Sympatický výkon Smolivce na body nestačil


Branky


12. P. Sedláček , 15. M. Šašek - 55. K. Sedláček (vl.)
0

Rozjetý Ptenín ani proti rezervě Starého Smolivce nezaváhal. Připsal si tři body za výhru 2:1 a díky deseti jarním bodům je nejbližším pronásledovatelem Chlumu. Naopak Starý Smolivec je stále beznadějně poslední. Ale jestli dokáže podobný výkon zopakovat i v 16. kole proti Chlumu, může být lídru tabulky rozhodně vyrovnaným soupeřem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velmi pohledný poločas

Lučina nastoupila s brankářem Jakubem Maršálkem v zádech, který se do zápasového rytmu vrátil po delší pauze. Kdo očekával hru kočky s myší, tak byl rychle vyveden z omylu. Hosté sice přijeli s úzkým kádrem a tradičně s mladou sestavou, ale favoritovi zle zatápěli. Úvodní minuty nabídly svižnou kopanou s několika šancemi na obou stranách. Jako první se z branky mohli radovat domácí. V 12. minutě uvolnil špílmachr Mebarki ve vápně Patrika Sedláčka a mladý střelec se připomněl přesnou střelou "šajtlí", která skončila v horní části Karlíkovy branky. Jednalo se o pátou trefu tohoto mladého střelce. Jen o chviličku později lovil brankář Smolivce míč ze své sítě podruhé. Celou akci založil dobrým obranným zákrokem Libor Kaufner, který následně poslal míč ke kopačkám Romana Hnojského, jehož přihrávka našla nabíhajícího Miroslava Šaška a ofenzivní útočník Lučiny zvyšoval na 2:0 z pohledu domácích.

 

Po zbytek první půle měli více ze hry hosté. Ti si vypracovali řadu brankových příležitostí, ale ta koncovka...ach jo... A nesmím zapomenout pochválit brankáře Maršálka, který působil velmi jistě.

 

 

A zas ten vlastňák

I po změně stran pokračovala atraktivní ofenzivní podívaná. Ptenín chtěl náskok pojistit, Smolivec chtěl pochopitelně minimálně vyrovnat. Ještě zajímavější zápas se třicítce divákům naskytl po deseti minutách druhé půle. Na autové vhazování v podání hostů si totiž naskočil dezorientovaný Roman Hnojský, na jehož prodloužení Maršálek nedosáhl. Pro Lučinu to byl již třetí vlastní gól z posledních čtyř zápasů. Já bych zkusil poslat stopery na hrot...

 

Následoval drtivý nápor Smolivce, který hrozil téměř z každého útoku, ale domácí obrana všem nájezdům odolala. Lučina si tak může připsat na konto další body. Pro hosty to je určitě krutý výsledek, ale pokud si ze zápasu vezmou to pozitivní a zlepší finální fázi, brzy se z osmého místa odlepí.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Lučina Ptenín
Patrik Sedláček, útočník Ptenína: "Do zápasu jsme šli s tím, že by bylo dobré vstřelit rychlý gól. Podařily se nám hned dva, což bylo super. Ale jak už jsem jednou zmínil - naše slabina jsou vlastní góly. Ze čtyř zápasů jsme si dali už tři. To ale nemění nic na tom, že body zůstaly doma. Myslím si, že i když byly vydřené, tak zasloužené. Gólová šance ze 12. minuty? Dostal jsem balón do vápna, chvíli jsem váha a přemýšlel, co s míčem vyvedu, ale nakonec jsem si řekl pravidlo „Když nevíš co s balónem, tak prostě vystřel“. Jelikož přede mnou stál jeden z obrany hostů, tak jsem ho „šajtlí“ obstřelil a spadlo to tam, tak jsem byl rád."

SK Starý Smolivec B
Roman Karlík, brankář Starého Smolivce: "Do venkovního zápasu jsme opět šli se "sestavou nesestavou". Nejprve jsme ani nevěděli, zda nás bude více než devět. Poměrně dlouho jsme se rozkoukávali a v podstatě z toho dostali oba góly. Potom už jsme hráli hlavně my. Ještě v první půlce jsme měli příležitosti minimálně srovnat, ne-li otočit zápas. Ale trápí nás koncovka."



Sestavy


TJ Lučina Ptenín
J. Maršálek [-] - J. Schejbal [-] (65. Z. Smítka [-] ) , M. Šašek [-] (42. R. Kukeně [-] ) , J. Podzimek [-] , R. Hnojský [-] , A. Mebarki [-] , P. Sedláček [-] (60. M. Pelant [-] ) , J. Strejc [-] , L. Kaufner [-] , K. Sedláček [-] , V. Rajšpís [-]

SK Starý Smolivec B
R. Karlík [-] - V. Spour [-] , D. Šíma [-] - J. Šíma [-] - K. Bouše [-] , M. Puškár [-] , M. Panýrek [-] (55. P. Smažík [-] ) , V. Fiala [-] , P. Pechr [-] , V. Nachtman [-] , T. Houlík [-]

ŽK: 16. V. Spour , 69. V. Nachtman .
Hráči zápasu: J. Maršálek - P. Pechr .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: Legát Zdeněk - STREJC Václav (N), BENEŠ Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.