3:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.03.2016 14:30

16.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Štípek jako správný kapitán zavelel k výhře Baníku


Branky


0

MOST - Fotbalisté Baníku Souš vykročili do druhé poloviny letošní sezóně Divize B vítězně. Trenér Pavel Koutenský měl možnost vybírat ze všech hráčů a postavit tu nejsilnější možnou sestavu. Domácí měli k dispozici dokonce tolik hráčů, že jeden skončil jako divák na tribuně. Polaban přicestoval do Mostu s velkým respektem a nakonec na něj také doplatil. Baník Souš zvítězil hladce a zaslouženě 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Štípek navázal na famózní formu z podzimu

Baník Souš vlétl do zápasu pořádně zostra a již v páté minutě utkání se mu podařilo skórovat, když obávaný střelec a vůdce týmu Václav Štípek vstřelil jako správný kapitán gól a posadil domácí tým do sedla, ze kterého se ho hráči Polabanu marně snažili sesadit. Štípek při vstřelení gólu využil přesné přihrávky od Petra Hlaváčka z levého křídla a uvnitř pokutového území zamířil přesně k levé tyči.

 

Polaban se marně snažil vymanit z tlaku domácího mužstva a na jeho bránu mířil jeden útok za druhým, a to zejména po ose Pátek - Hlaváček - Štípek. Poslední jmenovaný se snažil v dalším průběhu utkání oplatit gólovou přihrávku Petrovi Hlaváčkovi, ten ale v obrovské příležitosti selhal a trefil pouze hostujícího brankáře, od něhož se míč odrazil na rohový kop.

 

V druhé polovině prvního poločasu silný tlak Baníku opadl a hlavní příčinou bylo střídání skvěle hrajícího Václava Štípka, který musel ze hry odstoupit po necelé půlhodině hry kvůli svalovému zranění. Závěrečných patnáct minut nabídlo vyrovnaný fotbal, žádný z týmů se ale před přestávkou prosadit nedokázal, a tak domácí odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením 1:0 spokojenější.

Domácí fotbalisté si dobře rozehraný zápas utéct nenechali

Do druhého poločasu domácí nastoupili s vědomím, že musejí přidat ještě jednu branku a pojistit si tak svoje zasloužené vedení. To se jim také povedlo, a to po jejich herní převaze. Po hodině hry rozehrál Hynek na krátko rohový kop se středopolařem Diegem, ten si zpracoval míč na centr, tím ovšem zmátl nejen spoluhráče, ale především soupeře a hostujícího brankaře.

 

Diego po naznačení centru napřáhl na pravé straně z úhlu prudké střele, která zamířila přesně k přední tyči a Baník Souš rázem vedl o dvě branky. O chvíli později mohli vést domácí fotbalisté hrající s velkou chutí tříbrankovým rozdílem, když na levém křídle rozjeli krásnou kombinaci, na jejímž konci stál Petr Hlaváček, jeho střela z pětadvaceti metrů ale olízla břevno, od něhož se míč odrazil nad bránu.

 

Hlaváčkovu střelu domácí fanoušci ocenili velkým potleskem, který ještě nedozněl a do další velké příležitosti se dostal Hynek, který se řídil sám na bránu. Domácí hráč svůj samostatný únik vyřešil pěknou zasekávačkou a naznačením střely, svou akci ale nedotáhl a v rozhodujícím okamžiku o míč přišel. Poloban ihned vyrazil do protiútoku a po dvou rychlých přihrávkách se dostal do zakončení.

 

Domácí brankář sice dokázal následnou střelu vyrazit, proti následné dorážce Křeliny už byl ale bezmocný a Polaban se dostal v závěru zápasu na dostřel. V zápase Baníku se po několikáté v letošní sezóně potvrdilo otřepané pravidlo "nedáš - dostaneš", domácí si nicméně tři body utéct nenechali, když střední obránce Petr Bohata přidalsedmnáct minut před koncem pojišťující gól na konečných 3:1. 

 

Zdroj: tjbaniksous.cz/, mostecky.denik.cz



Ohlasy k zápasu


FK Baník Most - Souš
Pavel Koutenský (trenér): „Utkání dvou bodových sousedů v tabulce. Zápas, kterým jsme se chtěli nastartovat do jarní části a díky třem získaným bodům jsme cíl splnili. Nebylo to lehké utkání a to především tím, že naši hráči zbytečně drželi míč, kazili jsme dost přihrávek a tím měl soupeř dostatek času se ve většině utkání zorganizovat do defenzívy. Pokud jsme dokázali soupeře jednoduchostí přečíslit a například sehrát jednoduchou mezihru či otočit těžiště hry, okamžitě jsme se dostali do přečíslení anebo gólových šancí. Uškodilo nám nucené střídání Václava Štípka, na kterého během prvních 25-ti minut bylo celkem 5 faulů, které jsme ale nedokázali přesně zahrávat. Defenzívní část týmu pracovala velmi dobře a soupeře jsme mimo inkasované branky (paradoxně z protiútoku naší 100% šance na zvýšení 3:0!!!) do šancí moc nepouštěli, tentokráte nám moc nešla přechodová část do zakončení. Celý tým hrál ale koncentrovaně, bojovně a naše vítězství je zcela zasloužené. Hráči šli za vítězstvím a to je vždy první článek úspěchu. Potřebujeme teď potvrdit další body (opět doma) s nepříjemnou Libiší."




Sestavy


FK Baník Most - Souš
M. Unger [-] - V. Štípek [-] (29. J. Hynek [-] ) , T. Karlovec [-] (75. J. Zápotocký [-] ) , M. Junek [-] , S. Da [-] (81. V. Wagner [-] ) , K. Christof [-] , P. Hlaváček [-] (84. J. Horský [-] ) , V. Pátek [-] , P. Bohata [-] , P. Johana [-] , P. Fiřt [-]

SK Polaban Nymburk
P. Malý [-] - V. Herčík [-] , L. Křelina [-] , M. Bohdan [-] , O. Murárik [-] , M. Novotný [-] , T. Svoboda [-] , J. Kulhánek [-] (87. F. Farkaš [-] ) , M. Grospič [-] , L. Nepovím [-] (81. J. Hradílek [-] ) , T. Dudla [-] (70. D. Čemus [-] )

ŽK: 70. P. Johana - 26. J. Kulhánek .
Hráči zápasu: P. Bohata , V. Štípek - L. Křelina .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: Pekař Eduard - POŽIVIL Jaroslav, GINZEL Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.