Dlouhopolsko si připsalo třetí výhru na domácím hřišti


Branky


0

Domácí Dlouhopolsko přivítalo tým ze spodku tabulky Sokol Záhornice. V utkání nakonec dokázali naplnit roli favorita a zvítězili 4:0. Díky tomu, že neinkasovali žádnou branku, získali po 19. kole vizitku nejlepší obrany celé soutěže, když celkově inkasovali pouze 26 branek. V tabulce jim patří čtvrtá příčka s pouhým dvoubodovou ztrátou na druhé Žitovlice. Záhornice dále čekají na první výhru v jarní části, prodloužily tak svou nelichotivou sérii již na 5 prohraných utkání za sebou a v tabulce jim patří předposlední příčka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lubomír Štus vstřelil první a zároveň vítěznou branku

Od první minuty bylo znát, že hosté nebudou schopni s mladým týmem domácích držet krok. Dlouhopolsko drželo hned od úvodních minut míč na svých kopačkách,což vyústilo po šesti minutách v první velkou příležitost, a to když se řítil na hostujícího brankáře osamocených domácí záložník Daniel Jindra, ale ve stoprocentní šanci přestřelil hostující branku. Za další 3 minuty se do vyložené šance dostal domácí Ondřej Šeruda, ale se svou šanci naložil stejně jako jeho spoluhráč o pár minut dříve. Domácím se přeci jenom podařilo vstřelit rychlý gól, když se v 11. minutě prosadil Lubomír Štus a otevřel tak skóre zápasu. Dlouhopolsko nepolevilo v aktivitě a i nadále si vytvářelo vyložené šance, které však trestuhodně zahazovalo. Klid na kopačky domácích přinesl až ve 31. minutě Petr Hingar, který zvýšil po krásné kombinaci na 2:0. Poté domácí borci trochu polevili, čehož Záhornice využily a dostaly se do jediné vyložené šance v první půli. Střela hostujícího útočníka však skončila na břevně a o následující dorážku se již postarala domácí obrana. Týmy tak odcházely do kabin za stavu 2:0 pro domácí SK Dlouhopolsko.

Hosté hráli pouze v deseti lidech

Do druhého poločasu nemohl nastoupit hostující Vlastimil Fuchs a jelikož Záhornice přijely pouze v jedenácti, museli hosté dohrávat celý druhý poločas v deseti. Domácí toho dokázali hned využít, když se ve 48. minutě po rychlé kombinaci na pár doteků z pravé strany prosadil Ondřej Šeruda a protrhl tak střeleckou smůlu z první půle a zvýšil již na 3:0. Obraz hry byl stejný jako v první půli, kdy domácí drželi po vetšinu doby míč na svých kopačkách a soupeři toho moc nedovolili. Pro oslabený tým hostí bylo těžké na tvrdém povrchu proti přesile něco vymýšlet, a tak to bylo spíš dobývání branky hostujících Záhornic. Dlouhopolsko si vypracovalo mnoho dalších golových situací, ale uchytila se až hlavička Jakuba Kříže v 81. minutě, který si naběhl na centrovaný míč zprava a do protipohybu nedal golmanovi hostí šanci. Hosté ještě přeci jenom dostali v 85. minutě šanci na čestný úspěch, to když domácí brankář Jan Budai ve vápně fauloval útočníka Záhornic a sudí se nebál odpískat pokutový kop. S tím si však hostující Jan Šmejkal nedokázal poradit a minul branku. Další šance už diváci neviděli a tak si domácí Dlouhopolsko připsalo povinné tři body a udrželo tak krok s čelem tabulky.



Ohlasy k zápasu


Dlouhopolsko
Daniel Jindra (záložník): Věděli jsme a byli jsme zároveň rádi, že nás po těžkých zápasech čeká soupeř ze spodku tabulky. Nic jsme samozřejmě nechtěli podcenit. Od začátku bylo jasné, že máme navrch ve všem se vší úctou k soupeři. Ti navíc do druhé půle nastoupili jen v deseti. Nastoupili jsme v trochu pozměněné sestavě kvůli absenci některých hráčů. Jsme rádi, že jsme cíl splnili a zůstáváme tak ve hře o druhé místo, protože si myslím, že Mcely si již prvního fleka vzít nenechají.

Záhornice
Petr Hak (obránce): Nastoupili jsme v jedenácti lidech, neměli jsme nikoho na střídání a druhý poločas jsme museli dohrávat v deseti, což se podepsalo na tom, že si domácí připsali pohodlnou výhru. Nám se i nedařilo na těžkém terénu a zápas jsme odehráli s tím, abychom zbytečně neinkasovali hodně branek. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál.



Počet diváků: 45. Rozhodčí: Nevařil Jaroslav - VÁVRA Josef (N), NOVÁK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.