Vintířov nevyužil spousty šancí a Rotavě nakonec těsně podlehl


Branky


34. M. Kavur , 62. M. Jonáš - 49. R. Hessoun , 52. A. Bogdaň (vl.) , 55. M. Havel
0

V podzimní části suverénní Rotava zajížděla k prvnímu zápasu jara na hřiště Baníku Vintířov, který se v tabulce 1. A třídy ocitá na předposledním místě. Nikdo asi nečekal, že by Rotava, která na podzim měla průměr téměř pět vstřelených branek na zápas, zaváhala. Nechybělo však mnoho a bylo tomu tak. Vintířov přes zimu nabral sebevědomí a Rotavu dokázal pořádně potrápit. Sice s ní nakonec prohrál 2:3, ale Baník ukázal, že boj o záchranu ještě zdaleka nevzdává.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek zápasu přinesl nepřesnosti na obou stranách a na kombinacích hráčů byly vidět známky dlouhé zimní přestávky. Rotava, jakožto první celek tabulky, se dlouho nedokázal dostat do herní pohody a toho dokázal využívat Vintířov. Domácí hráči se drali do útoku a pálili jednu šanci za druhou. Prvním a vlastně i jediným, kdo se dokázal v první půli prosadit byl vintířovský Marek Kavur, který ve 34. minutě utekl hostujícím bekům a střelou podél gólmana rozvlnil síť za zády Boreše.

 

 

O přestávce muselo být v kabině Rotavy dusno. Na hřiště se totiž vrátil úplně jiný tým, než který byl k vidění v prvním poločase. Už po pár minutách hry, přesněji ve 49. minutě se prosadil hlavou na hranici malého vápna Roman Hessoun a bylo srovnáno. Za další tři minuty se hráči Rotavy radovali podruhé. Po brejkové situaci si střelu tečoval do vlastní sítě Bogdaň a hosté se ujali vedení. To ale ještě nebylo vše. V minutě 55. utekl domácím borcům Milan Havel a zvýšil na 1:3 z pohledu domácích. Kdo by si myslel, že se z toho Vintířov složí, ten by se mýlil. Domácí cítili, že Rotava není v prvním kole jarní části ve své kůži a snažili se využít každého jejího zaváhání. A snížení přišlo brzy. Už v 62. minutě se totiž po závaru před brankářem Borešem a následném nepodařeném odkopu dostal k míči Miroslav Jonáš, který tvrdou střelou snížil na 2:3. Vintířov po vstřelené brance ještě více ožil a svého soupeře několikrát zatlačil v šestnáctce. Kýžené branky se však ne a ne dočkat. Rotava se po zbytek druhé půle bránila a nakonec i ubránila. Vintířov totiž nedokázal využít už žádné své šance a nakonec na domácím hřišti podlehl svému soupeři 2:3.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Vintířov
Pavel Vašek: Měli jsme strašně moc šancí, ale prohráli jsme. Normálně jsme měli snad deset šancí na góla. Klukům nemůžu vytknout vůbec nic. Nedali jsme góly a nezaslouženě jsme prohráli.

TJ Rotas Rotava
Petr Rohan: Myslím si, že se jednalo o klasický začátek jarní sezony. Byla na nás vidět určitě nerozehranost. V první půli nás Vintířov překvapil ve své útočné fázi a zaslouženě vedli 1:0. My jsme výborně nastoupili do druhé půle, kdy jsme během deseti minut vstřelili tři branky a výsledek jsme tak nějak ubránili než uhráli. Vintířov na nás poté zatlačil, ale my jsme vedení dokázali ubránit.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: VOMASTEK Daniel - LHOTKA Jindřich, HODAČ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.