Městec si s Kostomlaty na domácí půdě snadno poradil


Branky


36. M. Kafka , 38. M. Kafka , 67. R. Kafka , 72. L. Němec
0

Rozjetý Městec Králové na jaře porazil Hrubý Jeseník a poslední Sokol Lipník. Nyní svou šňůru tříbodových zisků opět prodloužil, když zdolal Kostomlaty 4:0. V příštích kolech bude jistě zajímavé sledovat, zda se takto bude městeckému týmu dařit i nadále a proti silnějším soupeřům.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V půli vedli domácí o dvě branky

Do zápasu vstoupili oba týmy aktivně, nicméně domácí byli více na míči a dokázali si vypracovat velké množství šancí. Proti nim zprvu skvěle zasahoval Ladislav Týma nebo šel míč mimo. Osmdesátka příchozích diváků tak dlouho sledovala urputný boj bez branek. Tu se podařilo vstřelit až útočníkovi Marku Kafkovi ve 36. minutě. Městecké mužstvo vedení uklidnilo a soupeře zjevně naopak vyvedlo z konceptu, jelikož se o pouhé dvě minuty později prosadil opět Marek Kafka.
Domácí se snažili své vedení do pločasu ještě navýšit, tato snaha již byla neúspěšná. Své šance měl i soupeř, ale nebylo jich tolik a zakončení bývala většinou nepřesná. V poločase tak vedli hráči Městce Králové 2:0 a měli velmi dobré předpoklady ke třetí výhře v řadě.

Týma lovil míč ze sítě ještě dvakrát

Do druhého poločasu vstoupili sebevědomí hráči Městce namotivováni svým vedením velmi aktivně a soupeře svým pohybem jasně předčili. Zápas měli pod kontrolou a především Martin Hradečný fungoval skvěle v defenzívě. Hostům příliš neprospělo velké množství střídání, většinou vynucených, přesto nic nevzdávali a snažili se o vstřelení kontaktního gólu. Při těchto pokusech často otevírali obranu a tak je mohli domácí několikrát přečíslit z protiútoku, což se sice stávalo, ale akce troskotaly na finální přihrávce. 
Nakonec se domácímu mužstvu tlak vyplatil a bezpečně navýšilo své vedení brankami Romana Kafky z 67. a Radka Tyla ze 72. minuty.
V tomto okamžiku bylo utkání prakticky rozhodnuté a aktivita hostí utichala. Domácí zvítězili 4:0 a připsali si další tři cenné body.



Ohlasy k zápasu


Městec Králové
Milan Švábenský: Zápas nám okomentoval trenér Městce Milan Švábenský: "Chtěli jsme potvrdit tři body získané proti Lipníku a Hrubému Jeseníku. Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale své šance jsme neproměňovali. Mohli jsme snadno vést 5:0 a druhá půle by byla zbytečná. Naštěstí jsme se dočkali alespoň dvou branek, které nás uklidnily. Ve druhé půli jsme byli opět aktivní, soupeř nestíhal a my jsme jej často přečíslovali. Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou a soupeře jsme k ničemu nepustili. Je pro nás dobře, že se počítají hlavně body a ne skóre, jelikož jsme gólů mohli dát mnohem více."

Sokol Kostomlaty
Martin Šulc: Hodnocení trenér Kostomlat Martina Šulc si s ohlasem Milana Švábenského odporuje: "Do utkání jsme vstoupili dobře a půl hodiny hráli vyrovnaně. Soupeř nás poté přehrál hlavně kvůli individuálním chybám a bohužel jsme museli udělat i pět vynucených střídání. Nehráli jsme tak špatně a výsledek je pro nás krutý."



Sestavy


Městec Králové
M. Fiala [-] - J. Blažek [-] (77. R. Libánský [-] ) , P. Novotný [-] , P. Štok [-] , M. Hradečný [-] - M. Křovina [-] , R. Kafka [-] , R. Tyl [-] (86. O. Janouch [-] ) , L. Němec [-] - L. Krejčí [-] (53. M. Velenský [-] ) , M. Kafka [-] (62. L. Hrbáček [-] )

Sokol Kostomlaty
L. Týma [-] - M. Šulc ml. [-] (46. T. Jarolím [-] ) , P. Dvořák [-] , P. Janata [-] , J. Šnajdr [-] , J. Novák [-] - J. Bednář [-] (41. Š. Kořán [-] ) , M. Janáček [-] , L. Vorlíček [-] - K. Neagu [-] , M. Pavlíček [-] (49. T. Prošek [-] )

ŽK: 44. M. Křovina , 55. L. Němec - 40. M. Šulc ml. , 86. J. Novák .
Hráči zápasu: M. Hradečný , M. Kafka .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Kubera Milan - MICHÁLKOVÁ Dana (N), VLACH Jaromír (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.