Jívoví rozdrtilo Štěpánov B a dostalo se do čela soutěže


0

V souboji s posledním celkem soutěže domácí Santus svého soupeře nešetřil a nasázel mu potupnou desítku. A pak že se historie neopakuje! Jedna sezóna, dva soupeři, čtyři poločasy a všechny s výsledkem 5:0 pro tým z Jívoví. Domácí Santus musí mít svého nedělního soupeře v oblibě, v posledních třech vzájemných utkáních mu dokázal nastřílet neuvěřitelných 28 gólů a pouze jeden obdržet.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Již v první půli viděli diváci populárního bůra

Hosté přijeli s tím, že chtějí odčinit podzimní porážku 0:10 na vlastním hřišti a nedopustit podobný průběh v této odvetě. Na dobře připraveném trávníku se odehrával hned od prvních minut svižný fotbal. Domácí praktikovali svoji kombinační hru a štěpánovští byli ze začátku také velmi aktivní. Na první gól se v Jívoví nečekalo moc dlouho. V 8. minutě se po přesné přihrávce z pravé strany prosadil kapitán domácích Miroslav Koukola. Za dalších 6 minut se síť branky hostí rozvlnila podruhé, autorem nebyl nikdo jiný než nejlepší střelec soutěže Jindra Horký. Na tabuli běžela 19. minuta, když se nejprve po tlaku domácích podařilo Štěpánovu odkopnout balón, ale to však pouze k Jakubu Koukolovi, který efektní patičkou vybídnul Josefa Lázničku a ten po kličce z hranice velkého vápna naservíroval míč přímo na kopačku Romana Havlíčka, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil 3:0.  V 28. minutě se obranou probil Jindřich Horký a z lajny vracel pod sebe na střed pokutového území, kde se z první opřel do balónu Josef Láznička a neomylně zavěsil. O pět minut později se scénář opakoval a po trase Horký - Láznička kapituloval Jílek po páté a hosté zažívali tvrdé deja vu z podzimního klání. Do konce poločasu mohlo být pro Štěpánov ještě daleko hůře, ale dvě tutové šance Horkého Jílek tentokrát výborně zneškodnil.

Desítku načepoval Jindřich Horký

Druhý poločas probíhal ve stejném duchu jako ten první. Netrvalo dlouho a skóre zápasu se opět měnilo. V 50. minutě se v závaru před brankou nejlépe zorientoval Roman Havlíček a po centru od Josefa Lázničky se na hranici ofsajdového postavení uvolnil a sám před odkrytou bránou už neměl sebemenší problém. V minutě 57. se rozhodl zpoza vápna vystřelit Miroslav Koukola, střela se mu moc nepovedla, neměla razanci a šla přímo na brankáře, ten si však po obrovské hrubce nechal míč projít pod rukama a kapitán domácích se tak se štěstím mohl radovat z druhého gólu v zápase. Už nějakou chvíli bylo prakticky po zápase, ale domácí se hrou bavili a chtěli přidat další góly. To se hned vzápětí povedlo Jindrovi Horkému. Po nádherném vybídnutí z vlastní půle svou rychlostí předčil celou obranu Štěpánova a v akci jeden na jednoho s přehledem překonal v druhém poločase chytajícího Koláře. Za deset minut přidal Horký svůj třetí zářez a diváci se v tu chvíli začali dožadovat populární desítky. Domácí ale spalovali jednu šanci za druhou. Nejblíže dosažení dvouciferného výsledku byl po nádherné střele z dobrých 30 metrů nejmladší hráč na hřišti, teprve šestnáctiletý Josef Požár. Jeho projektil však skončil pouze na levé tyči branky hostí. To co se nepovedlo Požárovi, dokonal z následné akce Jindřich Horký a hlavičkou přesně do růžku brány naplnil přání příznivců domácího Santusu. Po té se dvakrát tváří v tvář brankáři nedokázal prosadit Zdeněk Holubář a Jívoví už tak další branku do konce utkání nepřidalo a připsalo si naprosto totožný výsledek jako v podzimním vzájemném střetnutí.

 



Ohlasy k zápasu


FC Santus Jívoví
Vít Havelka: Mohlo to skončit daleko větším rozdílem, to ano. Spálili jsme spoustu vyložených šancí, ale nemůžeme být přece s deseti vstřelenými góly nespokojení. Diváky musel fotbal bavit, ačkoli byl celkem jednostranný. Jsem rád, že to v druhém poločase nesklouzlo k tomu, že začnou kluci sólovat a každý si bude chtít vstřelit gól. Kombinovali jsme a nahrávali si až do samotného konce. Těžší zápasy máme rozhodně ještě před sebou.

FK Železárny Štěpánov nad Svratkou B
Ivo Jílek: Domácí vyhráli zaslouženě.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŽILKA Jan - LÁZNIČKA Josef (N), HLADÍK Libor (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.