Dolní Bělá ztratila bod v boji postup!


Branky


88. A. Rampich - 12. M. Dobrý (p.)
0

Od tohoto zápasu se očekávalo, že bude velmi vyrovnané a také to tak dopadlo. V celkem vyrovnané hře si vytvořili více šancí domácí, ale zápas dospěl pouze do remízy 1:1. V pokutových kopech potvrdili roli favorita hosté a zvítězili v poměru 2:4 na penalty. Dolní Bělé se o 1 bod vzdálila první Třemošné, ale stále je tu šance na postup. Rozdíl obou týmů činí pouhé 2 body, takže je ještě o co hrát. Žichlice to dnes měly těžké a v boji o 3. pozici trochu ztratily, ale pořád mají naději si příčku na stupních vítězů vybojovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta otevřela skóre zápasu

Před zápasem se dalo očekávat, že to bude vyrovnaný souboj. Oba týmy měli na svých střídačkách dostatečný počet hráčů.  Jako první otevřeli skóre hosté z penalty, protože jeden z řady domácích zahrál ve vápně rukou a  to byla jasná penalta bez diskuzí, která nešla přehlédnout. Míč si vzal na starost kapitán Michal Dobrý a svoji šanci bez problému proměnil. Hosté tak šli do vedení 0:1 ve 12. minutě. Územní převahu měli ale žichličtí hráči, kteří si moc vyložených šancí ke skórování nevytvořili. Musíme zmínit, že byli také neprávem poškozeni rozhodčími. Za prvé nebyl domácím uznán gól z ofsajdu, který ale nebyl. Pak ještě jeden z řady hostů se dotkl ve svém vápně míče rukou, kterou rozhodčí neviděl, takže měla být odpískána penalta. Dolní Bělá měla ještě v průběhu jednu gólovou šanci, kdy šel jejich hráč sám na brankáře a už přehazoval gólmana, jenže netrefil zařízení. K prvnímu poločasu to je tak vše a obě mužstva odešla do kabin za stavu 0:1.

 

Domácí si vybojovali penalty

Ve 2. poločase byli také o něco lepším týmem domácí, kteří svého soupeře přehrávali. Hosté neměli žádnou gólovou šanci. Dolní Bělá se tak zaměřila jen na obranu. Velká šance domácích přišla kolem 60. minuty, kdy domácí hráč hlavičkoval míč už do prázdné brány, jenže to by nesměl stát na brankové čáře kapitán Michal Dobrý, který míč vyhlavičkoval mimo 3 tyče. Asi kolem 65. minuty přišlo z řad domácích zranění a muselo se nutně střídat. Musel vystřídat i vedoucí týmu Luděk Štrunc, který šel do útoku, a Žichlice v tu chvíli hrály na 3 útočníky. Velká aktivita domácích se přeci jen vyplatila. V 88. minutě Aleš Rampich srovnal stav zápasu na 1:1. Času už moc do konce nezbývalo a tak už po této brance se nic podstatného neudálo a zápas musely rozhodnout penalty. Z důvodu problémů se systém nejsou uvedené žádné střídání ani žluté karty. Dnešní utkání řídil rozhodčí "laik" Alex Chramosta, který už v dřívější době pískal. Pochází sice ze Žichlic, ale pro oba týmy pískal spravedlivě. Svoji práci odvedl znamenitě, nebýt možná té neuznané penalty, kterou neviděl. Jako nejlepšího hráče za domácí jmenujeme Aleše Rampicha. Za hosty jmenujeme Štěpána Tomana. Pro jmenované hráče můžete opět tradičně hlasovat do středy do 12 hodin!

 

Toman zachránil Dolní Bělou

Všichni dobře víme, že v penaltovém rozstřelu mohl zvítězit kdokoliv. Tato střelecká soutěž nemá nikdy favorita. Jako první začínali hosté. V 1. sérii ani jeden z autorů penalt svoji šanci neproměnil a tak byl stav 0:0. Po 2. sérii byl stav 0:1. Po 3. sérii oba aktéři už proměnili a stav se měnil na 1:2. Ve 4. sérii byli také oba střelci úspěšní a stav byl v tuto chvíli 2:3. V poslední sérii už stačilo hostům jen proměnit a mohli slavit vítězství. To se také stalo. Posledním úspěšným střelcem byl brankář Štěpán Toman, který se stal hrdinou svého týmu. Pokutové kopy tak vyzněly lépe pro hosty v celkovém poměru 2:4 a vezou si domů, alespoň 2 body.  

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žichlice
Luděk Štrunc (vedoucí): S hrou jsem spokojen, ale s výsledkem nejsem spokojen, protože jsme měli převahu celé utkání. Sešlo se také dost diváků, takže nás to mrzí, že jsme nevyhráli. Na to, že jsou hosté jako 2. tým v tabulce, tak jejich hra tomu dnes neodpovídala. Bylo to dáno asi tím, že nebyli dnes zrovna v nejsilnější sestavě. Rozhodčí byl dnes laik z našich řad, ale pískal spíš více pro hosty. Tak 40 na 60%. Jsme ale rádi, že zápas odpískal a za to bych mu poděkoval.

TJ Sokol Dolní Bělá B
Michal Dobrý (vedoucí, kapitán mužstva): Pro nás je dnes remíza asi spravedlivá. V 1. půli po naší proměněné penaltě jsme si chtěli vedení pojistit a to se nám bohužel nepovedlo. Hra byla celkem vyrovnaná. Škoda, že domácí v závěru zápasu srovnali. Hodně nás podržel náš brankář a to hlavně při penaltách. Musím dnes pochválit rozhodčího, který pískal velmi dobře.



Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.