2:4
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2016 13:30

22.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velešín stále na vítězné vlně!


Branky


42. R. Řežáb , 57. P. Hošek - 22. P. Fišer , 82. D. Petr , 86. M. Kollár , 89. P. Fišer
0

V sobotním brzkém odpoledni bylo za slunečného počasí na programu okresní derby, ve kterém Kaplice hostila Velešín. V domácí brance se při absenci mladšího z rodu Říhů a Ottenschlägera podruhé v sezóně objevil zkušený František Říha. Mezi třemi hostujícími tyčemi zaskakoval za chybějícího Kothánka mladý dorostenec Schneider. Derby střetnutí bylo poměrně útočně laděné, a tak si pěkná divácká návštěva přišla na své. Během celého zápasu mířilo na branky v součtu téměř dvacet střel.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí dotahovali...

Jako první zahrozili v sedmé minutě Velešínští. Po levé straně pronikl do vápna Zimek, na přední tyči hledal svou nahrávkou Soukupa, ten v tísni zakončoval slabě a Říhu překonat nedokázal. V desáté minutě o sobě dali vědět i Kapličtí. Po pěkné kombinaci Marka s Hoškem a následném přízemním centru zakončoval nepokrytý Řežáb slabě, Schneider našel míč ve svých rukavicích. Ve dvanácté minutě se poprvé měnilo skóre. Trestný kop pro domácí. Janura rychle rozehrál na Koubu, po jeho akci zakončoval z úhlu Hošek, mířil však jen do Schneidera. Hosté ihned zahájili kontr útok, Kollár přesným pasem našel mezi obránci nabíhajícího kapitána Petra Fišera a ten samostatný únik zakončil gólově – 0:1. Poté se delší čas hrálo bez nebezpečných situací před jednou či durhou brankou. V polovině prvního poločasu měli Spartakovci výhodu přímého kopu. Technický pokus Smolena Schneider za svá záda nepustil. Ve 27. minutě měly gólové příležitosti oba dva týmy. Nejprve zahrozili Kapličtí. Janura přihrál míč do šance Koubovi, ten však vybíhajícího Schneidera nepřekonal a dorážející Řežáb branku soupeře netrefil. Vzápětí tutovka také pro hosty. Soukup vyslal na zteč znovu Fišera, ale ten v dalším úniku zkušeného gólmana Říhu překonat nedokázal. Velešínský kapitán měl nedlouho poté další příležitost, ale skóre zůstávalo neměnné. Na druhé straně měli Kapličtí výhodu trestného kopu. Pálil Kuchař, mířil pouze nad branku Velešína. V 35. minutě mohli hosté své vedení znovu navýšit. Po rychlém protiútoku zakončoval tvrdou ranou střídající Kukačka, Říha stačil vyrazit a dorážející Fišer branku Spartaku minul. O tři minuty později po rohovém kopu Kollára hlavičkoval nad branku Kukačka. O chvíli později si gólman Říha poradil i s tvrdou střelou Semeráda. A hosté za své neproměněné příležitosti pykali. Tři minuty před přestávkou zabojoval o míč Hošek, od Kouby se ve vápně dostal míč k Janurovi a po jeho přihrávce poslal míč pod břevno neporytý Radek Řežáb – 1:1. Do kabin se tedy odcházelo za nerozhodného stavu.

Kaplice své vedení neudržela...

V úvodu druhého dějství byli aktivnější hosté, kteří se dostávali ke střeleckým pokusům. Fišer pálil z pravé strany nad branku. O chvíli později se ke střele dostal Kollár, Říha zasahovat nemusel. V 57. minutě se kaplický gólman blýsknul povedeným zákrokem při křížné střele Soukupa. Hned v následující minutě se do zakončení dostali i Kapličtí. Trestný kop zahrával z levé strany Smolen, po centru na přední tyč zakončoval mimo Románek. S ukazatelem skóre pohnula až minuta šedesátá. Domácí se dostali do rychlého protiútoku, Hošek zatáhl míč po pravé straně, centr přes bránícího soupeře neprošel, jenomže míče se znovu zmocnil Patrik Hošek, navedl si ho na roh velkého vápna a parádní křížnou střelou o tyč rozjásal domácí příznivce – 2:1. Inkasovaný gól hosty viditelně zaskočil. Další příležitost měli v 71. minutě znovu Spartakovci. Z velmi dobré pozice střílel Hošek, Schneider nadvakrát zakročil. Na druhé straně se pěkně uvolnil Falc, mířil však hodně vysoko nad branku. Vzápětí do stejných míst, i když o něco níže, hlavičkoval i střídající Petr. Deset minut před koncem si hostující gólman znovu až nadvakrát poradil se střelou Janury. V té samé minutě se hosté dočkali vyrovnání, když po centru z levé strany se lacino ke gólu dostal pozorný Daniel Petr – 2:2. O chvíli později mohli Spartakovci vedení strhnout zpět na svou stranu. Po přihrávce Kouby byl v gólové pozici Řežáb, ale příliš dlouho se střelou otálel, až pak nakonec nastřelil jen vyběhnutého gólmana Schneidera. A hosté trestali. Čtyři minuty před koncem se po rohovém kopu dostal za vápnem k odraženému míči Martin Kollár a z oblíbené střelecké parkety nezaváhal. Na umístěný technický pokus Říha nedosáhl – 2:3. Kapličtí poté hráli vabank. Otevřeli hru, Falc v gólové pozici mířil znovu jen nad bránu Spartaku. V nastaveném čase hosté ztvrdili svou výhru čtvrtým gólem, který vsítil ze samostatného úniku Petr Fišer – 2:4.

 

Autor reportáže a fotografií: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Utkání bylo divácky vděčné, bohužel Kapličtí v obtížné situaci doma znovu bodově tratili a poslední zápasy budou ještě hodně náročné.

FC Velešín
Stanislav Kysela (trenér): Na derby s Kaplicí se vždy těšíme. Bývají to vždy emočně vypjaté zápasy. Dnešní zápas proběhl ve znamení spalování našich tutovek, kterých bylo nepočítaně. Zejména pod taktovkou přihrávajícího Kollára a paličů Fišera a Falce. A protože slovy klasika fotbalu (pamětníci vzpomenou na trenéra T. Pospíchal), fotbal nemá logiku, do vedení se ve druhém poločase dostali domácí. O to však lacinou chybou gólmana přišli a výsledek nakonec dostal, přes snahu domácích, spravedlivou podobu.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha st. [-] - D. Smolen [-] , F. Kouba [-] , A. Preusler [-] , P. Hošek [-] , F. Marek [-] , P. Janura [-] , T. Sedláček [-] , R. Řežáb [-] , M. Románek [-] , V. Kuchař [-] (46. J. Gondek [-] )

FC Velešín
F. Schneider [-] - T. Jirský [-] , R. Soukup [-] (89. M. Kysela [-] ) , P. Fišer [-] , F. Zimek [-] , M. Kollár [-] , T. Semerád [-] (69. D. Petr [-] ) , F. Jaroš [-] (23. F. Kukačka [-] ) , J. Falc [-] , J. Trummer [-] , M. Opekar [-]

ŽK: 56. P. Janura - 24. F. Zimek , 65. M. Kollár , 80. D. Petr .
Místo: Kaplice. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Kříž Karel - NEDVĚD Petr, KŘÍŽ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.