu. Dobíhající obránci Hamrů však hlavičkou se štěstím tento smělý pokus odvrátili. Pravidlo nedáš - dostaneš se záhy málem naplnilo, když opět po hrubé chybě Jívoví unikal sám na Štryncla Miloslav Gregar. Domácího brankáře si dokonce dokázal obhodit, ale prázdnou bránu, která se tak před ním odkryla, nepochopitelně minul. Do šaten tak odcházeli s těsným vedením hosté.

Horký vyrovnal z pokutového kopu

Ve druhé půli byl k vidění stejný obrázek hry jako v prvním poločase. Domácí se snažili kombinovat a dostávat se tak do předbrankového prostoru. Hosté naopak praktikovali formu dlouhých nákopů a těžili především ze své znatelné silové převahy, kdy vyhrávali většinu vzdušných soubojů. Na břevna bylo vyrovnáno v 60. minutě, kdy se do balónu opřel na velkém vápně zcela osamocený Dominik Havlík. Jeho projektil se od horní konstrukce brány odrazil těsně před brankovou čáru a skóre se tak naštěstí pro domácí Santus neměnilo. Domácí si pak vytvářeli jednu slibnou šanci za druhou, ale selhávali v zakončení. V poslední desetiminutovce se Jívoví nadechlo k závěrečnému tlaku a snažilo se z něj vytěžit alespoň gól, který by je udržel v tabulce před svým soupeřem. V 85. Minutě se na levé straně uvolnil Roman Havlíček, probil se až do pokutového území, kde zatáhl za záchrannou brzdu jeden z obránců Hamrů a sudí König nařídil pokutový kop. Těžkou situaci vzal na svá bedra a k exekuci se postavil nejlepší střelec soutěže Jindřich Horký. Tvrdou střelou k levé tyči bezpečně proměnil a dokázal tak skórovat již v devátém zápase v řadě, ke kterému nastoupil. Krutý trest pro hosty mohl přijít hned v závěsu, Josef Láznička postupoval sám po pravé straně, ale střelou z úhlu těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou, soupeři si rozdělili po bodu a na čele tabulky se tudíž žádná změna neudála.



Ohlasy k zápasu


FC Santus Jívoví
Vít Havelka: Vyrovnané utkání, kterému nakonec remíza sluší. Možná můžeme být za bod ještě rádi. Kdyby Hamry potrestaly všechny naše hrubé chyby, mohlo být daleko hůř.

FC Hamry nad Sázavou B
Michal Peterka: 1. Děkuji všem hamerským fanouškům, kteří nás přijeli podpořit. 2. Děkuji všem kladivářským "borcům", za to, jak zápas zvládli. 3. Já bych to shrnul takto: Jivoví bylo fotbalovější, to je snad jasný každýmu. Jenže moc šancí si nevytvořili. První poločas nás přehrávali, ale jen po vápno jestli měli tři gólové šance, tak je to moc. My čekali na jejich chyby a hráli jsme na brejky. Jednu jejich chybu jsme dokázali potrestat z přímého kopu. To že jsme hráli tvrdě a na hranici pravidel se od nás dalo taky čekat (fotbal není balet, přece nepojedeme do Jívoví na klobásu a pivo, dostaneme bura a pojedeme domů...). A druhý poločas byl, co se týče hry, mnohem vyrovnanější, měli jsme i více šancí zápas rozhodnout. Ale v koncovce jsme selhali, naše "štístko" se asi špatně vyspalo a za to nás Jívoví nakonec potrestalo gólem "z penalty". Remíza je "asi" zasloužená pro oba týmy.



Počet diváků: 150. Rozhodčí: KÖNIG Miroslav - TOMANDLOVÁ Karolína, LÁZNIČKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.