3:4p.
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2016 17:00

11.kolo, Plzeňský | Plzeň - Sever | IV. třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Neuvěřitelný příběh dotáhly Kožlany až vítězně do penalt!


Branky


27. B. Švancar , 29. L. Klik , 64. V. Hlávka - 80. J. Berbr , 84. P. Fiala , 87. Z. Matula
1

Utkání 11. kola mezi týmy TJ Sokol Trnová B a TJ Olympie Kožlany B musely rozhodnout až penalty, ale k těm nemuselo vůbec dojít. Kdo by si pomyslil, že za stavu 3:0 pro domácí se ještě v posl. 10. minutách bude něco dít. Každý z domácích se už viděl, jak bude slavit vítězství, ale Kožlany dokázaly něco neskutečného. Od 80. minuty se děly veliké věci na hřišti. Stav po základní hrací době byl 3:3 a utkání tak dospělo do penalt. A ty senzačně vyhráli hosté poměrem 1:4. Musíme podotknout, že závěr zápasu se na obou stranách dohrával o 10 hráčích, jelikož domácí obdrželi 1 červenou kartu a hostům se jeden hráč ke konci zranil. Ze hřiště 2. celku tabulky si tak hosté domů vezou skvělé 2 body. I takovéto příběhy může psát okres Plzeň-Sever IV. třídy sk. B. Na zápas také musela přijet sanitka. Více o zápase se dočtete níže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půlka bez očekávání

Hned v úvodu utkání bylo známo na čí straně je kvalita týmu. Od prvních minut Trnová hrála o něco lépe než hosté. Jejich útočná hra se jim vyplatila. V 18. minutě zahrával přímý kop tak z 18m domácí Bohumil Švancar a ten svou krásnou střelou k tyči překonal brankáře Zdeňka Polcara, pro kterého byl míč nechytatelný. Trnová šla zaslouženě do vedení 1:0. Jen o 2 minuty později se jim povedla další pěkná akce. Z protiútoku se dostal ke střele Michal Hauzner, jeho projektil však ještě brankář Zdeněk Polcar dokázal vytěsnit před sebe, ale na dorážku Lukáše Klika už nedosáhl a ten uklízel míč do prázdné branky. Z hlediska gólů nám poločas už neměl co nabídnout. Ale stala se tu ještě nemilá věc. Jeden z hráčů hostí byl tak po souboji silně otřesen, že musela pro něj přijet sanita a odvézt ho do nemocnice - měl podezření na otřes mozku. My budeme pevně věřit, že se tomuto hráči nic závažného nestalo a vše dopadne dobře. Pak ještě v 1. poločase byla odpískána penalta pro domácí, ale jejich hráč si z takovou příležitostí nedokázal poradit a poslal míč mimo 3 tyče. Z velkých událostí to bylo vše a obě mužstva tak odešla do kabin za trochu očekávaného stavu 2:0.

 

 

 

 

 

 

 

Neuvěřitelná desetiminutovka Kožlan

2. průběh poločasu pokračoval ve stejném duchu jako předchozí půle. Domácí si vypracovali více šancí ke skórování než Kožlany. Poté přišel pro Trnovou obrovský trest. Hráč Patrik Bauer po druhé v tomto zápase porušil pravidla a obdržel svou 2. žlutou kartu a následně od dnešního arbitra pana Karla Klika viděl červenou kartičku a musel jít do spch v 62. minutě. Trnová ale ještě dokázala v 10. hráčích rychle navýšit náskok na rozdíl 3 branek díky své aktivitě. Autorem této branky se stal Václav Hlávka, který skóroval v 64. minutě. Pro Kožlany už tento výsledek vypadal beznadějně a už pomýšlely, že si odvezou domů nulový příděl bodů. Kožlany mohly alespoň využít početní převahu na hřišti. Jenže se jim ke konci zápasu zranil hráč a oni už neměli nikoho na střídání, tak se hra musela dokončit v 10 lidech na obou stranách. V průběhu tohoto poločasu měla Trnová druhou penaltu a tu opět nedokázala proměnit - střela letěla znovu mimo 3 tyče. Domácí už mohli vést minimálně o 4 branky. Svoje šance zbytečně zahodili. Velký zlom zápasu nastal v 80. minutě, kdy se hra po gólu Jaroslava Berbra z Kožlan velice vyrovnala. Berbr dokázal skórovat po centru z rohového kopu. Tento gól hosty velmi nakopl k tomu, aby ještě něco mohli s výsledkem udělat. Jejich vzestupný tlak se jim vyplatil. V 84. minutě se o kontaktní branku postaral Pavel Fiala, který měl velký kus štěstí. Po závaru před bránou Trnavy se míč několika odrazy dostal do sítě a brankář Jaroslav Finklar byl bez šance. Senzačního srovnání se hosté přece jen dočkali. Autorem branky byl Zdeněk Matula, který vystřelil z pozice asi tak kolem 20m před bránou a tato střela letěla po zemi přímo do prostředka brány, což nebyl pro domácího gólmana žádný problém tuto střelu zneškodnit. Jenže těsně před ním se míč nešťastně odrazil od země jiným směrem a domácí brankář ho tak minul. I takovéto náhody se stávají. Kožlany tak velice šťastně dokázaly tento zápas dotáhnout až do pokutových kopů. V dnešním zápase hlavní rozhodčí rozdal 7 žlutých karet a 1 červenou a bylo vidět, že se v dnes moc nenudil. Po krátké přestávce se zrak všech přítomných na hřišti i mimo něj upíral k velkému vápnu.

 

 

 

Kožlany svoji pohádku dotáhly až do konce

Jak všichni dobře víme, penalty jsou čistě loterijní záležitostí. Zvítězit mohl kdokoliv, ale Trnové se nepovedly už 2 penalty v průběhu zápasu. Rozstřel začínali hosté a jako první si vzal míč na starost hrající trenér Jaroslav Jícha. Ten svůj kop proměnil a Kožlany tak vedly 0:1. Na druhé straně šel za domácí kopat brankář Jaroslav Finklar, který také proměnil. Stav v 1. sérii byl 1:1. Jako druhý exekutor šel za hosty zahrávat pokutový kop Pavel Fiala, ten také proměnil, ale domácí svoji penaltu nedali a stav po 2. sérii byl 1:2. V pořadí již třetí hráč hostí Jaroslav Berbr svoji šanci proměnil a na druhé straně dopadla pro domácí penalta opět velmi špatně. Stav pro Trnovou už byl bezvýchodný. Prohrávala po 3. sérii 1:3 a všechny trumfy v rukávu měly Kožlany. Jako čtvrtý v pořadí si míč na pokutový puntík postavil Michal Kraft a ten suverénně svoji šanci proměnil. Kožlany se tak mohly radovat ze senzačního vítězství 1:4 na penalty a domů tak vezou zlaté 2 body. Trnová může jen přemýšlet o tom, kde udělala chybu, ale je to přeci jen sport ve kterém se takovéto události dějí a to je na tom pěkné. Jako nejlepšího hráče za domácí nebudeme jmenovat nikoho. Na straně hostů jmenujeme jako nejlepšího hráče gólmana Zdeňka Polcara, který dokázal vychytat svému týmu vítězství v penaltách. Pro něj můžete hlasovat v anketě o hráče kola, která probíhá až do polední středy!

 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Trnová B
Jaroslav Finklar (brankář): Celkově jsme si zasloužili vyhrát, ale hosté hráli až dokonce a oni si ten nějaký bodík za svoji bojovnost zasloužili. Takže přesto, že jsme obdrželi góly až na konci zápasu, remíza je pro obě mužstva spravedlivá. Když se šlo na penalty, tak jsme trochu čekali, že to pro nás nedopadne dobře. My je totiž neumíme moc dobře kopat.

TJ Olympie Kožlany B
Jaroslav Jícha (vedoucí): Se zápasem jsem nadmíru spokojen. To jsme rozhodně nečekali, aby jsme dokázali bodovat na půdě silného soupeře. Tento zápas byl pro nás velmi šťastným. Za stavu 3:0 už jsme ani nevěřili, že bychom ještě něco mohli udělat s výsledkem. Pro nás to jsou cenné 2 body.



Sestavy


TJ Sokol Trnová B
J. Finklar [-] - V. Hlávka [-] , D. Mazák [-] - P. Bauer [-] , A. Borisov [-] - B. Švancar [-] , L. Klik [-] (79. J. Kubík [-] ) - M. Klik [-] , M. Šmídl [-] , M. Hauzner [-] , P. Vodička [-] (46. T. Soukup [-] )

TJ Olympie Kožlany B
J. Jícha [-] - Z. Polcar [-] , M. Beneš [-] , J. Holeček [-] , M. Kraft [-] , P. Fiala [-] , J. Fiala [-] (23. M. Šubrt [-] ) , J. Berbr [-] , Z. Matula [-] , T. Feix [-] , P. Jícha [-]

ŽK: 30. D. Mazák , 43. P. Bauer , 77. M. Hauzner - 16. P. Fiala , 26. P. Jícha , 73. M. Kraft . ČK: 62. P. Bauer .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: KLIK Karel - ŠIML Radek (N), KLIK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
16. 4. 2016 10:56
Trnová "A" hraje ve stejný čas ve Vejprnicích, přesto to Trnová "B" zvládne. :)