Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.05.2016 17:00

15.kolo, Plzeňský | Plzeň - Sever | IV. třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žichlice potvrdily svoji formu až v penaltách!


Branky


0

Jak je těžké zvítězit v Plasech, tak o tom se nyní přesvědčily i Žichlice. Letos na jaře Plasy doma přivítaly silné Kozojedy, Třemošnou a teď Žichlice. Všechny tyto 3 silné celky byly Plasy schopné obrat o nějaké body, vždy tyto zápasy skončily remízou. Tady je vidět, jak je domácí prostředí výhodou. Toto utkání mezi týmy TJ Sokol Plasy B a TJ Sokol Žichlice skončilo remízou 3:3 a v penaltovém rozstřelu zvítězili hosté v poměru 3:4. Žichlice tak letos na jaře porazila pouze Třemošná a to dost výrazně. Díky dnešním dvěma bodům jsou Žichlice na skvělém 3. místě. Plasy si daly cíl, kterým je čtvrtá nebo pátá příčka. Tento sen se Plasům nyní rozplývá a je jim souzena šestá pozice, kde jsou zcela jednoznačně osamoceni a do konce sezóny zbývají pouhá 3 kola. Plasy v příštím kole zavítají do poslední Vysoké Libyně a Žichlice se doma představí svým divákům proti silné Dolní Bělé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Otočka Žichlic

 

Vzhledem k postavení týmů v tabulce, byli před utkáním mírným favoritem hosté. Domácí věděli, do čeho jdou a řekli si, že zaútočí na čtvrtou nebo pátou příčku tabulky. Z počátku byla hra velmi vyrovnaná. Jako první se do větší šance dostali hosté, když jejich záložník obešel pár hráčů a poslal přihrávku k velkému vápnu a jeho spoluhráč střílel ve velkém vápně. Tuto střelu však neproměnil. Pak hosté měli další šanci, když na Aleše Rampicha šel balon a už utíkal směrem k balonu, jenže tato situace nebyla daleko od brankáře a ten svým včasným vyběhnutím zastavil akci. Domácí na začátku poločasu předváděli také dobrý fotbal a právě oni se prosadili jako první. Ve 24. minutě se prosadil Václav Plic, který nebyl obsazen a střílel z úrovně pokutové kopu a svoji šanci proměnil. Po tomto gólu šla hra domácích rapidně dolů. Domácí přestali hrát a hosté je začali trochu přehrávat. Vyrovnávací branku vstřelil svým sólem Karel Šrámek v 31. minutě, když si obešel hráče i gólmana a zakončoval tak do prázdné brány. Po tomto gólu se domácí sesypali a začali se i hádat. Za chvíli měli hosté další šanci, ale jejich hráč si předkopl balon moc daleko a gólman domácích svým vyběhnutím šanci zneškodnil. Hosté během chvíle vstřelili svoji druhou branku. Autorem gólu se stal ve 35. minutě Aleš Rampich, který dostal načechraný balon od Patrika Plaščiaka a Rampich hlavičkou přeloboval gólmana Karla Žemličku. Pak šla morálka domácích ještě více dolů a Plasy tak měly v kabině o čem přemýšlet. V poločase se už nic podstatného nestalo a obě mužstva za stavu 1:2 odešla do kabin.

 

 

Semknutí domácího mužstva přineslo alespoň remízu

O přestávce byl v kabině Plasů celkem rozruch. Domácí si řekli, že to takhle nejde a v 2. půli se více semkli. Ze strany hostů byl tento poločas hektický, jelikož se jim zranil brankář, který ale i přes bolest dokázal celý zápas odchytat. Navíc v 70. minutě musel za hosty nastoupit jejich vedoucí Luděk Štrunc. Ale ještě před tímto střídáním se odehrála v zápase důležitá situace. V 59. minutě střídající Josef Lang (v zápise je uveden chybně Jiří Korec) dokázal srovnat stav zápasu na 2:2. Jeho střelu z vápna gólman hostů Jiří Hanzlíček podcenil a pod rukama mu utekl míč až do sítě. Hra byla poměrně vyrovnaná. Domácí pak hodně nakopávali míče a snažili se strhnout vedení na svoji stranu, ale to se jim nedařilo. Měli špatnou mezihru. Poté se hosté v 76. minutě dostali opět do vedení. Žichlice totiž zahrávaly standartní situaci, kterou rozehrály moc dobře. Jeden ze spoluhráčů Patrika Plaščiaka nakopával míč až za obranu a ten se odrazem dostal až právě k Plaščiakovi, který nohou proměnil svoji šanci. Domácí v sobě našli ještě zbytky sil a podařilo se jim vyrovnat. Branku vstřelil nejúspěšnější střelec Plasů Tomáš Vaňourek a to v 82. minutě. Ke konci zápasu měli domácí ještě jednu velikou šanci, kdy jeden z jejich hráčů byl sám před brankářem, ale nešťastně stoupl na balon a samozřejmě po něm upadl. Pak už nikdo nějak výrazně nedokázal ohrozit bránu ani z jednoho týmů a tak za stavu 3:3 se muselo jít do penalt. Celkově bylo utkání vyrovnané na obou stranách. Dnešní hlavní rozhodčí pan Tomáš Bureš musel udělovat 3 žluté karty. Jako nejlepšího hráče za domácí jmenujeme Josefa Langa. Za hosty jmenujeme jako nejlepší hráče Aleše Rampicha a Jiřího Hanzlíčka. Pro jmenované hráče máte možnost hlasovat až do středy do 12 hodin!

 

 

Šťastnějším týmem se staly Žichlice

Penalty jsou velmi ošemetnou záležitostí. Nikdy nevíte, kdo by v této loterii mohl zvítězit. Jako první zahrávali penalty domácí. Po 1. sérii byl stav 1:0. Po 2. sérii se stav srovnal na 1:1. Pak všichni aktéři své kopy proměňovali a dostali jsme se až do 5. série penalt. Tato série byla rozhodující, protože domácí svoji šanci zahodili a na druhé straně se stal posledním úspěšným střelcem Michal Schneider. V penaltovém rozstřelu zvítězily Žichlice 3:4! Pro domácí tento zápas skončil zklamáním, jelikož dnes chtěli 3 body a takto získali pouze 1 bod a jejich soupeři se jim v tabulce nadále vzdalují. Žichlice tak navázaly na úspěšnou vítěznou vlnu a z dnešního utkání si vezou cenné 2 body do tabulky a momentálně jsou na 3. pozici.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plasy B
Daniel Braun (vedoucí): Dnes jsem výrazně nespokojen. Je to pro nás zklamání, protože jsme dnes chtěli vyhrát. Hra od našeho prvního gólu šla rapidně dolů. Naši kluci věděli, do čeho jdou a stejně to nezvládli, nevím, co se stalo. Byl to hrozně špatný výkon z naší strany. Na penalty už to bylo jedno, jest-li vyhrajeme nebo prohrajeme, protože to byl důležitý zápas a my jsme chtěli 3 body. Chtěli jsme útočit na 4. nebo 5. příčku tabulky a takto se nám tyto pozice moc vzdálili. Asi je nám to 6. místo souzeno.

TJ Sokol Žichlice
Luděk Štrunc (vedoucí): Dnes jsem spokojen. Výkon našich hráčů byl dobrý. Snažili jsme se hrát po zemi a nenakopávali to. Hra byla na obou stranách celkem vyrovnaná. Jen 2. poločas byl z naší strany trochu více hektický, protože jsem taky musel nastoupit já. Škoda, že náš soupeř srovnal v závěru na 3:3. Museli jsme se také obejít bez našich spoustu zraněných hráčů.



Sestavy


TJ Sokol Plasy B
K. Žemlička [-] - A. Kubík [-] , L. Černý [-] , V. Wollráb [-] , D. Hanzlíček [-] , M. Brtko [-] , P. Topinka [-] , V. Plic [-] (54. J. Korec [-] ) , S. Cvrček [-] , F. Bešta [-] , T. Vaňourek [-]

TJ Sokol Žichlice
J. Hanzlíček [-] - P. Habrych [-] , M. Schneider [-] , P. Plaščiak [-] , A. Rampich [-] , K. Šrámek [-] , J. Fencl [-] , P. Zuska [-] (60. T. Krofta [-] ) , A. Chramosta [-] (70. L. Štrunc [-] ) , P. Rozpopčuk [-] , M. Habrych [-]

ŽK: 36. T. Vaňourek , 60. L. Černý - 89. K. Šrámek .
Počet diváků: 38. Rozhodčí: BUREŠ Tomáš - JÍLEK Luboš (N), JANČOVIČ Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.