Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2016 14:00

19.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | IV. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mdlý výkon Baníku na výhru stačil


Branky


0

Mantov je díky dvěma trefám Jakuba Machače stále ve hře o postup. Ale byly to nervy...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sokol byl dobrým soupeřem

Zápas Líšiny a Baníku byl, alespoň podle papírových předpokladů, nejjednoznačnější záležitostí celého 19. kola. Domácí se na jaře trápí a jejich jediný bodový zisk přišel po kontumaci zápasu s Neurazama. Naopak Baník, jak jistě všichni víme, na jaře obživl a po mdlém podzimu se zapojil dokonce do boje o postup. Přetahovaná o druhé místo je však natolik vyrovnaná, že jakékoliv klopýtnutí může znamenat konec nadějí. I proto se dalo čekat, že hosté v tomto utkání budou od úvodních minut dominovat a jistě kráčet za výhrou. Šance domácích byly navíc sníženy i kvůli početné marodce a dalším vynuceným absencím, vždyť například Milan Klich stál kvůli červené kartě a zápas sledoval jen z lavičky. Do pole tak zaskočil i trenér Libor Reidl.

 

Favorit skutečně měl v zápase převahu. Ale jako by si hráči zeleno-černého celku mysleli, že to půjde jaksi samo. Chyběla bojovnost a větší nasazení. Do šancí se více méně nedostávali. A když už ano, tak veškeré ofenzivní snažení ztroskotalo na výborném brankáři Jaroslavu Zikmundovi. Do vedení se překvapivě dostali domácí. Ze standartní situace, kterou v 33. minutě rozehrál Karel Lhoták, se prosadil Miroslav Pivoňka. Za překvapivého stavu 1:0 se šlo i do šaten.

Baník otočil až v závěru

Druhý poločas se nesl v podobném duchu, byl však o poznání nervóznější. Důkazem jsou tři červené karty, které postupně dostali Daniel Tichý, Tomáš Benda i Petr Šmrha. Všechny byly uděleny po druhé žluté. V momentě, kdy hosté dohrávali už jen v devíti lidech, svítil stav 2:0. Zapříčinil se o to Zdeněk Hrdonka, po dalším přesném centru Lhotáka. Před Mantovem stál těžký úkol.

 

Ale rozhodně ne nemožný. Gól naděje vsítil v 68. minutě Tomáš Behenský. Středopolař Baníku patřil k nejlepším mužům na hřišti. Tlak hostí sílil a domácím, ač v přesile, viditelně docházely síly. Obraz z 0:2 na 3:2 se povedl dokonat v posledních minutách. Deset minut do konce srovnal Jakub Machač a tentýž hráč dal i rozhodující gól, kterým rozhodl, že Baník je stále ve hře o postup do 3. třídy.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Líšina
Milan Klich, hráč Líšiny: "Opět nám sházeli hráči, tak i proto musel trenér Reidl zaskočit v poli. Hosté měli po celý zápas jasnou převahu, nás nad vodou držel skvělý brankář Zikmund. Díky dvěma standartkám jsme se dostali do vedení, ale ke konci nám chyběly síly a hosté zaslouženě otočili. "

TJ Baník Mantov
Lubomír Housar, trenér a manažer Mantova: "Hodnotím zápas očima hráče a na základě rozhovoru s Honzou Hrubým, který plnil roli náhradníka. Výkon týmu nebyl nikterak oslnivý. Bylo to mdlé a nebojovné. Jen někteří hráči dali zápasu něco navíc. Dvakrát jsme inkasovali ze standartek, naše stará bolest. Bylo nám za stavu 2:0 pro domácí dosti "ouvej", naštěstí k obratu zavelel výborně hrající Tomáš Behenský a naše i trápení domácích ukončil dvěma góly Kuba Machač. Dvě červené, byly úplně zbytečné!!! Na tohle jsme před zápasem apelovali, ale hráči si to nevzali k srdci a to je nezodpovědné, byť hrajeme pouze prales. Již třetí červená během dvou zápasů mě nutí tohle s hráči řešit a budu muset z toho vyvodit důsledky. Za tři body spokojen jsem, s výkonem týmu nikoliv. Spokojen s výkonem jsem pouze u jednotlivců."



Sestavy


TJ Sokol Líšina
J. Zikmund [-] - L. Reidl [-] , J. Schejbal [-] , M. Pivoňka [-] , M. Skala [-] , M. Hrdonka [-] , K. Lhoták [-] , Z. Hrdonka [-] , J. Jarošík [-] , V. Kříž [-] , T. Benda [-]

TJ Baník Mantov
L. Janeček [-] - M. Wizovský [-] , J. Dráždil [-] , L. Housar [-] , O. Baran [-] (75. T. Rehák [-] ) - T. Behenský [-] , D. Tichý [-] - P. Šmrha [-] , J. Janouškovec [-] (71. J. Hrubý [-] ) , A. Ulč [-] (89. K. Kadlec [-] ) - J. Machač [-]

ŽK: 47. T. Benda , 57. J. Jarošík , 60. M. Skala - 38. P. Šmrha , 53. D. Tichý . ČK: 65. T. Benda - 60. D. Tichý , 86. P. Šmrha .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: Štěpánovský Michal - BERKA Radek (N), KOLÁČEK Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.