3:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.03.2016 15:00

17.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souš je na jaře doma stoprocentní, tentokrát to odnesla Libiš


Branky


20. P. Johana , 53. J. Horský , 58. S. Da - 25. P. Dušek
0

Ke druhému jarnímu domácímu utkání nastoupili hráči Baníku Souš s odhodláním zvítězit a potvrdit první tříbodový zisk s minulého utkání s Nymburkem. Domácí trenér Pavel Koutenský neměl k dispozici kompletní kádr, středopolař Wagner zůstal doma s horečkou a kapitán týmu a střelec Václav Štípek laboruje se zraněným svalem. Hosté z Libiše přijeli s kvalitním kádrem a nedali domácímu celku nic zadarmo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod utkání patřil domácímu celku, byl aktivnější a tlačil se více dopředu, z první vážnější akce padla i úvodní branka. Z levé strany ve 20. minutě zahrával Hlaváček rohový kop na přední tyč, kam si seběhl stoper Johana a stranou kopačky jen lehce tečoval míč do hostující branky 1-0.

 

Od této doby se domácí jakoby uspokojili a přestali plnit úkoly dané trenérem domácího celku. Hostů bylo najednou plné hřiště, jejich převaha také vyústila ve vyrovnávací branku a to když ve 25. minutě domácí obrana propadla nechal na levé straně na chvilku osamoceného Duška, který z jasné šance prostřelil domácího brankaře Ungera a srovnal na 1-1.

 

Ve 30. minutě měli hosté další brankovou příležitost a to ze šestnáctky se ke střele dostal hostující hráč Petr, ale brankař Unger jeho střelu chytil. Domácímu celku v této fázi utkání nepracovaly kraje zálohy a ostatní středový hráči hráli více do zadu než dopředu. Do přestávky se však šlo za remízového stavu.

Důrazná domluva trenéra padla na úrodnou půdu

Po důrazné domluvě trenéra domácích v kabině a po prvním střídání (nevýrazného Hynka vystřídal Horský) se domácí hráči ve druhém poločase do hostujícího celku zakousli s vervou.

 

V úvodu nejprve museli přežít nebezpečnou střelu hostí, kterou brankař Unger bravurně zlikvidoval. Poté však domácí tlak na hostující branku vyústil pěknou gólovou situací a to když domácí útočník Ondra Bíro sklepl v pokutovém území míč proti noze střídajícího Jaroslava Horského, který nechytatelnou střelou vsítil vedoucí branku domácího celku a také svoji premiérovou branku v FK Baníku Souš (zimní posila ze sousedního FK Litvínov ) 2-1.

 

Domácí pokračovali ve své nátlakové hře a o několik minut později přesně v 58. minutě byl v pokutovém území faulován důrazný Bíro a hlavní rozhodčí správně nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil „brazilský“ virtuos Diego, který nedal hostujícímu brankaři šanci 3-1. Po této brance se domácí hráči uklidnili s vědomím brankového náskoku a v celku poklidně kontrolovali hru a své vítězství si již zkušeně pohlídali.

 

Závěrem nutno podotknout, že se domácímu trenéru podařil dobrý taktický tah, když zraněného útočníka a tahouna týmu V. Štípka nahradil dalším zkušeným „exligistou“ Ondřejem Bírem, který se podílel na obou brankách ve druhém poločase a také tím, že střídající „žolík“ Jaroslav Horský splnil svůj úkol, se kterým byl na hřiště poslán, rozhýbal záložní řadu a jako bonus vstřelil i první svoji branku ve svém novém působišti FK Baník Souš.

 

Zdroj: tjbaniksous.cz



Ohlasy k zápasu


FK Baník Most - Souš
Pavel Koutenský (trenér): „Druhé domácí utkání s nepříjemným soupeřem, kde jsme se bodově chtěli dotáhnout k první šestce a potvrdit naše první tříbodové vítězství před týdnem. Vítězství se nerodilo lehce, jelikož jsme po první vstřelené brance opustili pohyb na hřišti a soupeři darovali nejen větší možnost aktivity, ale i vyrovnání skóre. Vedoucí branka jako kdyby nám paradoxně uškodila. Soupeř spoléhal na hru po stranách nebo snahu o standartní situace. První poločas nebyl z naší strany moc kvalitní - především krajní hráči byli pasívní, bez pohybu, bez centrů, prostě bez výkonu. Po domluvě o poločasové přestávce a střídání na pravé straně záložní řady tým přežil "loženku" Libiše bravůrním zákrokem brankaře Ungera, po této šanci mužstvo zvýšilo nejen pohyb na hřišti a přesnost přihrávek, ale především zvýšil tlak do vápna hostí, kde jsme se po pěkné kombinaci dostali do vedení "střídajícím žolíkem" Jardou Horským a po chvilce i potvrzující brankou z pokutového kopu za faul ve vápně. Posledních třicet minut se hra přelévala od vápna k vápnu a další šance již skóre nezměnily. Byli jsme určitě efektivnějším a produktivnějším mužstvem."




Sestavy


FK Baník Most - Souš
M. Unger [-] - O. Bíro [-] (74. T. Karlovec [-] ) , J. Hynek [-] (46. J. Horský [-] ) , M. Junek [-] (83. J. Zápotocký [-] ) , S. Da [-] (87. D. Matyáš [-] ) , K. Christof [-] , P. Hlaváček [-] , V. Pátek [-] , P. Bohata [-] , P. Johana [-] , P. Fiřt [-]

TJ Sokol Libiš
M. Jungr [-] - T. Chlapec [-] (77. P. Zuskin [-] ) , P. Dušek [-] (68. P. Bolina [-] ) , J. Bezděk [-] (68. T. Kvída [-] ) , J. Prieložný [-] , M. Houžvička [-] , T. Petr [-] , M. Šobr [-] (57. J. Škoda [-] ) , R. Čadek [-] , O. Kolísek [-] , I. Baratynskyy [-]

ŽK: 80. I. Baratynskyy .
Hráči zápasu: O. Bíro , J. Horský .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Paták Viktor - KŘÍŽ Jiří, KOŠAN Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.