0:3
(0:0) kont.
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2016 17:00

16.kolo, Zlínský | Vsetín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

EDIT: Předčasně ukončený zápas mezi Valašskou Bystřicí a Choryní byl kontumován ve prospěch hostí!


Branky


0

V pátek minulého týdne se ve Valašské Bystřici konala dohrávka 16. kola mezi domácím Sokolem a Choryní. Ve vyrovnaném zápase došlo k několika kuriózním situacím, vyhrocený zápas neunesl zejména mladý hlavní rozhodčí Michal Tymrák, který nakonec zápas předčasně ukončil! 

 

Zápas byl nakonec komisí kontumován ve prospěch Choryně, která si tak připíše do tabulky Okresního přeboru 3 body za výhru 3:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas gól nepřinesl

Oba celky do zápasu nastoupili bez několika hráčů, Bystřice musela do služby povolat již nehrající hráče Davida Vanducha a Radka Vlčka, naopak Choryni chyběl nejdůležitější obranný článek Luboš Hadvičák. Od začátku se hrál vyrovnaný bojovný zápas, ve kterém měli mírně navrch hosté. Choryně se spoléhala na centrované míče ze stran, které však s přehledem chytal brankář Maleňák. Domácí naopak hrozili z brejků, ale ani ty se neujaly. Do šaten se tak odešlo za bezbrankového stavu. 

V druhé půli se děly věci

Druhé dějství začalo velice podobně, jako to první. Hosté měli mírně navrch, ale byli to naopak domácí, kteří se dostali do první větší šance, ale brankář Ječmeň dobře zasáhl. Na druhé straně se dostal do příležitosti Táborský, ale také si vylámal zuby na brankáři. V 57. minutě byl po sporné druhé žluté kartě vyloučen David Vanduch, což překvapilo všechny zúčastněné. Choryně však nedokázala najít recept na oslabené domácí, kteří pozorně bránili a byli nebezpeční také v útočné fázi. V 79. minutě došlo k dalšímu kontroverznímu rozhodnutí mladého rozhodčího Tymráka, jenž nařídil pokutový kop ve prospěch domácího týmu. Ani sami domácí hráči nevěřili, že mají zahrávat pokutový kop, hlavní rozhodčí zřejmě kompenzoval situaci z 57. minuty, kdy byl vyloučen Vanduch. Pokutový kop proměnil Lukáš Karafiát, jenž poslal oslabenou Bystřici do vedení – 1:0. Choryně vrhla všechny síly do útoku a dokonce nastřelila břevno. Na konci zápasu však došlo k nejvíce probíranému momentu. Na centr si do vápna naběhl hostující útočník Pavel Tvrdoň, který se střetl s domácím brankářem Maleňákem. K překvapení všech aktérů byl domácí brankář za tento zákrok vyloučen a hosté dostali možnost k zahrávání pokutového kopu. To neunesli někteří účastníci, došlo k několika strkanicím, hlavní rozhodčí Tymrák příliš neunesl situaci a zápas předčasně ukončil!

 

Valašská Bystřice bezprostředně po utkání podala protest na hlavního rozhodčího Tymráka. Navzdory tomu se zdá, že kvůli nezvládnutí pořadatelské služby bude utkání kontumováno ve prospěch choryňského mužstva. Bližší informace připravujeme...



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Valašská Bystřice
Josef Maleňák - brankář: "My i hosté jsme šli do zápasu výrazně oslabeni. První šanci měli oni, ale jejich hlavičku jsem chytil. Při faulu za druhou žlutou kartu šel David normálně do hlavičkového souboje. Rozhodčí pískl, hráči Choryně se otočili, že jdou bránit a zahrávat budeme my. Rozhodčí Tymrák vytáhl druhou žlutou a červenou pro našeho hráče. To bylo nepochopitelné. Penalta byla přísná. Šlo o zákrok před pokutovým územím a kdo ví, zda to byl vůbec faul. Slabý rozhodčí zřejmě kompenzoval vyloučení našeho hráče. Na konci zápasu jsem byl vyloučen. Chytil jsem míč a trefil jsem nechtěně jejich hráče nad kotník. Dostal jsem červenou kartu za surovost a byla proti nám nařízena penalta. Nastala strkanice, dlouho se nehrálo a rozhodčí zápas ukončil. Tymrák nám svým tragickým výkonem pokazil celý zápas."

TJ Sokol Choryně
Luboš Tvrdoň - kapitán: "Od začátku zápasu byl fotbal bojovný, ale bez zákeřností. V druhé půli následovala červená karta pro domácí, kteří to nesli hodně nelibě a cítili se ukřivděně. Ten hráč však mohl být venku už dávno, v každém souboji se totiž oháněl lokty. Začali jsme mít převahu, ale nedokázali jsme vstřelit branku. Potom rozhodčí vymyslel pokutový kop, vůbec se nejednalo ani o faul a už vůbec ne v pokutovém území. Rozhodčí jim to asi vracel za červenou kartu. Domácí proměnili a úplně se zatáhli. Pak nastalo to, co se probírá a bude probírat nejvíc. Pavel Tvrdoň se srazil s vybíhajícím brankářem Maleňákem, který jej trefil kopačkou přímo na žebra, i když už se mu vyhýbal, tak viděl, že míč dohnat nemůže. Brankář dostal červenou kartu. Odpískání nesli nejhůř vedoucí a hlavní pořadatel, kteří se na rozhodčího vrhli a nenechali ho udělit jakýkoli verdikt. Po pěti minutách dohadování rozhodčí řekl, že jestli dotyční do minuty neopustí hřiště, ukončí zápas. Na hřiště pak vběhli dva domácí fanoušci a asi si to s ním chtěli vyřídit jinak než pouze nadávkami. Proto zápas ukončil."



Sestavy


TJ Sokol Valašská Bystřice
J. Maleňák [-] - O. Vašek [-] , J. Vrábel [-] , F. Křiva [-] , T. Petrůsek [-] (28. D. Vanduch [-] ) - L. Karafiát [-] , R. Macháček [-] , J. Majer [-] - D. Bolf [-] , J. Vrábel [-] , M. Martinát [-] -

TJ Sokol Choryně
M. Ječmeň [-] - J. Landa [-] , M. Závada [-] , K. Landa [-] (31. J. Mácha [-] ) , M. Staněk [-] - P. Kamas [-] , J. Landa [-] , J. Hadvičák [-] , L. Tvrdoň [-] - T. Táborský [-] , P. Tvrdoň [-]

ŽK: 30. D. Vanduch , 51. F. Křiva , 83. J. Majer , 90. J. Maleňák - 63. J. Landa , 67. J. Mácha , 74. P. Tvrdoň , 83. L. Tvrdoň . ČK: 57. D. Vanduch , 90. J. Maleňák .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Tymrák Michal - TRČKA Richard, ŠTEC Richard.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.